ну звісно.і підйомник на фоні смерек так гарно туристами прикрасили!,/тіко не говоріть,шо то не ваш район-знаю я тих електриків.коза ностра переходе в квенто коста!.з днем хорошим комради!в нас -2,вітер скажений.ну і передсвяткові турботи-мак терти,мацу жерти,холодець-молодець.!присів поснідати/заодно-покнопати та привітатись/
.історія їх не забуде!1939,Катинь,Варшавське ґетто,уряд віші,голуба,власов.......в людей коротка память.історія -ПОВТОРЮЄТЬСЯ!і до того все йде/надто довго весь світ спочивав в мирі/
один момент? де це ви цицьки бачили? санта клаус і дві рибки, отакоєот. але якщо ви настоюєте. то рибки пятничні.
жуть яка!не дай Боже в одній маршрутці стрітись з таким копарем!а раптом він з шпрінґи ногу забере!??
га? я незнаю про що чи про кого ви, але то усім завжди було відомо хоч і іщло всупереч офіційній науці. отакоєот
слухайте, громадо! коли вже будуть банити таких йолупів? https://reibert.info/threads/100metrovka-durakov-ili-ehkstrasensov.853779/page-4#post-9303030 псевдопроповідників незрозумілих....
Ну що ж - різко похолодало, сніг. Тепер можна й байки травити... Частина перша - легенда. За легендою в моєму селі в якийсь період часу від нападу ворогів загинули всі чоловіки, залишились тільки жінки. В той час в село заблукала ватага проклятих людей-вовкулаків (чи як у нас казали - вовкунів). За легендою прокляття з них мало спасти тільки тоді, коли вони знайдуть таких жінок, які знаючи, що вони перевертні, не злякаються вийти за них заміж. От ті Вовкуни і бродили від села до села, заходили на вечорниці, залицялись до жінок, а потім ніби випадково опускали на землю ложку. Котрась з жінок нахилялась, щоб підняти ложку і бачила, що із штанів пришельців висить вовчий хвіст. Як тільки вона відчувала страх, вовкуни ставали справжніми вовками і загризали присутніх. Так було, аж поки ватага не попала в моє село. Далі все йшло за звичним сценарієм, тільки моя далека пра..... бабка нахилившись за ложкою і побачивши вовчий хвіст не злакалась, а подумала - ну і що, що з хвостом, але чоловік здається нічого собі і потягнула за той хвіст, який одразу ж відпав, бо зникло прокляття. Так і залишилась ватага вовкунів-перевертнів в селі... Частина друга - трохи історії. За звичаєм дрібної карпатської шляхти в церквах поряд із хоругвами зберігались і родові знамена-"фани" із знаками гербами-тотемами на них. Із візитації церкви представником львівської єпархії в 1740 році довідуємось, що в сільському храмі зберігалась фана із зображенням одинокого вовка, який виє на місяць (згоріла при загадковій пожежі в церкві в 1862 році). За описом зображення дуже вже нагадує тотем Трансильванського роду Заполья https://ru.wikipedia.org/wiki/Запольяи І частина третя - сучасна. Проведені в американській компанії FTDNA аналізи ДНК представників кількох найдавніших родів, показали, що по жіночій лінії ми нащадки умовно кажучи "кельтів", а от по чоловічій - трансильванці, одного походження із родом Князя тьми - Дракули.
а до пана Опришка незаходили вовкулаки? бо щось до вас боязно вже їхати потрібно якось пана К. ще відмовить.
та почекайте. то ви боїтесь от і не їдьте. а я не боюся тому і поїду. та і чого боятись? пани гречні, поводяться пристойно, не москалі. то чого їх боятися гаявасуважнопитаю. хоча кого я питаю? я питаю тую людину яка якогось песа який від господаря-пянички втік подалі від людей через те що він його бив постійно та годував погано боїться. і що саме цікаве того песа ніхто окрім вас ані чув, ані бачів тож і постає питання а чи не примарилось вам отеє все і в першу чергу той пес. бо коли в людини грип та висока темпиратура то людина може марити і може тії мари приймати за правду. отакоєот. а ви кажете
І в продовження - люблю місячні ночі. Інколи так хочеться на повний місяць завити по вовчому (з радості). А деколи і не стримуюсь - перевіряю, чи хвіст не виріс...