В мене небагато було - 99л. Залишив на 2 сімьї 18л. Все інше продав в сепні-вересні по 500гр за 3л банку.
По 300 продавали в нас ті що качають по 4-5 разів. Я качаю раз. Є досить постійних клієнтів, котрі про це знають та цінують. А перший мед взагалі продавали по 570 за 3л... На базарі влітку бачив півлітрові пасочки по 90. Скільки зараз не знаю.
У нас теж цей рік став рекордним по ціні, тільки в іншу сторону - 200 грн за літр. По таких цінах мед закінчився до осені. Зараз покупці готові платити по 250 за літр, але меду нема. Тому якщо приїзжаючи в Карпати Ви бачите, що вздовж доріг пропонують "карпатський" - знайте, що Вас обманюють.
та в курсі, возив і свій туди, але нажаль в розніцу продати можу до 1 т а основний мед приходиться віддавати задурно фактично.
Сьогодні був на базарі, що біля мене. В крамничці мед - 0,5 баночка - 100 грн................ Інколи покупають.
У нас в центре такого не бывает, подсолнух и т.д. качество хуже, но и взятка в 10 раз как минимум больше.
це на вашу ціну то саме що 50 кг у нас, тільки наробитися на 50 з сімьї треба дуже сильно, так що одне на одне виходе,, я вже 23 роки займаюся бджільництвом професійно, і такої засади як зараз не було ніколи.
і як вони Вам? В мене все в дереві, один маю 6 рамочник, Фадеева, зимують все добре, але в мене е два точки в лісі то там я би не ризикнув класти полістірольні, мені здається миші і дятли їх би знищили.навіть дерев'яні довбут і гризуть так що мама не горюй
У брата є 10- ти рамковий фінський, вже років із вісім...як не дивно миші не жеруть, і сім,я перезимовує добре.
Чому так поясню - на форумі на точку міліон протилежних думок і методик утримання Намагаюсь знайти своє, експериментую. Боюсь наврочити. Всі ж знають які пасічники забобонний народ.
И минус, при большом ветре У меня уже доедают его, но семья хорошо себя чувствует и одна из самых сильных.
В мене хата в долині. Вітер розганяється. Прийшлось перероблювать криші у деяких лежаків бо відкривало та переставлять лежаки. А багатоповерхові які купував разом з сімьями у вдови пасічника спочатку валило. Потім їх забрав у кладову, переселивши сімьї у лежаки а потім подарував побратиму, який в тому році почав створювати свою пасіку на хуторі в лісі.