Бджільництво....

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем мп 40, 26 лют 2014.

1. otetc

otetc Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    868
    Адреса:
    Центральная Украина
    Так що, на мою думку, ніж або вилка мабуть найліпший пристрій для розпечатування сот. Придбав на сайті "Передовая пасека" два лавсанові мішечки для відкачки забрусу і тепер у мене його їдять не тільки бджоли . Викручую до сухого стану, головне тільки рівномірно розмісти в медогонці.

мп 40 подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. У лот входить передні, задні та бокові пакети; рік виготовлення 2022; типорозмір 2
      2000 грн.
    2. (в наявності 6 шт.)
      Маски для ветряной и холодной погоды. Судя по бирке обладают определённой огнестойкостью. В комплект...
      200 грн.
    3. пис Кевларова каска Maskpol S. A. Каска Maskpol Type IIIA призначена для захисту голови користувача...
      999 грн.
    4. Бажаю здоров'я! Купуючи лот Ви ще й донатите моїм побратимам. Дякую! Б/в але цілий, щодо розмір...
      2075 грн.
    5. Бронеплиты полиции Великобритании Cooneen Protection Состояние: частично обрезана этикетка, на фото...
      6600 грн.
  3. ЛюбительПива

ЛюбительПива Leutnant

Повідомлення:
    1.365
    Адреса:
    Макаровский патриархат
    Я колись по незнанню на вулиці відкачував, то зібралося мабуть вулика два. Потім помилку виправив і відкачую в будинку, носячи туди рамки.
    Я вилкою користуюся , такою : http://www.uley.in/shop/vilka-pchel...massovoj-vstavkoj-s-gnutoj-igloj-nerzhavejka/
    Ножом трохи неудобно як на мене, хоча перший раз розпечатував ножом.

4. мп 40

мп 40 Oberleutnant

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    459
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    839
    Повідомлення:
    5.166
    Адреса:
    УкраЇна
    Но медозбір хдопці ..... Дякую Богу ! Сьогодні переглядав пасіку носять мід супер -мега ! Оййй щоб не перехвалити.

рональд, Efor та КорифеЙ подобається це.
  5. айболит

айболит Stabsgefreiter

Повідомлення:
    111
    Адреса:
    Украіна Київ
    я вилочкой распечатываю

6. мп 40

мп 40 Oberleutnant

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    459
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    839
    Повідомлення:
    5.166
    Адреса:
    УкраЇна
    Ще є класна штука ніж з підігрівом. Але тепер коштує дуже дорого. Планую виготовити сам. Бачив в товариша саморобний. Клас!

7. Gridemarin

Gridemarin Obergefreiter

Повідомлення:
    68
    Пчел с рамок лучше всего сгонять петушиным крылом. Пчелки не травмируются, и большая площадь работы :) Можно попросить у селян, которые кур держат.

Распечатывать удобно горячим обоюдоострым пчеловодческим ножом (который как мастерок, только длинный и узкий). Нужно два ножа: одним распечатываешь, второй в электрочайнике (старый, совковый, со спиралью, без автовыключения) греется. Потом меняешь. Прогретого ножа хватает на распечатывание одной стороны рамки.

А обкуривать пчел удобно картонками для яиц - знатно дымят, и в отличии от изоляции для проводов - не воняет. Обкуриваем только очень злых пчел, лениво дымарь раскачегаривать. Пчелы еще от жары нервничать могут, поэтому, когда в улик в жару лезешь, бери помощника, который будет пляжный зонтик над уликом держать.

Останнє редагування: 31 лип 2015
    ArtBorsuk та мп 40 подобається це.
  8. КорифеЙ

КорифеЙ Oberleutnant

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.753
    Адреса:
    Galicien - Volyn
    Я теж вирішив зайнятися бджільництвом, на слідуючому тижні забираю три замовлені вулики-лежаки. Вулики з дошки 35ки, планую утеплити пінопластом двійкою, та обшити дошкою 20кою. Мабуть бджілки заселяться у слідуючому році, думаю зараз уже пізно.

мп 40 подобається це.
  9. мп 40

мп 40 Oberleutnant

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    459
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    839
    Повідомлення:
    5.166
    Адреса:
    УкраЇна
    Зараз вже пізнувато. Хіба хто можливо продає пасіку .

ЛюбительПива та КорифеЙ подобається це.
  10. мп 40

мп 40 Oberleutnant

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    459
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    839
    Повідомлення:
    5.166
    Адреса:
    УкраЇна
    Камради,проблема. Після укусу бджоли утворюється гноячок . Зовні похоже на черячок,зриваєш витікає гній. Раніше ніколи такого не було буквально на днях таке замітив. В чому причина?

11. otetc

otetc Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    868
    Адреса:
    Центральная Украина
    тебя заказали

vitic подобається це.
  12. Efor

Efor General-major Клуб взаимопомощи

Повідомлення:
    9.421
    Адреса:
    Скіфія
    В мене таке від вулика до вулика - є злюки привезені з Сум так після них такі чирячки утворюються на другий день, а від укусів місцевих такого немає. Видавлюю, горілку ззовні та всередину і все ок. В чому причина не знаю.

ЛюбительПива та мп 40 подобається це.
  13. karpozz

karpozz Oberschütze

Повідомлення:
    16
    Сегодня, на пасеки отца, первый раз разливали мед в полиэтиленовые мешки. Такой взяток, что все тара занята;)

Отправлено с моего GT-I8160 через Tapatalk

мп 40, Efor та ЛюбительПива подобається це.
  14. ЛюбительПива

ЛюбительПива Leutnant

Повідомлення:
    1.365
    Адреса:
    Макаровский патриархат
    У меня с подсолнуха сейчас пошел мед, сразу за селом поле с подсолнухами цветет, еще если так дела пойдут придется откачивать скоро.

мп 40 та Efor подобається це.
  15. айболит

айболит Stabsgefreiter

Повідомлення:
    111
    Адреса:
    Украіна Київ
    Абсолютно безполезно,а возможно ещё и вредное телодвижение.Не делайте этого.

аміґо та otetc подобається це.
  16. otetc

otetc Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    868
    Адреса:
    Центральная Украина
    Полностью с Вами согласен. Такое утепление запрёт всю влагу внутри улья и превратит улей в аквариум. Читал много советов опытных пчеловодов, рекомендуют вообще их снаружи ничем не покрывать, даже не красить, всё будет как в природе. Дерево впитывает влагу и отдаёт наружу.

айболит, мп 40 та Efor подобається це.
  17. мп 40

мп 40 Oberleutnant

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    459
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    839
    Повідомлення:
    5.166
    Адреса:
    УкраЇна
    Камради бджільники,як у вас медозбір?

18. Efor

Efor General-major Клуб взаимопомощи

Повідомлення:
    9.421
    Адреса:
    Скіфія
    Я, як юний пасічник, задавав таке питання трьом-чотирьом пасічникам з досвідом. На що отримав відповідь типу: "А ну да в жінки здоров"я нормальне" "Так, бжоли літають" "Так, квіти розцвітають" "Так, земля кругла".
    З цього зробив висновок, що це є комерційна таємниця за сімома печатями з пересторогою від зглазу.

Maks007 та рональд подобається це.
  19. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Все звичайно відносне, але для моїх місць цей рік середній за медозбором. Весна пройшла впусту - все цвіло надто швидко, сім'ї не встигли наростити достатньої сили. Липи та різнотрав'я частково компенсували весняний недобір.

Paul_Gudvin, Efor та мп 40 подобається це.
  20. vitic

vitic Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    766
    Адреса:
    Миргород
    Блин.недавно видел инструкцию для пчеловодов.Новая волна.там в крыше улья отверстия и вставлены 3х литровые банки и пчёлы там лепят соты. Гугль большая сила :) http://budmaydan.com/sdelaysam/unikalnyj-ulej/

Maks007 та otetc подобається це.
  21. otetc

otetc Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    868
    Адреса:
    Центральная Украина
    Думаю, одна из разновидностей улья аббата Варе. Кстати планирую у себя на пасеке в следующем году парочку "Варе" поставить, уж очень он привлекателен результатом. Друзья рассказывали , что в Европе они очень распространены особенно на дачах.

Maks007 та мп 40 подобається це.
  22. айболит

айболит Stabsgefreiter

Повідомлення:
    111
    Адреса:
    Украіна Київ
    банки,то разновдность метода получения сотового меда уже в таре
    По медосбору у меня в этом году рекорд,майский,липа и подсолнух,причём подсолнуха столько же как майского и липового вместе.
    Семьи сильные,одну не удержал-пустила рой,отдал соседу-начинающему пчеловоду

Останнє редагування: 10 сер 2015
    Maks007, Efor та мп 40 подобається це.
  23. Paul_Gudvin

Paul_Gudvin Hauptmann

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    37
    Повідомлення:
    2.749
    Адреса:
    Вінниця
    У нас на Київщині сонях дав огого.Жаль акація нічого не дала,на липу даже не їхали:confused:

24. zabrodianin

zabrodianin Stabsgefreiter

Повідомлення:
    198
    Адреса:
    Николаев, Украина
    Шановні камради. Давно цікавлюсь біографією видатного пасічника В,Ф,Ващенка. Крім книго Шимановського та диякона((забув прізвище) більше нічого про нього мені не відомо. Але цікавий рік його смерті 1850-1018 рр. Він ще був не такий старий. Чи не прийшли більшовики і не розікрали його пасіку, а самого можливо знищили. Може хто з Полтавщини більше знає про його долю, а може з Київщини, бо він завідував Боярською школою бджільництва. Можливо залишились родичі у яких збереглися фото чи документи. Буду всім вдячний, хто надасть інформацію.

мп 40 подобається це.
  25. корней

корней Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    65
    Повідомлення:
    740
    Адреса:
    Україна
    Навiть не думав,що в нас на форумi cкiльки пасiчникiв.Може хто пiдкаже ефективний спосiб вiдлякування бджiл.Справа в тому,що облаштував на подвiр'i декоративну мiнi- водойму.З часом про неi пронюхали бджоли(за кiлька дворiв у сосiда паciка)Вiн наче i напувае i я пiд парканом наставив поiлок,не допомагае.Цiлий рiй прилiта,води не видно.Що порадите?

26. корней

корней Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    65
    Повідомлення:
    740
    Адреса:
    Україна
    Або якщо не вдасться вiдвадити,то хоча б заставити носити мед менi:D:beer:

Maks007, Efor та Paul_Gudvin подобається це.