Какой глубинник выбрать?

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем Серж, 11 вер 2007.

1. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Будь-який хороший рамочний імпульсний глибинник. Їх навіть на цій сторінці згадували, он Oleksiy у першому своєму повідомленні писав. Я виготовляю "Вариант", якщо глянеться інша модель - дивіться, хто їх робить. Єдине, що ці прилади краще використовувати хоча б удвох, одному там важко і з приладом вправлятися, і копати нелегко буде.

SYRYUS, cer, Freeman 2 та ще 1-му подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Продам новые поисковые катушки к металлоискателю Vista Gold Gain с частотой 30 кГц. Снайперка Supe...
      9000 грн.
    2. Катушка Х-Терра моно 7.5 частота, уши сделаны ,рабочая
      950 грн.
    3. Глубинная насадка к GTI-2500, позволяющая вести поиск в глубинном режиме. Насадка подключается к вер...
      12500 грн.
    4. Характеристика: · Матеріал: пластик/ прокладки: гума · Товщина місця посадки: 10 мм...
      150 грн.
    5. Котушка на ремонт. Взагалі працює. Але, при вологості глючить. При згинанню дроту, теж глючить. Вуха...
      500 грн.
  3. Freeman 2

Freeman 2 Leutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    28
    Повідомлення:
    1.491
    Користувався декілька років Сталкер PI
    і зараз він є в наявності. Але він не дуже маневрений по рогозі і кущах навіть метровою рамою ходити важко. Про копати я теж в курсі. Хочеться
    щось такого плана як глибинна катушка на 2500 гарет.

Юлия Одинецкая подобається це.
  4. Oleksiy

Oleksiy Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    11
    Повідомлення:
    2.665
    У нас в отряде есть Кощеи 5ИМ, есть Вариант 3, есть Гарреты 2500 с рамкой. Эти приборы показали себя очень достойно. Единственное что Кощей 5ИМ требует от оператора знаний, что такое "Задержка" "Импульс", "Частота", "Автоподстройка", эти параметры влияют на работу прибора. Если хотите настроенный на максимум, и подогнанный под раму, по принципу "включил и пошёл", то берите Вариант 3, Гаррет 2500, это по своему уникальный прибор, там где с рамой не зайти, а верховые клюшки слепнут от мусора по верхам. Через мои руки прошли почти все импульсники, кроме Лоренса, с какими работаем, перечислил выше. Единственное что очень не рекомендую, это Клон. На него нервов не хватит).

Roman_14/88, Maks007 та Freeman 2 подобається це.
  5. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Украина
    У меня спрашивают, подходят ли мои МД для копа по-войне? Я не знаю что сказать. Никогда не копал по-войне.
    Подскажите пожалуйста, какие требования к МД для копа по-войне? С импульсниками вроде всё понятно, но я не занимаюсь импульсниками. А вот какие особенности ИБ МД ценны при копе по-войне, не знаю.
    У меня есть два вида МД. Один "маскоподобный" - Грифон, а второй, не знаю на какой МД похожий - Мангуст. Оба видят датчиками ДД 25 см. лопату на расстоянии больше метра.

Грифон имеет озвучку зависимую от расстояния к цели. О позволяет чётко отличить глубинную цель от поверхностной, по затяжному плавно изменяющемуся звуку на глубокую цель. Благодаря этому затяжному звуку я не копаю снаряды, и крупные глубинные железки, звенящие высоким тоном. Но, как и другие "маскоподобные" он может реагировать на ямку в мокром тяжёлом грунте. В работе он похож на четвёртые Маски, только чуйка повыше чем у серийных Масок. Чтобы ослабить неприятное подёргивание громкости трешхолда характерное для четвёртых Масок, при работе на неоднородных мокрых грунтах, можно сделать чтобы Грифон работал на частоте 5-7 КГц.

Мангусту по-барабану ямки в болоте, у него громкость трешхолда не дрожит, как у маскоподобных, что позволяет не напрягать мозг, но трудно определить глубину цели, потому что даже слабые сигналы он озвучивает с максимальной громкостью. Правда, благодаря такой резвой озвучке он очень удобен для верховой разведки. Есть особенность - дискриминатор озвучивающий железо, вырезает небольшую часть "железного сектора шкалы металлов", поэтому Мангуст может не озвучивать останки перегнившего гвоздя длиной с полсантиметра. Сантиметровый кусок почти полностью перегнившего гвоздя, если остался внутри стержень, хотя бы милиметровой толщины из не перегнившего железа - видит без проблем. Рабочую частоту Мангуста могу опустить ниже 5 КГц.

Уточните пожалуйста, приблизительно какую по размерам банку берёт на 80 см., и какую монету на 50 см.?

6. Oleksiy

Oleksiy Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    11
    Повідомлення:
    2.665
    Тестировал на 50 коп Украина, банка алюминий, пивная 0.5л. 80см, это та глубина, на какую получилось выкопать яму, чтоб в неё не залазить, было лень много копать. Грунт- лесной песок. Но сигнал был чёткий, с запасом по высоте, думаю и метр был бы по силам. Что значит подходит ли по войне? Вот по Кайману, заехали в лес у Киева, мусора верхового полно, сплошной сигнал, накрутил дискрим почти на максимум, выкопал пару паковских гильз 50мм, и крупных осколков. Если дискрим плавный, и не вырезает всю чернину, а только мелкие осколки, а цели размером с плоскогубцы озвучивает цветным, если по звуку можно определить размер цели, то подходит. И для глубины лучше низкая частота. Из верховых у меня уже много лет АКА Сорекс, там есть такой режим как РВ, озвучка цели "реальное время", позволяет отличить мелкую чернину от чернины вытянутой формы, и ещё границу озвучки цветным сигналом можно сдвинуть в чёрный сектор, тогда гвозди уходят, а цель размером с кулак остаётся в озвучке.

Останнє редагування: 10 гру 2020
    Хиля подобається це.
  7. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Украина
    Дякую. Ще б зрозуміти, які не імпульсні МД підходять для пошуку по-війні...

8. Oleksiy

Oleksiy Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    11
    Повідомлення:
    2.665
    По вашему описанию, то ваши приборы вполне походят, более подходит Грифон, если у вас получается отличать глубокие крупные чёрные цели, то это оно. Ставьте катушку больше, 12 дюймов, и частоту пониже.

Хиля подобається це.
  9. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Украина
    Дякую. Предмети, по формі схожі на снаряди, та лопату, МД озвучують можна сказати - чистим високим тоном.

Якщо потрібно зрозуміти що під датчиком глибока крупна ціль, то можу зробити МД, схожий на третю або другу Маску, але з чуйкою в повітрі - за 50 см. на 5 коп СРСР. датчиком ДД25 см. Але, тоді МД буде сильно реагувати на цілі збоку від датчика. На залізо в берцях може частенько реагувати.
    Плюси такої модифікації - вдається швидко та досить точно визначати границі крупних металевих предметів - труб, кришок люків, лафетів, та інших крупних металевих предметів, за рахунок того, що звук затухає не одразу після того як датчик пройшов початок крупної залізяки.
    Чи варто робити чутливіший аналог третьої чи другої Маски, для пошуку по-війні?

SYRYUS подобається це.
  10. Oleksiy

Oleksiy Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    11
    Повідомлення:
    2.665
    Думаю что стоит.

Хиля подобається це.
  11. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Украина
    Дякую.
    Я вважав що ІБ МД використовують для пошуку в основному, мілких артефактів, як то монети, прикраси, жетони, столові причандали, деталі зброї, та чогось подібного. Але почитав те що тут пишуть, і подумав що такі МД використовують для пошуку глибинних цілей там, де не зручно працювати з великими датчиками імпульсників, або взагалі замісь імпульсників. Тепер не розумію, чому рекомендують іменно "Кардинали", для пошуку по війні.

12. Maks007

Maks007 Moderator

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    135
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    286
    Повідомлення:
    4.311
    Рекомендуют из соотношения цена/качество/надежность. Плюс, не каждый прибор может выцепить цель под ковром осколка, при чем, довольно глубоко. И вообще, аналог все-таки..

Хиля подобається це.
  13. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    190
    Лоти
      на продажу:
    9
      продані:
    385
    Повідомлення:
    4.870
    Адреса:
    украина.хотин
    но на импульсники вроде грунт не влияет ?

14. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    На самом деле влияет, хотя и не так критичо, как на балансники.

dj elektrik та Cladotrix подобається це.
  15. SYRYUS

SYRYUS Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    216
    Доброго всім здоров'я! Чоловік продає глибинний прилад,з дискримінацією металів:https://reibert.info/threads/glubinnij-metalloiskatel-anker-pulse.805199/
    Цікаво,що то за технологія,для глибинного виявлення з дискрімом?Я вже запитував,колись в цій темі,чи не буде власне,розробок від тутешніх майстрів,щоб було,дещо, по дешевше і якась гарантія?

16. Старий Похабич

Старий Похабич Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    7.441
    Адреса:
    Бишівська Хунта
    Тут питання навіщо глибинному прибору дискримінація? Золото в горшечку шукать? Глибинник- прибор по війні. Він не повинен бачити повкрхневі малі обьєкти.

Oleksiy, tms, SYRYUS та ще 1-му подобається це.
  17. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Російська розробка і виготовлення. Так звана "дискримінація" організована на принципі аналізу тривалості затухання сигналу. Нічого іншого для імпульсників іще не вигадали, а така "дискримінація" працює через раз, якщо взагалі працює. Тобто, за фактом - це лише нічим толком не виправдане ускладнення схеми звичайного імпульсника. В Україні не обслуговується.
    З реальних переваг - конструкція "велосипед", тобто невеликі габарити по трасі проходу.
    З реальних недоліків (як у всіх подібних конструкцій) - батарею жере, як сварочний апарат.
    По справжнім параметрам глибини нічого сказати не можу. Гадаю, у темі про продаж вони все ж трохи завищені.

AtomFantom, SYRYUS, vitalik 981 та ще 1-му подобається це.
  18. SYRYUS

SYRYUS Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    216
    Щоб не копати залізо,тількі кольорові метали.

19. Старий Похабич

Старий Похабич Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    7.441
    Адреса:
    Бишівська Хунта
    Ну , думаю шанси найти глибоко щось кольорове один до тисячі. Це якщо діскрім ще адекватно робити буде. А за 2500 зелені краще з пульстаром з метровою рамкою ходити. На крайняк гарік 2500 чи ТМ-ка.

tms, SYRYUS та Wolfgrey подобається це.
  20. SYRYUS

SYRYUS Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    216
    Шанси є,хоч з року в рік,все падають)бо наш брат,з правильним озброєнням,вибирає) Глибинне залізо,це часто, вопи,тому і потрібен дискрім,я,по війні,не копаю.
    Гарік,не пробував,а ТМка,то якийсь жах,бачив,в роботі,одні нерви)

21. Будулай58

Будулай58 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    116
    Адреса:
    Радомышль
    Придется и вопы копать - гильзы то есть и латунные. Мне кажется что с таким подходом шансы найти что-то стоящее маленькие.Да и большинство желающих купить глубинник очень искаженное представление как им пользоваться. Вот и висят Дельты в гаражах вроде украшения

22. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Украина
    Мова йде про МД з дискримінвцією? Від глибинних цілей приходять дуже слабкі сигнали. Тому для того щоб глибинну ціль МД озвучив як кольорову, доводиться йти на компроміси - всі слабкі сигнали озвучувати як кольорові цілі; або встановлювати дискримінатор так, щоб він не відрізав мілкі цілі з низьким ВДІ в грунті, але тоді більше залізяк озвучуються як кольорові цілі. Такі налаштування заважають відрізнити снаряди, від артефактів з кольорових металлів.

23. Genya

Genya Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    1.286
    Адреса:
    București
    Вот ребята сняли тест Сварог Рубеж с катушкой 60х40 см.
    Дальность показал 140 см на каску.

24. Будулай58

Будулай58 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    116
    Адреса:
    Радомышль
    А интересно увидеть как на гвоздь срабатывает?

PankoV, vitalik 981 та Wolfgrey подобається це.
  25. SYRYUS

SYRYUS Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    216
    І як,тоді відрізнити)ВОП?в режимі,без дискріму?В мене,був досвід з Кощеєм25 і рамка 90см,всі, глибинні сигнали,однакового озвучення,знайшов декілька кілограм відходів міді,від чеканки,звук,як на мене однаковий,з залізом.

26. Genya

Genya Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    1.286
    Адреса:
    București
    Гвоздя у них не было, смартфон "хватал" где-то с 40 см.