Бджільництво....

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем мп 40, 26 лют 2014.

1. ЛюбительПива

ЛюбительПива Leutnant

Повідомлення:
    1.365
    Адреса:
    Макаровский патриархат
    Скоріше всього то в "батьковому вулику " саме вони, бо злі.

obuch59 та консерватор подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Делалась под заказ,но заказчик не выходит на связь. Подражание заводскому образцу за исключением экс...
      6000 грн.
    2. Предложу ударник к турецким стартовикам. Подходит к моделям Ekol Major и Ekol Lady. Оригинал. Цена в...
      150 грн.
    3. Сталеві кульки у якості метального снаряду, грузу, тощо. Маса 1 шт ~ 2.1 г.
      220 грн.
    4. (в наявності 2 шт.)
      Запускач для різібового патрона ракети Сигнал мисливця різьба М8 Виготовлений зі сталі
      690 грн.
    5. PETG. Рамка - монолит, оси - нержавейка, ударник - сталь, в курке - стальной элемент. Под заказ можн...
      500 грн.
  3. BenUA

BenUA Moderator

Повідомлення:
    3.955
    Адреса:
    Кушкек
    Добре,я поговорю

4. консерватор

консерватор General-leutnant

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
  5. Старий Похабич

Старий Похабич Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    7.446
    Адреса:
    Бишівська Хунта
    консерватор начиняє сало бжолами, як родзинками і їсть. Він дуже злий на них. Навіть з сьомого поверху іх викинуть хотів разом з вуликом, та сусід, добра душа відговорив. Консерватор- страшна людина, всіх бджіл перекусав.

Maks007, obuch59, Wiking730 та 2 іншим подобається це.
  6. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Говорити про чистопородність бджіл зараз не приходиться. Якби ми не називали ті породи все одне це помісі різних порід. Мені особисто подобаються помісь карпатки з італійкою - без дощовика у вулик і потикатися нема чого, але зате вже і "врожайність" відповідає характеру.

obuch59, Johan Weiss, Маркус та 5 іншим подобається це.
  7. ЛюбительПива

ЛюбительПива Leutnant

Повідомлення:
    1.365
    Адреса:
    Макаровский патриархат
    Отписываемся, я сегодня провел ревизию вуликів, почистил. Стоило 10 укусов в руки, зато облегчил пчелам жизнь. Влаги почемуто много было.

obuch59, Johan Weiss, Allex761 та 2 іншим подобається це.
  8. Allex761

Allex761 Standartenführer

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    21
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    33
    Повідомлення:
    15.001
    Адреса:
    Лісостеп
    Про вологу люди говорять: http://www.pchelovod.info/lofiversion/index.php/t35553.html

obuch59, ЛюбительПива та мп 40 подобається це.
  9. Злой татарин

Злой татарин Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    1.286
    Адреса:
    Украина
    Поперше-якщо Ви хочете завести бджіл,то розраховуйте на те,що їм буде потрібна увага,і не "дє колись там",а в потрібний момент,відкладувати на завтра не можливо,те що потрібно зробити сьогодні.Подруге, велику роль грае -пасіка буде стаціонарна,чи мобільна,так як в другому випадку додаються додаткові незручності.Я колись починав з 2-х вуликів,думав походжу в сітці з димарем))),а скінчилось все тим,що в мене був павільон на 48 вуликів,сторож,ну і маса приемних відчутів від зайняття бджільництвом,але прийшлось з цим скінчити.Якщо будуть якісь питання-листуйте в ЛС,чим зможу,тим і допоможу.З пов.

КорифеЙ, Василь UA, obuch59 та 3 іншим подобається це.
  10. Johan Weiss

Johan Weiss Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    14
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    22
    Повідомлення:
    4.575
    у меня 8 семей сейчас, занимаюсь 3 года...... 6 семей карпаток 1 русская степная и 2 роя словил....... НО РУССКАЯ Самая мощная и самая злая... Отводки еще не делал, но в прошлом году собрал в среднем около 350 литров меда.... Так что удачи, дело очень полезное и прибыльное!

Maks007, Василь UA, мп 40 та ще 1-му подобається це.
  11. Johan Weiss

Johan Weiss Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    14
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    22
    Повідомлення:
    4.575
    Самое сильное впечатление осталось когда ловил рой первый и когда переселял из пчелопакетов в улик.. Это что-то с чем-то....я был глупый, малообученый в грозу под вечер переселял...начитался, Карпатка самая миролюбивая..*(фигушки ) Такого напора я не помню давно...... .. У МЕНЯ БЫЛО 15 УКУСОВ В ГОЛОВУ И В ШЕЮ... Я думал, все СВЯТЫЕ УГОДНИКИ ЗА МНОЙ ПРИШЛИ.....ВСПОМНИЛ СТАРЫЙ СОВЕТ ПАСЕЧНИКА ВСЕГДА ДЕРЖАТЬ БУТЫЛЬ КОНЬЯКА ИЛИ ВОДКИ РЯДОМ С УЛИКАМИ ( Я вообще не пью, залпом выпил стакан коньяка граненный, даже не повело... ) лег спать, утром были только видны дырки в коже от укусов..( утром пчел открыл и нормальные такие, веселые были, даже не укусили, пересадил нормально. ) Сейчас уже организм привык к их яду и я не пухну и не болею от их укусов...В Этом году был первый укус у брата на кормежке пчел, меня миловали... Пчелы очень интересное дело....Про сырость тут писали, да какая-то зима страшная, вроде и не холодно, а 2 улика хоть феном суши, влажные и потрескались..... Но зато рядом у меня участок есть 50 соток я засадил уже фацелией, очень интересная культура и мед получается, очень и очень необычный, сколько по выставкам не ездил, но такого ни у кого не видел....Белый как лист бумаги, когда застывает похож на смалец, но без крупинок! Отличается от Донника... Так что такие вот дела, тему сам думал тут создать, но меня опередили! А еще нужно боятся Шершней, у нас хоть их и нету как в Японии и Азии, но одна такая зараза была мной словлена, ставлю в мае вокруг уликов ловушки их пивных банок с остатком пива + компоты варю, пчелы не лезут, а осы просто пачками по выходным вылавливаю за неделю..... Это так к слову, первое, что вспомнилось, буквально сегодня улики в саду выставлял

Maks007, Василь UA, likantrop та 4 іншим подобається це.
  12. Злой татарин

Злой татарин Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    1.286
    Адреса:
    Украина
    )))))В грозу,тай ще під вечер)))Карпатка,ще нічого,якщоб Італьянку переселяли,то я б Вам точно не заздрив)))Напрашуеться запит; А Ви ввечері не пробували влупити з ноги в вулика і потім заглянути оком в літок)))З пов.

Kirill1036, likantrop, obuch59 та 3 іншим подобається це.
  13. Johan Weiss

Johan Weiss Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    14
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    22
    Повідомлення:
    4.575
    Хаха......первый опыт с пчелами..... в первый же год..... То вы еще с Кавказскими породами не работали.....ТО где злые.... А по поводу подкола( засчитан) ! А ночью они не спят, они его проветривают....и Ночью тоже видят дай Боже!

14. Злой татарин

Злой татарин Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    1.286
    Адреса:
    Украина
    Вибачте перейду на російську:Укусы болезненые-первые раз 20,затем привыкаешь,видели-бы вы меня в первое время)))глаз не было видно,руки как у Кличка,а еще пару раз вжалили в интим,жена визжала от счастья,я от изнеможения)))Затем все прошло,организм одаптировался,в принципе как и я к пчелам.Самое главное,не знаю как и сказать,наверное "нужно стать пчеловодом",т.е.нужно знать когда открыть улик.Это непередаваемое ощущение,когда ты подымаешь "потолочные" и видишь,как "семья" работает,ей нет дела до тебя,она занята своими проблемами.Ты смотришь переднии "кроющие" рамки,смотришь "крытый" расплод,затем "семенение" матки,понимаешь,насколько матка у тебя сильна,и какой силы будет пчелиная семья,смотришь "молодой расплод" и насколько он в этой семье "плотный",затем "кроешь" гнездо.А после этого-поля с медоносами,и смотришь,не налюбуешься,как огромная масса пчел мчится на сбор урожая,это непрерывный поток,которому помешать невозможно.И это непередаваемо.А еще я спал в павильоне,прямо на уликах,скажу одно-это ......это нужно прочувствовать.С ув.

Maks007, Kirill1036, obuch59 та 2 іншим подобається це.
  15. Злой татарин

Злой татарин Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    1.286
    Адреса:
    Украина
    Ночью пчелы не спят (они выветривают влагу из нектара).

Останнє редагування: 9 бер 2014
  16. мп 40

мп 40 Oberleutnant

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    459
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    838
    Повідомлення:
    5.165
    Адреса:
    УкраЇна
    спасибо. смотрю тема набирает оборотов. значит не зря.Вы знаете что стал замечать , ето дело затягивает. !!!! Вчера смотрел к своей семейке ...семя достаточно большая на мой взгляд. влаги так чтоб сильно много не было. есть рамки немнго побиты молью. их удалил.

17. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Вчора оглянув свої 17 сімей. Огляд показав правильність того, що передбачаючи мяку зиму майже не утеплював сімї. Тільки в 5 із 17 поклав часткове утеплення. Стан сімей з утепленням дещо гірший через те, що рано появився розплід. Неутеплені сімї (навіть пізні рої на 4-5 рамках в одностінних вуликах) перезимували чудово. Великий запас корму і практична відсутність раннього розплоду.

obuch59, Johan Weiss та консерватор подобається це.
  18. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    У кожного свій поріг несприйняття бджолиної отрути - комусь достатньо 20-50 ужалень, щоб звикнути, комусь кілька сотень, а може і тисяч. Особисто я почав не звертати увагу на укуси (і що саме цікаве бджоли почали рідше жалити) коли довелося переселяти сімю з пасіки померлого старого пасічника: літо, взятку немає, величезна кількість нарощених бджіл, гнилий вулик, який неможливо перенести, нестандартні рамки (більші), які прийшлось обрізати разом з розплодом, відстань до пасіки на яку переселялося всього дві сотні метрів (хто має бджіл зрозуміє)... і "ультиматум" спадкоємців - або за одну ніч я заберу бджоли собі, або знищать їх дихлофосом. Коротше кажучи в результаті створив три нових сімї і з власного тіла витягнув понад півтори сотні жал. З того часу на укуси практично не звертаю уваги.

Maks007, КорифеЙ, obuch59 та 3 іншим подобається це.
  19. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    З тих укусів, які запамяталися, найбільш болісним був укус всередині носа, куди втягуючи повітря затягнув і бджолу.

КорифеЙ, obuch59 та мп 40 подобається це.
  20. Johan Weiss

Johan Weiss Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    14
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    22
    Повідомлення:
    4.575
    17 семей......... Огого мое почтение..... я пока вот думаю в этом году еще 4 семьи завести..

21. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    17 сімей це остатки пасіки, яка в 2006 мала понад 50 сімей. Через специфіку роботи змушений зменшити пасіку, але надіюсь все-таки знову повернутися до збільщення пасіки

Maks007 подобається це.
  22. Johan Weiss

Johan Weiss Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    14
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    22
    Повідомлення:
    4.575
    50....... я был недалеко от Днепра на пасеке 200 семей

23. zabrodianin

zabrodianin Stabsgefreiter

Повідомлення:
    198
    Адреса:
    Николаев, Украина
    У Вас у вулику була погана вентиляція, через те багато вологи. Взагалі заходьте на сайт бджільництво та ютубе-там знайдете багато корисного матеріалу. Держати бджіл на балконі у місті можна, але це не вихід, бо відцвіте липа, яка до речі після грози нектару не дає і Вашим бджолам буде потрібен корм, а його взяти буде з нічого. Тому як вихід-дача, або будиночок в селі.

24. zabrodianin

zabrodianin Stabsgefreiter

Повідомлення:
    198
    Адреса:
    Николаев, Украина
    А мед куди реалізуєте?

25. ЛюбительПива

ЛюбительПива Leutnant

Повідомлення:
    1.365
    Адреса:
    Макаровский патриархат
    То, в Консерватора бджоли на балЬконі, в мене в селі. А на рахунок вологи то в прошлому році так само "прикрив льотки", то вологи майже зовсім небуло.

26. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Наші медозбори куди бідніші від Східної України (гори все-таки) середній медозбір близько 7 літрів на сімю. По роках середній медозбір від 2.5 до 12 літрів. Але і ціна гірського меду вища - минулого року продавав по 90 грн за літр, бували роки і що по 100. В найкращі роки мав близько 500 літрів меду. Проблеми з продажем ніколи не мав. Знайомі робили аналіз меду з моєї пасіки в Канаді, Франції, Аргентині, Ізраїлі - всюди позитивні висновки. Тому хороший мед завжди знайде покупця, тільки б в людей були гроші.

Maks007, Viking_s, мп 40 та 2 іншим подобається це.