Эмблемы водителя РККА

Тема у розділі 'Медалі та знаки', створена користувачем Rudolf Ritter, 12 вер 2021.

1. Rudolf Ritter

Rudolf Ritter Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    847
    Адреса:
    Донецк
    Здравия, уважаемые камрады!
    Вчера поднял "на-гора" таких вот красавцев.
    Материал - даже затрудняюсь сказать: похоже на силумин, но тяжелый, не свинец т.к. не мягкий. Может быть цинк?
    Локация - ускоренный выход из приграничного котла июнь - начало июля 1941г. (об "окопном творчестве" речь не идет).
    Вопрос, собственно, в том, из чего могут быть изготовлены эти эмблемы. Читал (за достоверность не ручаюсь), что изначально эмблемы изготавливали из стали с покрытием желтого цвета (думаю что латунирование). Могли быть изготовлены из медных сплавов.
    Рад буду выслушать мнение специалистов.

Если тему разместил не в том разделе - огромная просьба к модераторам перенести в соответствующий.

С Уважением!

Фото с подъема. Помыл только водой с мылом.

Images:

20210911_111134.jpg
    20210912_183830.jpg
    20210912_183857.jpg
    Останнє редагування: 12 вер 2021
    Edles, Учень, ivanov1 та ще 1-му подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Распродаж коллекции ! Серебро ! Вес = 16 грамм . Лично сам хорошо упаковываю все свои лоты !...
      5000 грн.
    2. Німецький знак “Поранення”. Присутній мікроскопічний отвір, гадаю, що додатково кріпилася якась ембл...
      1200 грн.
    3. Мініатюра ЗХ+Гінденбург. Збільшена (11 мм.).
      1300 грн.
    4. стан на фото гадаю що толковому часовщіку не складе особливих складнощів довести до ладу
      6000 грн.
    5. Оригінал. Коп. Матеріал - бронза. Стан видно по фото. Вікіпедія про подію: https://uk.m.wikipedia.or...
      425 грн.
  3. \Lisovik/

\Lisovik/ General-major

Повідомлення:
    5.328
    Адреса:
    Лінія Арпада
    Otryta, Rudolf Ritter, Edles та ще 1-му подобається це.
  4. Edles

Edles Oberst

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    97
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    159
    Повідомлення:
    4.447
    Адреса:
    Хмельницький
    Возможно... Крепление было на кламерах, расположенных не по центру, а раскиданных по краям, что свойственно РИА..., хотя форма эмблемы больше напоминает Советы..

Мансур Львович, \Lisovik/, minitarn3838 та ще 1-му подобається це.
  5. Rudolf Ritter

Rudolf Ritter Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    847
    Адреса:
    Донецк
    Вітаю!
    Цілком собі можливо. Перша війна у тій місцевості проходила, але так собі - в"яло. За весь час пошуку там по тих подіях - тільки декілька гільз. А от друга війна залишила велику пам"ять...
    В цей виїзд на цій локаціі разом з емблемами (радіус разбросу 50-70 см) мені дісталися дві червоноармійських зірочки та два малих гудзика, вважаю, що від підбородочного ремінця фуражки (на фото).
    Ось, раніше я створював теми з тієї місцини:
    https://reibert.info/threads/komsomolskij-bilet.1276397/#post-14317732
    https://reibert.info/threads/nuzhen-sovet-po-ochistke-znakov.1273456/
    Все це з одного місця. Тому я вважаю, що всі знахідки є результатом збросу з себе бійцями РККА ідентифікуючих речей при хаотичному виході їх з котла.
    А по емблемах водія, міркую, що це не "окопна", а "казарменна" (скажімо так) довоєнна творчість: солдат або втратив свої штатні емблеми, або у нього зовсім не було - а дуже хотілося... Хто знає... Дуже вони схожі на саморобні. Може й робив який полковий Кулібін. В любому випадку мені хотілося б чітко визначитись - є ті емблеми саморобними або вони уставні. Може хто з поважаних камрадів підскаже якийсь профільний форум!

З Повагою!

Images:

1.jpg
    \Lisovik/ та Edles подобається це.