Корсунь-Шевченковская битва. 75 лет спустя.

Тема у розділі 'Друга світова війна', створена користувачем АлексгоР, 18 лют 2019.

1. Igor Shvets

Igor Shvets Gefreiter

Повідомлення:
    28
    Адреса:
    Черкаська обл.
    Продивляючи матеріал нашвидкоруч змонтував "негуманний епізод" рекона Корсунь - Шевченківської битви.....
    Я так зрозумів що "веселі артелеристи" кинулися майже по справжньому "приймати" полоненного і намагалися вдарити прикладом в обличчя, зрозумівши що вони не читали сценарій, але німецький рядовий фон Бек не залишився в боргу і встиг залишити двохстого на снігу, і тоді червонормійці вирішили приборкати його кулею.....
    Я думаю, що командуванню вермахту треба подумати про нагороду герою...

==========
    Повертаючись з рекону пригадав розповідь старого сторожа технікуму, в якому я працював викладачем в 1986 році.
    Директор розпікав його за те, що він не достатньо охороняв територію вночі. Намагаючись заспокоїти розчуваного старого я завів з ним бесіду, він і пожалівіся мені на те, що йому страшно розганяти місцеву шпану яка вночі лізе в гуртожиток до дівчат. Казав що молодим був рішучим і безстрашним, а зараз все навпаки. Майже юнаком пройшов війну механіком-водієм танку, дійшов до Праги, був учасником Корсунь-Шеченківської битви, те що всім розповідають в Корсуньському музеї в деталях було не так і тому його ніколи не запрошували на ветеранскі зустрічі тому, що він реальний учасних кінцевої операції і може розповісти подробиці які не прийнято розповсюджувати.

Передаю майже дослівно його розповідь про ту страшну ніч, в память якої учасники реконструкціїї здійснюють свій нічний перехід....
    - Виснажені морозами та боями німці проривалася з оточення поспішаючи за танками які мали прорубувати коридор в разі оточення або прикривати відступ якщо наші наздогонятимуть.
    Нашим танкістам наказали будь якою ціною не дати німцям вийти з котла. Передбачали що наздогнавши німецькі колони буде танковий бій в якому німецькі танки прикриватимуть відступ живої сили. Як виявилося потім, у німців щось пішло не за традицією берегти своїх, зрозумівши що можуть не встигнути, високі офіцери посідали на броню своїх танків і вирвались з оточення. Знесилених солдат та молодших офіцерів залишили прориватися самотужки під покровом ночі. На вечір наші танки наздогнали німецькі піші колони, спостерігали за ними з висотки, німців було дуже багато і видно було, що вони не збиралися зупиняти свою ходу, сподівалися на покров ночі. Отримали наказ танками не випускати живу силу німців з оточення. В таких випадках все залежить від рішучості механіка-водія. Кулеметні набої швидко закінчились.... як тільки бачили в оглядову щилину при світлі ліхтаря невелике скупчення тих хто був на ногах зразу направляли танк в їхню сторону, летіли по тілах тих вже лежав, вривалися на місце скупчення на повному ходу і така "охота" по полям продовжувалася до ранку, слабкий ліхтар та обзорність погіршували пошук в темряві тих хто все ж таки робив спробу пересуватися... Жахи пережитої німцями ночі видно було по ходовій частині танку, вона була забита рештками тіл, одягу, землею змішаною з червоним снігом, все це швидко замерзло і танк являв собою страшне видовище яке спрималося за "так їм і треба". Останніх слідів від тієї ночі позбавилися з настанням стійкої відлиги.
    Такою була жорстока правда війни очима молодого танкіста...

Бек, Nikadim, Сан Саныч75 та 14 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Оплата: передоплата на картку Приват банку Доставка згідно з чинним законодавством України: по Украї...
      850 грн.
    2. Немецкий Крест в Золоте. Deutsches Kreuz in Gold ======= Производитель : "20" ,Fritz Zimme...
      155000 грн.
    3. Орден Почесного легіона Франції https://reibert.info/threads/orden-pochjotnogo-legiona-francija.1485...
      3500 грн.
    4. 4500 грн.
    5. Оригінал. Без реставрацій.
      3 грн.
  3. ГИМНАЗИСТ

ГИМНАЗИСТ Leutnant Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    1.850
    Адреса:
    г.Чернигов
    Хочу поблагодарить организаторов за сам факт мероприятия, в наше время это непросто; за приём и размещение с удобствами и в тепле, мы были готовы к любым вариантам в плане ночёвки, но это был оптимальный :))) , за щедрую выдачу холостых боеприпасов на пулемёты!

Nikadim, ASKOT1, Paul Draken та 9 іншим подобається це.
  4. Kurt von Wallenrod

Kurt von Wallenrod Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    759
    Адреса:
    Reichskommissariat Ukraine
    Саша дякую тобі за набої!

Останнє редагування: 19 лют 2019
    Бек, Reder2112 та учуматчасть подобається це.
  5. Paul Draken

Paul Draken Oberschütze

Повідомлення:
    23
    Адреса:
    Киев Украина
    Хочу выразить свою благодарность АлексгоРу, Курту Валленроду, реконструкторам обеих сторон и всем кто так или иначе причастен к организации этого замечательного мероприятия. Для себя считаю его главным реконструкторским событием года, именно благодаря тому, что оно состоит из двух фаз - ночного перехода и утреннего боя, и тому обстоятельству, что события происходят зимой. Ночной переход позволяет вжиться в образ солдата и в определенной степени пожить теми ощущениями, которые испытывали бойцы во время прорыва из котла. Переход зимой ночью - это не только физические трудности передвижения по пересеченной местности, но и возможность созерцать красоту ночной природы, которая изменчива на протяжении всего пути – то чистое небо над головой с яркими звездами, то вдруг густой туман, то хрустящий снег под ногами, то грязная жижа, в которой вязнут сапоги, отчего идти становится еще труднее. Но осознание того, что ты находишься именно в тех местах, где более 70-и лет назад шли ожесточенные бои, мысли о бойцах, которых уже давно нет, о прошедших событиях грандиозного масштаба и значения, развернувшихся когда-то на этой местности – все это помогает превозмочь усталость и дарит незабываемые эмоции, которые остаются с нами навсегда. Очень порадовало, что мероприятие получило поддержку со стороны местных властей, приятно было видеть радушие местных жителей, которые с неподдельным интересом наблюдали постановочные бои, многие уже не в первый раз, так как мероприятие получило широкий резонанс, богатый фото- и видеоматериал благодаря работе корреспондентов, профессионалов и любителей, бесплатная полевая кухня и прочие организационные нюансы – все это поднимает класс проводимого мероприятия, уровень которого и так уже достаточно высок. Нужно и дальше развивать обе фазы мероприятия, ночную и дневную, это такая «фишка», которая делает мероприятие особо привлекательным для ценителей рекона. И камрадам, будущим участникам ночного перехода на будущее – не покупать и не употреблять перед походом сладкие газированные напитки, фаст-фуд, алкоголь – все это отнимает силы в пути, приводит к неудовлетворительному самочувствию, желудок должен быть полупустым, согреваться на марше не алкоглем, а горячим питьем, приготовленном на эсбитах, и готовиться морально к ночному маршу, так как правильный настрой уже половина победы, и все будет хорошо. Итак, впереди целый год, готовимся к очередному прорыву, до встречи на очередном Корсуне.
    5. SS-Panzer-DivisionWiking

Бек, Nikadim, TAHKICT та 8 іншим подобається це.
  6. Albert Speer

Albert Speer Feldwebel

Повідомлення:
    206
    Kameraden!
    Найден немецкий фонарик. С удовольствием верну владельцу. Пишите в личку.
    Mit Freundlichen Grussen,
    A.Speer

Nikadim, ФИШЕР, Paul Draken та 2 іншим подобається це.
  7. Igor Shvets

Igor Shvets Gefreiter

Повідомлення:
    28
    Адреса:
    Черкаська обл.
    Шановні комради, прошу допомогти мені зрозуміти чи "потрібні" чи "ну їх нах.." фото та відео ближніх планів під час бою з сторони вермахту. Пересуватися по полю боя в пошуках вдалого ракурсу ближнього плану з надією використати його для монтажу відео на память учасникам і чути від організатора з німецької сторони"уйдіте посторонніє і не мешайтє !" наводить на думки "а нужєн лі я здєсь ?" або "кому воно треба ?"......

d (2).JPG d (3).JPG d (4).JPG d (5).JPG d (6).JPG d (10).JPG d (11).JPG d (12).JPG d (13).JPG d (14).JPG d (16).JPG d (17).JPG d (18).JPG d (19).JPG d (20).JPG d1 (2).JPG d1 (3).JPG d1 (4).JPG d1 (5).JPG d1 (6).JPG d1 (7).JPG d1 (8).JPG d1 (9).JPG d1 (10).JPG d1 (11).JPG d2 (1).JPG d2 (2).JPG

Бек, Nikadim, Franz Schneider та 21 іншим подобається це.
  8. Igor Shvets

Igor Shvets Gefreiter

Повідомлення:
    28
    Адреса:
    Черкаська обл.
    Всі фото моєї дружини та семирічного сина, вони вже мають досвід зйомок підчас проведення рекону "Багряний Дніпро".
    Я намагався зібрати ближні плани підчас бою, для відеоролика це самий жир, особливо якщо рівнозначно демонструвати дві сторони.
    Обставини склалися так що приїхав в той час коли вермахт вже виходив на позиції, перевдягатися в маскхалти які були не в мене та перевзуватися в чоботи для захисту від того, що було під ногами не було часу...
    Але залишити організатора без того, що обіцяв було б не правильно, тому діяв за обставинами.
    Видовище було грандіозним, не залишити учасникам на память ближні плани було б неправильно, проблему фото вирішив професійний об"єктив на фотокамері у дружини, для відео треба наближатися впритул і можливо дратувати камерою перед обличчям, але такі кадри виходять достатньо видовищними та найкраще передають атмосферу, особливо при симетричному показі кожної із сторін. На скільки це потрібно для тих хто приїхав насолодитися антуражністю того, що відбувається для мене теж питання.
    Дальні плани мене не цікавлять, вони не передають атмосферу дійства, якщо в ближньому плані буде лише одна сторона тоді вона сприйматиметься за героїв, інша за ворогів яких треба перестриляти як горобців, так як це було в радянських фільмах.
    Якось так, пояснив як зміг.....

Бек, Nikadim, Albert Speer та 6 іншим подобається це.
  9. Igor Shvets

Igor Shvets Gefreiter

Повідомлення:
    28
    Адреса:
    Черкаська обл.
  10. Frostrunner

Frostrunner Не спеши

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    23
    Повідомлення:
    2.986
    Адреса:
    Киев
    По подходу к ситуации с фотографом сразу видно, кто реконструирует немцев, а кто РККА.

von Goltz, Kurt von Wallenrod та StudentLW подобається це.
  11. ГИМНАЗИСТ

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    1.850
    Адреса:
    г.Чернигов
    А где можно увидеть фото из этого ролика, в виде фото? Спасибо!

ASKOT1 та sava_88 подобається це.
  12. fotokor Sasha

fotokor Sasha Gefreiter

Повідомлення:
    29
    Адреса:
    Kyiv region
    Вічна проблема як отримати і подати матеріал.
    Переглянувши понад три десятки роликів по реконструкції на ютубі, я змонтував невеличкий ролик.
    Погляд на роботу операторів зі сторони глядачів, які знімали із глядацьких місць.

S.Sashko, Бек, Schulz Kaufman та 2 іншим подобається це.
  13. Dim

Dim Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    1.326
    Адреса:
    Киев
    Szlávik Opálenik подобається це.
  14. Paul Lisch

Paul Lisch Oberleutnant

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Если и дальше будет грызня в теме, снесу нафиг тему и на этом всё закончится.

Alex Kress, bayan, ASKOT1 та 5 іншим подобається це.
  15. АлексгоР

АлексгоР Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    517
    Адреса:
    Украина, Черкасская область
    Ну типа здесь;)! Пока пулеметные расчеты.

Images:

1.jpg
    2.jpg
    3.jpg
    4.jpg
    5.jpg
    6.JPG
    7.JPG
    8.JPG
    9.JPG
    10.jpg
    11.JPG
    12.jpg
    13.jpg
    14.JPG
    15.jpg
    16.jpg
    17.jpg
    18.jpg
    19.jpg
    20.jpg
    21.jpg
    22.jpg
    23.jpg
    Бек, TAHKICT, Schulz Kaufman та 10 іншим подобається це.
  16. Igor Shvets

Igor Shvets Gefreiter

Повідомлення:
    28
    Адреса:
    Черкаська обл.
    Вот она автентичность !

Никто никто не готовил "сюжет", как говорится оказался в нужный момент на нужном месте, а может и в правду на рыбака рыбка бежит.

Останнє редагування: 21 лют 2019
    TAHKICT, ВЛАДИМИР 9591, Schulz Kaufman та 14 іншим подобається це.
  17. Paul Garth

Paul Garth Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    51
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    98
    Повідомлення:
    1.511
    Адреса:
    2/ϟϟ Pz.-Gren.-Rgt. „Deutschland“
    Albert Speer - яркий пример правильного реконструктора, в это я понимаю - бой) со всеми вытекающими последствиями.

sava_88, Бек, Schulz Kaufman та 5 іншим подобається це.
  18. Igor Shvets

Igor Shvets Gefreiter

Повідомлення:
    28
    Адреса:
    Черкаська обл.
    Я за тем немцем что в рукопашном бою с самого начала боя охотился, он и в Пиляве был неудержимый, с трудом успокоили...

TAHKICT, ВЛАДИМИР 9591, Schulz Kaufman та 10 іншим подобається це.
  19. Paul Lisch

Paul Lisch Oberleutnant

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Szlávik Opálenik, Schulz Kaufman та Бек подобається це.
  20. Бек

Бек General-leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    135
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    270
    Повідомлення:
    15.389
    Адреса:
    Черкаси, бул. Шевченка 212
  21. ГИМНАЗИСТ

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    1.850
    Адреса:
    г.Чернигов
    Пару фото нашего пулемётного расчёта с ночного ожидания немцев в одной из посадок... :)

Images:

2019-02-18_18.33.27.jpg
    IMG_20190218_002015_435.jpg
    TAHKICT, hudojnikhg9612, Alex Kress та 6 іншим подобається це.
  22. Igor Shvets

Igor Shvets Gefreiter

Повідомлення:
    28
    Адреса:
    Черкаська обл.
    Аутентичність... можливо так воно і було, як 75 років потому....
    Взяли в полон двох німців, один вчинив опір після того як на нього накинулися з прикладами "веселі артелеристи", розстриляли.....
    - А що з другим робити ?
    - Давай в расход його теж ?
    - А не ви@бе командир ?
    - Давай поки його немає, він не знатиме хто...

Розстриляли... Тут як з під землі виріс командир
    - Бл@ть ! Хто наказав розстриляти ? Ви ви ж знаєте, що я завжди був проти цієї х&ні ! Хто розстриляв ?!
    Всі мовчать "як риба об забор", жертва теж лежить на снігу не проявляючі бажання встати і видати свого ката....

=====
    "Кат" і "жертва".
    Можливо дякує за те, що той його не видав під гарячу руку командира...
    DSC_2672.JPG

ВЛАДИМИР 9591, Schulz Kaufman, hudojnikhg9612 та 6 іншим подобається це.
  23. АлексгоР

АлексгоР Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    517
    Адреса:
    Щось я не пригадую, щоб так довго задавав питання ;)! Тут у мене ще одна гіпотеза виникла - я перед боєм з Сашком шоломами обмінявся - на моєму як бачте вапно обдерлося. Ну а командирський шолом спонукає до самостійних рішень:). Але дивлячись на їх щасливі обличчя розумієш, що нічого страшного не сталося.

Бек та Schulz Kaufman подобається це.
  24. Kurt von Wallenrod

Kurt von Wallenrod Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    759
    Адреса:
    Reichskommissariat Ukraine
    Было свободное время-немного пошаманил

Images:

DSC_0145.JPG
    DSC_0148.JPG
    DSC_0180.JPG
    DSC_0201.JPG
    DSC_0248.JPG
    DSC_0257.JPG
    DSC_01931.jpg
    IMG-facc30b1e48e1613a61f5c1732963203-V.jpg
    Szlávik Opálenik, Reder2112, Alex Kress та 9 іншим подобається це.
  25. Igor Shvets

Igor Shvets Gefreiter

Повідомлення:
    28
    Адреса:
    Черкаська обл.
    Камера та монтаж Ярослава Байди

TAHKICT, Alex Kress, Schulz Kaufman та 8 іншим подобається це.
  26. АлексгоР

АлексгоР Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    517
    Адреса:
    Незвично, але оригінально;)!

Бек, Schulz Kaufman та Igor Shvets подобається це.