Воронілка лише робить чорніння. Один чорний фон, чорні раковинки і чорні царапини і якщо є такі дефекти то вони кидаются в око лише під певним кутом. В загальному на макеті це не так і погано. Навіть добавлю те, що вона на мій погляд ще виїдає ту дрібну іржу що залишалася в дрібних раковинка. Іноді попадають такі деталі що не добратися в їх закутки а після вороніння там все красиво. Старі та підварені придмети я ще шліфую наждачкою в один напрямок щоб були чуть чуть акуратні лінії, ніяк не полірую, а іноді останнім часом все частіше чуть вибиваю піскоструйкою (він в мене слабковатий що правда) це для того щоб замаскувати місця зварки. На ідеально гладких місцях зварювальні роботи після вороніння будуть відрізнятися. Це те саме що після перетворювача іржі чи холодного вороніння. На жаль кращих фото з близька не маю, лише такі. Все коп та варене (крім бубна). Як видно раковинки є. Якщо придивитися то можна побачити раковинки після зварки та раковини які залишилися без втручань. Але на загальному фоні макету вигляд не поганий.
Ось привів наглядно два фото. На другому фото вказав дефекти. Тож можна побачити як і що маскує (зливає в загальний фон) ця воронілка. Але ще потрібно брати те до уваги що і з заводу зброя виходила не така ідеальна.
Та ясно, особливо штамповка, та і під час експлуатації в бойових умовах, подряпини, вмятини від падінь і осколків.
Зуб відбивача віджимає затримку, зроби фото, може він більший ніж треба. На німецьких маузерах часів ДСВ він трохи відрізняється вигином від ранніх.
Спробуйте обробляти метал після шліфування крацовкою середньої жорсткості, вона загладить мікроподряпини та додасть матовості поверхні...
А без відсічки як затримка працює, прижимається добре чи сидить кволенько і при стрясанні тарабанить ?.
Думаю у тебе непорядок з цим зубом, впевнений так на 95 процентів. Форма має бути як на фото, я такий прикол теж мав. Тож чуть підварив та все стало добре. Зроби експеримент . В задній частині того зуба щось підложи товщиною з 1мм та побачиш результат. Пружинка яка за одно і кришечка на затримці повинна впиратися строго в задню частину зуба, лише тоді все працює добре.
Теж думав про цю деталь... Моя відрізняється від тої, що на твоєму фото. Напевно в тому і проблема. Завтра спробую щось підкласти.
Підклав. Але все одно щось не те. Щилина між пружиною і корпусом відсічки і бува відходить. Щось з відсічкою мені не пощастило.
Не переживай. Спочатку подивись як працює саме стопор без відбивача, чи щильно він прилягає до ствольної коробки. Якщо все добре і є щильність прилягання, зроби копію відбивача, а потім спробуй його підігнати під взаємодію з затвором, щоби він не віджимав сам стопор. Можна зробити кілька штук відбивачів та поекспериментувати, а вже потім підганяти натурний. Гвинтівки випускалися кілька десятиліть, тому допуска на деталях можуть відрізнятися.
Стопор сам щільно прилягає. Можливо дійсно справа у відбивачі? Бо з ним гвинт важкувато вкручується і між стопором і коробкою з'являється щілина. А як у тебе стопор віджимається, легко?
Думаю і підварювати не треба. По фото видно, що пружина на потрібному рівні. Якщо підварити, то буде випірати пружину.
В любому випадку затримка повинна не тарабанити а щільно прижиматися. Пружина затримки повинна пересилити пружину відсічки, в противному випадку затримку просто віджиматиме.
Ну в мене бойові карабіни (поляк та курц), там все працює ідеально, але відбивачі різної форми походу. Тому треба експерментувати з відбивачем. Головне щоби пружина щільно прижимала стопор до ствольної коробки.
Коли все в купі відбивач не тарабанить, він просто віджимає чомусь стопор. Спробую ще зробити інший відбивач, як радить Женя.
Приветствую! Если ТС не против,то задам некоторые вопросы по AZ. Начал собирать карабин. Из железа есть правильный тыльник, рама в сборе ,магазинная коробка в сборе,складские затвор и мушка с базой. Уважаемый Rayceff подарил родное,но обрезанное под охотника,дерево. Ствола нет. Какая длина ствола? Не хватает: переднего ложевого кольца; заднего ложевого кольца костыля; прилива под штык; прицельного в сборе. Все ли я написал?
Звісно, що не проти. Довжина ствола разом з різьбою 600мм. Те що ви перелічили у вас не вистачає. А можете зробити фото відсікача затримки? Ствольна коробка у вас або з 98к, або зрізаний дашок який трима ствольну накладку.
Похоже, что все. Но ложевые кольца требуют ещё крепёжных винтов. А Костыль состоит из двух частей. Одна - собственно говоря сам костыль, вторая - ответная часть стоит в дереве. Костыль может изготовить камрад PCOOL. С ув.