дякую є ще альпієць на 215 рамку, як він? суть в тому, що взяток слабенький, і я сам на господарстві, тому зараз в пошуках, меньшого вулика, щось на зразок української піврамки... розумію що не стандарт, і які відповідно будуть труднощі. але так складаються обставини, а полишати захоплення не хочу)
У мене приблизно те ж взятком - 3-8 літра на сім'ю. Тому остаточно вирішив, що переходжу на рамку 230х300. Три корпуси по 10 рамок, якраз середня моя сім'я.
Раундап (Гліфосат) викликає рак. Суд присяжних у США встановив, що один з найбільш поширених у світі гербіцидів (раундап) значною мірою впливає на розвиток онкологічних захворювань. 70-річний Едвін Хардеман регулярно (з 1980-го по 2012 рік) застосовував гербіциди для захисту посівів в окрузі Сонома, штат Каліфорнія, врешті-решт у нього діагностували неходжкінські лімфоми. Раундап виготовляється німецьким концерном Bayer на основі скандально відомої речовини Гліфосат. Саме ця речовина, за оцінками європейських експертів, стала причиною зменшення популяції комах, зокрема бджіл, в Європі на 75%. Зменшення кількості бджіл веде до природньої катастрофи. Цей процес необхідно терміново зупинити. На жаль світові хімічні концерни в першу чергу турбуються про свої прибутки, а не про наше здоров’я. А тепер виявилось, що гліфосат самим безпосереднім чином впливає і на наше здоров’я. Він є речовиною, що викликає онкологічні захворювання. Зараз в світі шириться кампанія з заборони використання гліфосату, як речовини, яка знищує бджіл. Багато хто використовує Раундап на своїх домашніх господарствах для боротьби з бур’янами. Зараз саме той час, коли потрібно схаменутись, та відмовитись від використання Раундапу, задля свого здоров’я та здоров’я своїх дітей. https://www.bbc.com/ukrainian/news-47635895
+ 16, цвітуть вербові. Бджоли активно носять обніжку .... і нектар. На рамках Дадана нектар розкидають по всій площі рамок, а на півукраїнських рамках бджоли вже обмежують матку у верхніх корпусах, "витискаючи" їх у нижній. Є вже рамки повністю залиті нектаром !!!!
Ребята как дела? чего молчим? какие новости? у меня отход составил 30%. Грешу на клеща, хотя обрабатывал. Все также почистил, проверил все и у всех, кстати кто пользовался автоматическими медогонками? я решил все свое продать добро с рекона и старых увлечений и уйти в пчел.... Вот расстался с большим кол-вом своих любимых вещей и хватило купить ее ... Теперь хожу как кот вокруг бидона с молоком.
это подкормка сейчас сиропом? А я "старые" рамы с прошлого года с медом доставлял. Я оставил около 60 рам с медом печатным и сейчас пчелам подставил их.
Супер У меня зимовка 100%,правда есть немного слабачков.Все еще качаю старой неповоротной 4-х рамочной медогонкой
а я ее оставил на случай, если не будет света...... Так как семья жаловалась, Что как только приезжают в село, то если качаю мед, то им не как во дворе быть. Поэтому решил взять, чтобы в будние дни работать одному без помощников
я как-то решил проверить без сахара. Тем более жадностью не страдаю. Всегда можно успеть уйти на другую сторону. Хочу пока проверить свои догадки
У нас давно не звична весна - вже три тижні дощить, фактично весь період цвіту садів. Ночами холод. Бджоли по пів дня у вулику.
у меня рапс цветет во всю и поля, пыльцы тягают очень много, рамы печатают уже, я не кормил пчел с конца марта ( а кормил я рамы старого меда ставил). самое страшное это брызгать будут и то, что майский мед пропал...... рапс все испортил..... его никто не покупает......