Обдивляючись свої 2 ППШ я помітив декілька характерних відмінностей. Одна з яких - вони різної довжини Питання на фото:
2 фото: після цилика на копаному якась лінія + ручка затвора 3 фото: різна довжина кожухів 4 фото: різні штифти кнопки кожуха 5 фото: ті ж штифти + на складському є якийсь зуб в кінці кнопки 6 фото: різний принцип дії кнопки(до речі на копаному кожусі штифт іноді випадає, кажуть треба розширити кінці, але першопочатково був таким і знайдений) 7 фото: різна довжина 8 фото: різний "малюнок" зріза кожуха 9-10 фото: не зрозумілі дірки в кожусі на місці намушника
В условиях массового упрощенного военного производства таких отличий наверное будет много если сравнить еще с десятком ппш разных годов.
Амортизатор не удже на шкіру схожий, але припустити можна, як варіант ерзац виробництва. Ремінь цікавий, клеймно навіть є, глянути б! ЛОгічно що шкіра як більш дорога сировина ніж тесьма використовувалась до та на початку війни(можливо навіть з ППД) А от що по моїм розбіжностям на одногодках скажете?
Амортизатор точно кожа - я так удивился, когда его увидел, что тут же на аукционе купил. Так что он сейчас прямо передо мной лежит. )
Он конечно деформирован от возраста, но в целом видно, что да как. Рядом для наглядности бакелитовый.
отверстия под намушником. изначально для крепления на заклепках. видны прорези для съемного намушника. кожаный амортизатор это не эконом решение. изначально делались кожаные а потом текстолитовые.
поздравляю. тот что снизу, с усилениями на спусковой коробке в районе горловины магазина, без намушника (он там сьёмный) - ранний, довольно редкий зверь . примерно начало 42 .... как правило, доступен только в виде копани .. на днях такой пролетал в продаже складской (!) за 400 у.ё. на параллельном форуме сопредельного государства - так там местные хитрики даже тему уже снесли
да это для души. у меня такой складской 1942 года. вороненый. сидел сравнивал один в один. отдали как-то. подарили. все. буду гордится.
эта редкая ранняя версия ППШ на самом деле ничуть не хуже коммерчески раскрученных "секторников" побольше папаш - хороших и разных
особливість в тому - що саме таких ППШ з посиленням приймача магазина було зроблено дуже мало. на самому початку 1942