конечно же вопрос будет и покупке пчел, но надо разобраться в чем же блин проблема падежа ? В прошлом году было 10% падежа... При кормежке, вентиляции, уходе прям как в пансионате.....Я за бывшей девушкой не ухаживал, так как за пчелами
Поступово приходжу до висновку, що утеплення в даний час річ непотрібна. Років з 10 назад, коли ще утеплював по старовині, двічі гинула майже вся пасіка - з 45 до 3 і 36 до 3. Цього року з 25 приблизно половину взагалі не утеплював. Прослуховування 14 січня показало, що всі в нормі. Єдине - більший розхід корму і ранньої весни треба при потребі переформатувати гніздо, а іноді і підгодувати. За 5 років такої зимівлі не відійшла жодна сім'я (тільки минулого і позаминулого по 1 сім'ї не перезимувала матка).
Буду писать і сюди мабуть теж, коли прийде час. Батька діабет доїдає, слабий дуже. В мене і сина утворилася алергія на укуси. Отже прийде час, коли прийдеться продавать пасіку і все причандалля, нажаль. Двоє (пасічників), котрі є в селі, мною будуть проігноровані, качають мед по 5 раз за сезон і отой цукор продають як мед. Ну Ви мене зрозуміли.
Саме так. Десь років 5 все було нормалльно. Ну кусали, як без того, по декілька укусів зразу теж було, 7 шт одноразово лише раз було. Напухало, потім саме проходило. Та ось навесні 2008 року на городі працював і впійма у руку, в плече. То був перший укус в тому році. Не придав значення спочатку але через хвилин 10 почало все тіло зудіти, навіть очі, тіло покрилося червоними цятками, одишка, піт градом.(Це називають Крапивниця, аллергічна реакція) Пішов в хату, на себе подивитись - навіть очі почервоніли. Дали таблетку декмамітазону. Пройшло але була слабість. Пройшло та пройшло... А через місяць сталося: теж на городі але в шию. Чую погано, побіг до хати, через 5 хвилин вже з синіми губами був без памяті на полу, помирав. Добре, що родичі бачили, прибігли, вкололи ампулу того ж Дексаметазону. Консультувавсь з лікарями: кажуть: перша бджола, щось занеста в кров, виробились в тілі антитела і далі пішла отака реакція. Дана алергія наразі не лікується ніяк. Хоча пробували: спецом жалили людину і обколювали ліками. І так багато разів. Були смертельні випадки, тому припинили так робити. З того часу - всі укуси і через 5 хвилин - Стрімкий анафілактичний шок. Жінка рятувала вже 6 разів. Погано помирати отак. 2 роки тому в затилок вкусила, коли мед качав. Однієї ампули не хватило, кололи двічі. Дві волни задихався ..... Ті батькові ігри в пасічника вже стали причиною того, що і у старшого мого сина вже була Крапивниця.... Перепрошую за багато буков.