Так що, на мою думку, ніж або вилка мабуть найліпший пристрій для розпечатування сот. Придбав на сайті "Передовая пасека" два лавсанові мішечки для відкачки забрусу і тепер у мене його їдять не тільки бджоли . Викручую до сухого стану, головне тільки рівномірно розмісти в медогонці.
Я колись по незнанню на вулиці відкачував, то зібралося мабуть вулика два. Потім помилку виправив і відкачую в будинку, носячи туди рамки. Я вилкою користуюся , такою : http://www.uley.in/shop/vilka-pchel...massovoj-vstavkoj-s-gnutoj-igloj-nerzhavejka/ Ножом трохи неудобно як на мене, хоча перший раз розпечатував ножом.
Но медозбір хдопці ..... Дякую Богу ! Сьогодні переглядав пасіку носять мід супер -мега ! Оййй щоб не перехвалити.
Ще є класна штука ніж з підігрівом. Але тепер коштує дуже дорого. Планую виготовити сам. Бачив в товариша саморобний. Клас!
Пчел с рамок лучше всего сгонять петушиным крылом. Пчелки не травмируются, и большая площадь работы Можно попросить у селян, которые кур держат. Распечатывать удобно горячим обоюдоострым пчеловодческим ножом (который как мастерок, только длинный и узкий). Нужно два ножа: одним распечатываешь, второй в электрочайнике (старый, совковый, со спиралью, без автовыключения) греется. Потом меняешь. Прогретого ножа хватает на распечатывание одной стороны рамки. А обкуривать пчел удобно картонками для яиц - знатно дымят, и в отличии от изоляции для проводов - не воняет. Обкуриваем только очень злых пчел, лениво дымарь раскачегаривать. Пчелы еще от жары нервничать могут, поэтому, когда в улик в жару лезешь, бери помощника, который будет пляжный зонтик над уликом держать.
Я теж вирішив зайнятися бджільництвом, на слідуючому тижні забираю три замовлені вулики-лежаки. Вулики з дошки 35ки, планую утеплити пінопластом двійкою, та обшити дошкою 20кою. Мабуть бджілки заселяться у слідуючому році, думаю зараз уже пізно.
Камради,проблема. Після укусу бджоли утворюється гноячок . Зовні похоже на черячок,зриваєш витікає гній. Раніше ніколи такого не було буквально на днях таке замітив. В чому причина?
В мене таке від вулика до вулика - є злюки привезені з Сум так після них такі чирячки утворюються на другий день, а від укусів місцевих такого немає. Видавлюю, горілку ззовні та всередину і все ок. В чому причина не знаю.
Сегодня, на пасеки отца, первый раз разливали мед в полиэтиленовые мешки. Такой взяток, что все тара занята Отправлено с моего GT-I8160 через Tapatalk
У меня с подсолнуха сейчас пошел мед, сразу за селом поле с подсолнухами цветет, еще если так дела пойдут придется откачивать скоро.
Полностью с Вами согласен. Такое утепление запрёт всю влагу внутри улья и превратит улей в аквариум. Читал много советов опытных пчеловодов, рекомендуют вообще их снаружи ничем не покрывать, даже не красить, всё будет как в природе. Дерево впитывает влагу и отдаёт наружу.
Я, як юний пасічник, задавав таке питання трьом-чотирьом пасічникам з досвідом. На що отримав відповідь типу: "А ну да в жінки здоров"я нормальне" "Так, бжоли літають" "Так, квіти розцвітають" "Так, земля кругла". З цього зробив висновок, що це є комерційна таємниця за сімома печатями з пересторогою від зглазу.
Все звичайно відносне, але для моїх місць цей рік середній за медозбором. Весна пройшла впусту - все цвіло надто швидко, сім'ї не встигли наростити достатньої сили. Липи та різнотрав'я частково компенсували весняний недобір.
Блин.недавно видел инструкцию для пчеловодов.Новая волна.там в крыше улья отверстия и вставлены 3х литровые банки и пчёлы там лепят соты. Гугль большая сила http://budmaydan.com/sdelaysam/unikalnyj-ulej/
Думаю, одна из разновидностей улья аббата Варе. Кстати планирую у себя на пасеке в следующем году парочку "Варе" поставить, уж очень он привлекателен результатом. Друзья рассказывали , что в Европе они очень распространены особенно на дачах.
банки,то разновдность метода получения сотового меда уже в таре По медосбору у меня в этом году рекорд,майский,липа и подсолнух,причём подсолнуха столько же как майского и липового вместе. Семьи сильные,одну не удержал-пустила рой,отдал соседу-начинающему пчеловоду
Шановні камради. Давно цікавлюсь біографією видатного пасічника В,Ф,Ващенка. Крім книго Шимановського та диякона((забув прізвище) більше нічого про нього мені не відомо. Але цікавий рік його смерті 1850-1018 рр. Він ще був не такий старий. Чи не прийшли більшовики і не розікрали його пасіку, а самого можливо знищили. Може хто з Полтавщини більше знає про його долю, а може з Київщини, бо він завідував Боярською школою бджільництва. Можливо залишились родичі у яких збереглися фото чи документи. Буду всім вдячний, хто надасть інформацію.
Навiть не думав,що в нас на форумi cкiльки пасiчникiв.Може хто пiдкаже ефективний спосiб вiдлякування бджiл.Справа в тому,що облаштував на подвiр'i декоративну мiнi- водойму.З часом про неi пронюхали бджоли(за кiлька дворiв у сосiда паciка)Вiн наче i напувае i я пiд парканом наставив поiлок,не допомагае.Цiлий рiй прилiта,води не видно.Що порадите?