Я дико вибачаюсь,але на фото не видно ніякого підкалібера.Це звичайний запалювальний бронебій від ШВАКа. Бронебійний сердечник на кернер годиться Всередині по кругу сердечника впресована запалювальна суміш,і вона там 99% що є. Нема часу зараз шукати,колись виставляв фото такого розпиляного власноручно вздовж.Два полотна ножовочних двохсторонніх ухекав доки розпиляв.
Знайшов таки https://reibert.info/threads/shvak-s-bakelitom.331674/#post-3506147 І ось що там пише дядько Дервіш : "Состав ДУ-5. Состоит из азотнокислого бария - 40%, порошка алюминия - 15%, алюминиевой пудры - 20%, ТРОТИЛА - 12% и парафина 3%. Так что думайте сами безопасно или нет (в разрезе уголовных кодексов различных государств) хранение в домашних условиях или продажа данного девайса с зажигательной шашкой массой 2,5 гр. внутри корпуса."
Скоріш за все битва повинна була початися в полі на рівній місцевості . Я так думаю шо десь в отих полях що поміж балок . Якщо я щось не перепутав з уроків історії то козаки добивали поляків на березі якоїсь річки ( там повинен бути найкращий хабарь ) , річка могла текти по отим балкам Ось вам картінка з вікіпедії , десь там і була битва між отих балок https://uk.wikipedia.org/wiki/Битва_під_Жовтими_Водами#.D0.A5.D1.96.D0.B4_.D0.B1.D0.B8.D1.82.D0.B2.D0.B8
Нарештi... добрався. Спочатку довго шукав свого гольфiка в гаражах, вже думав, що поiхав..., ходив, розгрiбав всi снiговi кучки, на четвертiй знайшов. Траса так собi, може бути, но як звернув в Пiсочному на Дрогобич- повна ср-ка, тяжко, но допер, ще пiв години заiзджав в двiр. Пiзно, вже весь хабарок вiдписав на Alexa Faa та Юнкера, вони вже i лопату на паджерiка привязали, а тепер не знаю як все назад забрати...
у полях мона по ребрам отримати та і недохвермери за кіко років весь хабар хіміей перепекли..... тож десь по лугам топати..
Відвозив товар,на дорозі насковзали сракопад,будьте завтра обережні на дорозі..... Таки є різниця між поляндією і ненькою,вчора в ночі у них вже машини хімію лили а ще сніг навіть не падав.,а у нас....... По радіо польскому чув що полякі нам дороги будуть тепер робити,ті що до митниць ведуть.
Болгаркою то для слабаків Треба ж було зає...ись А якщо чесно,то я боявся що можливо від болгарки стартоне шашка,от і човгав потихеньку ножівкою
А от тут я не згоден з Вами.Якщо на тому полі раніше хтось залишав після себе ями ледь не по пояс,і не дай Бог якийсь тракторист в тій ямі залишив колесо від свого улюбленого трактора,то можуть намилити хобота не розбираючись особливо в тонкощах.Фермерів не буде цікавити що ями залишив не ти,і що ти взагалі перший раз на цьому полі.