діду заздрять мовчки. я вам вже це не однарозово казав. приїдте на зустріч у Холодному Яру та покуштуєте справжнього козацького кулішу, або гайдамацького, в залежності хто буде готувати.
По другій світовій вони використовувались,чи тільки вязати їх до манліхерів,до речі є ще рвана гільза в залишками клейм,спробую зафотать
На справді - польська. У всякім - поляки продавали. Років 10-20 взад була. Замінника не існує. * маю плиток з десять цілих (зворотна сторона - не чиста від слова "зовсім"), ще щось було з "не крепко цілих".
за другу світову незнаю а от по першим визвольним використовувались на увесь. тож більш вірогідно що це таки з того часу. та і ота половинка мабуть теж звідти. копайте діду далі мо ще щось цікаве знайдете бо якщо шрапнелью били то там або піхота або кінота була то знач і якийсь хабарець могли погубити цікавий
Тут от в чому причина,заїзджаю туди мопетою 45 км в одну сторону,автомобілем туди не підїхати,гільзач манліхеровський або такий як я показав або з цілим капсулем але без кулі,зі знахідок того періоду оце все що показав,думаю ложку теж туди треба віднести,до речі а яка шрапнель в цих бімб??
Привітався ! Не будьте таким песимістом , зараз головне не наука та технології - зараз головне як каже один раввільний дядько :"Вбивай кацапа де попало. він прийшов по наше САЛО!" ... От винищимо все що з ним пов'язано і тоді враз все стане як в іпонії чи арабських іміратах , заживемо як куркулі - причому геть всі станемо багатими , тоді враз все звернемо на папєрєдніків , наберемо нових кредитів , знову призначимо когось винним у наших гріхах та будемо й далі , як казав максим рильський "З путі далекої вернувся машиніст,укритий порохом, увесь пропахлий димом,—До виноградника! — Чи мільдью часом лист де не попсований? Ну, боротьбу вестимем! "
Почитав мумуари будьоного,там пишеться,що бронепоїзд захопили,а по розповідях місцевого населення є інфа що бронепоїзд був підірваний тільки от незрозуміло коли чи по першій чи по другій,по отому каліченому металу що валяється по всьому лісі дійсно видно що шось дуже бабахнуло,плюс деформована верхня будова колії костилі,підкладки,шматки рейок,та болтів з гайками,то є виходить істина десь є
та мабуть по перших визвольних, тоді панцерників було більше і їх хоч і бракувало спецзасобів але частіше або підривали або ставили дригом. тож шукайте дідо, шукайте ще. як то кажуть
ну то йдіть та свинособак цілюйте та хліб-сіль підносте їм якщо вам вони так подобаються та їхня кАлбаса по 2.20
До вас тре сил насобирать та раків наполовить на вашім карєрі бо на нашім малувато, в мене в вашім селі ще недороблений заказ на три дні як пить дать, тож і наполовим і напопєм
РУНА - тілько "стандартні" варіації, або тра бити ногами та в голову! (манагєру, в голову, та й з ноги!) * купляю "Руну". ** щедро (якщо Львівське) = добре. тілько купляю майонез. ні чим не смердить зайвим.