В мотыль выточил по толщине в плотную шайбы вложил их и просунул стержень затем нагрел горелкой одну плоскость и в пресс перевернул и снова в пресс затем другую сторону. насечку взял обрезав нужный напильник , перебрал целую кучу. Нанес метки чтоб не ошибиться с углами. И потом нагрел, прижим, нагрев, прижим, НО мотыль должен по горизонту хорошо отшлифован! влияет на рисунок ! ВЫточить оправку нужно чтоб не качало!
Таки зробив на лавочці корпус до магазину. Решти деталі залишу ті що залишилися від старого магазину. Верхню частину корпусу не підганяв. Піджену вже на місці. Получилося поки що так.
Отлично получилось , просто загляденье . Мои комплименты как мастеру . Жалко что куда то из темы исчезла большая часть постов с последовательностью работ над магазином.
Спасибо за поддержку, я старался. Это я их удалил за ненадобностью, как флуд. Проанализировав ситуацию расматревающих детально сообщения и оценивших работу, сделал выводы. Это всё не нужная информация и не стоит себя выворачивать на изнанку, да бы показать все ньюансы работы, это никому не интересно. Людей интересует финишный результат, вот и всё. Только зря тратил время.
Да Я полностью с Вами согласен! Тема интересная, надо продолжать. У меня скопилось много интересных предметов , и необходимо всем найти магазины. От 20ммFlak до малыша Коровина. Поэтому век живи век учись.
Приветствую. Не согласен с твоими выводами. У тебя получается расписать весь процесс изготовления предметов, а я так не смогу. Многие смотрят, учатся, что то берут на вооружение. Твои работы интересны ещё и тем, что у тебя не стандартный подход к изготовлению, ввиду отсутствия доступа к станкам и оборудованию. Не убирай свои посты. С ув.
Целиком и полностью поддерживаю уважаемого БЛК. Вашу заслугу в популяризации ручного труда (на коленке) трудно переоценить. Поверьте, Вы очень многих подтолкнули взяться за инструменты.
Вважаю, що потрібно повернути всі фото і описи із деталізацією, що і як робити, адже такої інформації із таким звітом в інтернеті одиниці, а по багатьом речам взагалі немає. особисте прохання від мене повернути усі фото і описи робіт
На рахунок цього то я проаналізував ситуацію. За цими повідомленнями слідкували лише ті форумчани що і самі блоху підкують. По сумісності вони ж друзі по (реставрації). Ото ж їх можна і не брати в цю статистику, вони це можуть робити чисто з солідарності чи просто для підтримки товариша.
О то мені радість, чуть винуватим не зробили. Розмову на цю тему закриваєм, дальше лише по темі Р-08 !. (Дискусію залишу як памятник. Сумніви мозок точуть, ще рас перегляну своє рішення).
Вітаю усіх хто слідкує за темою. Продовжу звіт з того на чім він обірвався. Після того як метал був стабілізований та почорнівший як смола. Надфілем та наждачкою на брусочку чуть прибрав мілкі вмятинки, як не як все робиться на лавочці. Всі лінії готові.
Болгаркою вирівняв торці заготовки та прийнявся підгонити пятку магазину. Підгонку робив дремелем, періодично провірявши роботу, щоб не запороти.
Після того як стало зрозуміло, що по глибині кругляшки сядуть як потрібно, вирішив вирівняти плоскість приляганя магазину з кругами. На металічній пластині диском дремелю на великих оборотах стер диск, до розміру по діаметрі кругляшів на пятці. Після цього шліфанув посадочні місця пятки. Кругляші сіли чітко.
Отвір для фіксації пятки, вирішив іти довго но впевнено. Думаю що німці вставляли пятку та сверліли наскрізь, а мені морока підігнати ідеально. Розрахував, просверлів тоншим сверлом чим потрібно, алмазною насадкою дремеля поправив в розмір, Сверлом провірив та прогнав. Отвір супер.
Фіксуючу вісь робив з електроду. Шліфанув під отвір, порівняв один край та підвівши в розмір зрізав інший.
Переніс розміри з копаного магазину на заготовку. Подавач для розрахунку теж використовував, чисто для підстраховки.
Щоб продовжити роботу над магазином, потрізно розібрати цю деталь. Як стало ясно в мене для фіксації вісь росклепана все ж.
Хибний шлях !. Повторяти не рекомендую !. Спершу рішив вибити вісь по простому. Просверлів отвір в довбні, вставив туди виступаючу деталь та спробував вибити вісь. Лише погнув подавач, зійшлися чуть стінки. Ризикувати дальше я не став. Це хибний шлях та можно зіпсувати подавач.
Вірний спосіб вибити вісь. Нагрів подавач та остудив, таким шляхом ослабив прикіпівші деталі. Виготовив приблуду з двома випираючими елементами. Вставив виступаючі елементи між стінок, таким чином щоб фіксуюча стінка лежала на плоскості. Одним ударом вибив вісь.