По случаю кожи растительного дубления купил толщиной 3мм думаю не погорячился ли я , бо жестковата,ладно вскрытие как говорится покажет,если нет то сумку жене сделаю
Щасти вам в роботі. В мене товщина шкіри була 1.1 мм, зверху і до половини купола натягалася нормально а чим нище то більше створювалася гармошка. Перед роботою добряче замочував в гарячій воді, складки розгладжував по кругу по чуть чуть і опускав обвязуючий шнурочок в низ. Но як ви будете формувати купол то і уявити не можу, все таки 3 мм шкіри то товщина не мала.
Я тянул 2мм,принцип натяжки мне знаком,кожа у меня растишка,делал опыты,думаю натяну,при температуре 70 становится мягенькая и тянется как резина.Думаю так их и тянули лет 100 назад.
Змайстрував ще одну деталь на чапку. Все прошивав на совість. Овальну накладочку синього кольору та задню накладку чорну спочатку формував. Вирізав з старих візиток форму по формі, наклеїв матерію, загнув ззаду, проклеїв. Зібрав все до купи.
Зайнявся кінською гривою. Поїхав в село до батьків, постриг чуть домашніх коней, помив, вибрав чуть довші пасма, почав красити. Витратив цілу пачку фарби і результат слабенький, красив пів ночі. За одно відібрав два пасма гриви різніх коней щоб вставити в гриву не фарбованими.
Друга спроба фарбування, результат супер. Що правда кожного фарбування грива все рідшала, но ще трохи залишилося. Після того як вдало пофарбував гриву, зібрав все в одне ціле. Получилася біла грива з каштановим та сивим пасмами. Волосся між собою проклеїв двокомпонентним клеєм на основі епоксидки, тим же клейом приклеїв гриву до кріплення. Все сохне.
Чапка на біс. На цьому поки що фініш. Поставив одну ланд кокарду як і має бути, фантазувати не став. В гриву поставив два не фарбованих локони гриви батькових коней, кокарду зафіксував трикутничками шкіри. Зліпив усе до купи та вирішив чуть цю справу відмітити, за одно вирішив почитати про цей рід військ. Усім удачі хто візьметься за таку роботу.
Хочу поділитися ідеєю підставки під чапку чи пікеля. Використовую гільзи пушок. Колекція гільз, за одно і підставки пікелів. Використовую латунні та залізні гільзи.
Шикарная шапуля вышла,я бы коже трохи глянца добавил,раз уже хвост есть то и лоск должен быть,но то такое....-личное мнение,а так все супер.
Дякую за підтримку. Не без вашої допомоги чапка получилася. Глянець хотів зробити але не получилося. Лак брав в балонах так винудило відрядження. Латунь на окантовку дашка навіть не зміг знайти, лише наш базар допоміг, а в дома завжди так мало часу. В майбутньому можливо ще рас покрию лаком, по можливості. Проектів в мене багато а от часу не вистачає. Звісно все потрібно робити правильно, тож стараюся все зробити як слід. Не святі горшки ліплять, все виправлю, но на цьому фініш, чисто для того що все можна зробити при бажанні.
Доброго вечора, підкажіть, яким клеєм склеювали заготовки і як довго тримали шкіру в гарячій воді? Дякую
Вітаю. В даному випадку я клеїв купол клеєм для склеювання труб басейну. Спершу думав якщо склеїти таким клеєм то купол буде більш жосткий, но вистачить і клею для шкіри. На табуретку шкіру та козирок клеїв звичайним клеєм в тюбику для шкіри, перше що попало під руку, все жорстке та добре тримається. А от довелося клеїти козирки та кришку на шако з цієїж шкіри то я клеїв столярним клеєм, типу ПВА. Досить якісно склеїло. Тож вибір клеїв великий, слава Богу не в совдепії живемо. Шкіра в мене рослинного дублення і розмоканню піддається легко, тож з особистого досвіду вистачає хвилин 40. Потримаєте довше то не зашкодить. Що стосується інших шкір то не скажу, тому що не маю досвіду роботи з іншим матеріалом. Удачі вам.