Чистка оружия. Обмен опытом.

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Yuber, 20 гру 2020.

1. trainee

trainee Hauptmann

Повідомлення:
    2.405
    Адреса:
    Land of Living Skies
    В мене не виходило, якщо не по центру бувало ще складніше

2. Цікаві лоти

1. 17 000Є НОВИЙ. BARRETT m99a1 50BMG. (ствол 29 дюймів) Barrett M99 — американськавеликокаліберна сна...
      750000 грн.
    2. Карабін в ідеальному стані,куплявся на заводі у Вінниці,настріл 40 патронів,все в оригінальному стан...
      28700 грн.
    3. 13 000Є НОВА. В УПАКОВЦІ З ЗАВОДУ!! Accuracy International AX-MC кал. 338 Lapua Mag/6.5 Сreedmor/30...
      659000 грн.
    4. Продам Savage 111 300WinMag, приціл Hawke SideWinder 4-16x50 SF FFP корпус 30, з сіткою, та підсвітк...
      90000 грн.
    5. Продам. Це дуууже зручний карабін дужого калібру! Купував в магазині Ібіс 05 квітня 2022р., талон в...
      60000 грн.
  3. Bawowna

Bawowna Obergefreiter

Повідомлення:
    88
    Всім привіт!
    А хто підкаже, які патчі використовувати для патронника .223? Які є варіанти окрім патчів по 2000грн за 100шт? Чи просто якихось тряпок з бавовни нарізати?

4. trainee

trainee Hauptmann

Повідомлення:
    2.405
    Адреса:
    Land of Living Skies
    Так.
    Стара футболка, не синтетика.

StrelokPS, Yuber та Vasco подобається це.
  5. YVK

YVK Oberfeldwebel

Повідомлення:
    417
    А сенс, якщо набір патчів необхідного калібру коштує як 2 пачки цигарок.

Yuber та trainee подобається це.
  6. Bawowna

Bawowna Obergefreiter

Повідомлення:
    88
    А можете приклад патчів для .223 показати?
    Бо я бачив шестерні, які коштують якихось нереальних грошей. А "тампони", не розумію які там підходять. Коли написано 3/8 це підходять чи ні?

7. YVK

YVK Oberfeldwebel

Повідомлення:
    417
    Yuber, trainee та Vasco подобається це.
  8. trainee

trainee Hauptmann

Повідомлення:
    2.405
    Адреса:
    Land of Living Skies
    Буває, що нема наразі. Чекати пару днів на доставку. А чистити тре зараз.

9. Bawowna

Bawowna Obergefreiter

Повідомлення:
    88
    YVK подобається це.
  10. YVK

YVK Oberfeldwebel

Повідомлення:
    417
    За першим посиланням є також шомполи, вішери та патчі для чищення патроннику

11. YVK

YVK Oberfeldwebel

Повідомлення:
    417
    Тоді ватні диски згодяться)))

trainee та Yuber подобається це.
  12. Somelse

Somelse Stabsgefreiter

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    239
    Адреса:
    Одеса
    Або протяжка.

Yuber та YVK подобається це.
  13. Bawowna

Bawowna Obergefreiter

Повідомлення:
    88
    Замовив все необхідне для патронника за першим посиланням.

Тепер буду очікувати можливості почистити з обновками)))

Дякую!

мипа, YVK та Yuber подобається це.
  14. alex_zp_ua

alex_zp_ua Oberschütze

Повідомлення:
    58
    Адреса:
    Запорожье
    У вас болтовик ?

15. Bawowna

Bawowna Obergefreiter

Повідомлення:
    88
    Ні, арка.

16. alex_zp_ua

alex_zp_ua Oberschütze

Повідомлення:
    58
    Адреса:
    Запорожье
    Для чистки боевых упоров шестеренки, а для самого патронника могу предложить вишер для войлочных патчей и сами патчи под 338 калибр (будет близко к диаметру гильзы).такой подход использую под 308 калибр , не так эффективно но экономнее чем пуховки покупать.

17. alex_zp_ua

alex_zp_ua Oberschütze

Повідомлення:
    58
    Адреса:
    Запорожье
    Ответил выше

18. Yuber

Yuber Leutnant

Повідомлення:
    6.234
    Адреса:
    г.Днепр
    Так виглядає зброя ( карабін CZ Bren2) після кількох днів роботи в окопах. Поради з практичного досвіду її чищення:

YVK, Bossak, Олег Грабовский та ще 1-му подобається це.
  19. crescente_anethum

crescente_anethum Oberfeldwebel

Повідомлення:
    426
    Адреса:
    Миколаївщина
    Виникло питання повязане з чисткою. Не так давно став власником карабіну в .308, для розважальної стрільби до 350 метрів часто використовую GGG 147 gr, фактично без них жоден виїзд не обходився. Після них глушник дико тхне аміаком, ну просто аццкі. Для тих хто скаже, що може я погано вичищав ствол від розміднювача -аміачні розміднювачі ніколи не використовував, використовував Бортеч елімінатор і його аналог (не аміачні), після них вичищав і пару раз проходив концервахою. Простір за бойовими упорами чищу щоразу, там завжди чисто і сухо. Слід додати, що ствол відразу після купівлі полірнув червоною пастою JB по методу Щербакова https://reibert.info/threads/polirovka-stvola-i-obkatka-oruzhija-v-armejskix-uslovijax.676238/ Помічав що, бортеч і його аналог не давали якогось суттєвого розміднення, патчі практично не синіли, навіть після тривалої витримки ствола змоченого ними. Списував це на те, що полірований ствол не сильно омідняється. Після крайньої стрільби помітив малесенькі сині крапельки на дзеркалі затвору. Все це наштовхнуло мене на припущення, про вірність якого я і збираюсь задати питання. Чи можливо що при згорянні якогось пороху (я думаю на порох у GGG 147 gr) виділялась якась кількість аміаку, або інших містячих його сполук, що при стрільбі допомогало зменшувати омідніння ствола. Типу вступає з реакцію із залишками міді в стволі і допомагає виносити її при наступному пострілі. Це просто моє припущення, тапками не кидайте, просто знаю що в артилерії використовуються розміднюючі компоненти в пороховому заряді, думаю мало що ...

Vasco, Олег Грабовский, Serega KH та ще 1-му подобається це.
  20. StrelokPS

StrelokPS Oberleutnant Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    18
    Лоти
      на продажу:
    4
      продані:
    54
    Повідомлення:
    3.937
    Адреса:
    Украина
    Почитайте про порох cfe223

Олег Грабовский, crescente_anethum та Yuber подобається це.
  21. Yuber

Yuber Leutnant

Повідомлення:
    6.234
    Адреса:
    г.Днепр
    Коли багато постріляв і треба почистити багато зброї, посудо-, ой зброє-мийна машина на заваді не стане!:D
    IMG_20230503_084220_873.jpg

Vasco, Granat та Олег Грабовский подобається це.
  22. crescente_anethum

Повідомлення:
    426
    Адреса:
    Миколаївщина
    Дякую, зрозуміло, вочевидь припущення вірне. Тимпаче справа стосується GGG 147 gr які є цівильною версією масового військового набою M80, вочевидь все зроблено для того щоб при значних військових настрілах спростити чистку. Приємна скажу вам опція, якщо завершувати пострілухи/тренування такими набоями то чистка ствола зводиться до видалення лише порохового нагару, міді залишається мізерна кількість

Олег Грабовский, Yuber та StrelokPS подобається це.
  23. Granat

Granat Oberfeldwebel

Повідомлення:
    370
    Адреса:
    Суми
    Раз Ви торкнулися питання поліровки ствола... Я розробив і надрукував кілька видів спецільних ковпачків, які допомагають правильно полірувати ствол (рис 1.) і безпечно чистити його зі сторони дульного зрізу (рис. 2). У полірувальному ковпачку патч з пастою виходить за межі ствола на 6 мм, що сприяє правильній обробці на виході із ствола, забезпечується однорідність полірування по всій довжині. Чому бажано не чистити з дульного зрізу? Тому що можна поцарапати коронку на зрізі. Ковпачок із конусним звуженням повністю виключає таку ситуацію. Та і більшість напівавтоматів чиститься тільки через дульний зріз. Також є ще перехідник з любої дульної різьби на звичайну ПЕТ пляшку, в якій прорізують дверцята і вона працює як уловлювач патчів та різної хімії, що забризкується у ствол.
    D20_35_H20mmЧистка2_Полировка.png D20_35_H20mmЧистка.png ПереходникПЭТ.jpg

Yuber, crescente_anethum, Vasco та ще 1-му подобається це.
  24. Vasco

Vasco Leutnant

Повідомлення:
    1.046
    Адреса:
    Родные просторы
    Дкую, закмiтував. Можна замовляти?
    З повагою,

\Lisovik/, pinair, Иван Скрипник та 3 іншим подобається це.
  25. crescente_anethum

Повідомлення:
    426
    Адреса:
    Миколаївщина
    Розуміння того що патч з пастою (який я намотував на нейлоновий йорж) всетаки має трохи виходити зі ствола, але не надто далеко щоб не було проблем повернутися назад - у мене було. Я не робив тупо як це було запропоновано військовим, в дошці у яку я впирав ствол , я свердлом по дереву зробив заглиблення, щоб ствол не ковзав, а в центрі нього менше заглиблення для часткового виходу йоржа з патчем. Мушу сказати що робити сотні проходів, стоячи згорбленим над гвинтівкою впертою в дошку на полу було ще те тренування і спина в мене довго боліла. Робити це з вашою приблудою можна звичайно в горизонталіній площині на столі з гвинтівкою у штативі для чистки, що значно спростило б процес. Хто регулярно дополіровує ствол пастою це має бути зручно і спрощувати процес. А пляшку на ствол я надіваю через втулку з 20 кубового шприца з підмотаною для пляшки ізолетою (на захисну гайку ствола Ругер Амерікан Предатор він сідає ідеально тугенько), але це звичайно - колхоз чистої води, тому вважаю ваші ковпачки реально корисними. Я про них знав вже якийсь час, але все ж не доходять руки замовити, а полірувати як це буває вже сьогодні руки чешуться, а потім чистити теж негайно...так і живемо з колхозними незручностями...

Images:

изображение_viber_2023-05-04_00-28-21-964.jpg
    \Lisovik/, Serega KH, Vasco та 2 іншим подобається це.
  26. Granat

Granat Oberfeldwebel

Повідомлення:
    370
    Адреса:
    Суми
    Так, можна. Але по правилам форума краще пищіть в особисті повідомлення, бо в таких темах заборонено продаж.
    З повагою.

Yuber, Serega KH, Vasco та ще 1-му подобається це.