Жесть! И сейчас это по всей Украине! Напрашивается вопрос , где чиновники имеющие гешефт на рубках лесов щемящие охотника на местах и где смотрящие живущие за счет природных ресурсов? Все горит и борцов нет, плачут бензина халявного не дают и техника старая! Где экология и остальные трутни, выездные бригады в охотугодьях? Самоизолировались пьявки, бизнес план составляют уроды!
Численність є, лімітів нема тому що господарства не подають «заявок». А не подають, бо ніхто не купує відстрілки на барсука.
Ні, трохи не так. Треба провести таксацію, довести що є достатня щільність для полювання, потім по результатам таксації отримати ліміти. А от, чи хочуть того господарства, то друге питання....
Взагалі, борсук не дуже вписується в діюче законодавство для полювання. Вдень зустріти його - то виключення, вночі полювання заборонене. На норі в 99,9% випадках треба копати, то теж заборонено законом.
Так зрозуміло про таксацію. Кажу чиселність є. Але передають малу кільсть, або близьку до нормальноії, но не дають заявки на ліцензії.
Цікаво було б почути версію загибелі кабанів, відмінну від пожежі. Можливо пожежа почалась з різних місць. Й звір уходив в середину від вогню...
Років з вісім назад, а мо й більше. Мене там не було, через років три після того випадку спілкувався з постраждалим, крепко хлопець обгорів.... Полювання, гнали очерети. Якогось загорілись очерети, так й не виявили, мо недопалок, мо петарди, невідомо.. В середині лишилось двоє, дід й той очевидець років 40. Дід щось замешкався, подробиць не пам’ятаю. Другий поки оцінював ситуацію втратив час. За його словами, за лічені секунди були вже в кільці. Вивалялись вони в багнюці, молодший накрив старого,.. врятувались, форумом збирали на лікування.. той що знизу майже не постраждав, другий обгорів крепко, половини пучок нема...лице все обгорівше... капець. Й казав, що там рахунок йшов на секунди. Коли горить очерет, то даже не хата, там як смерч кисень засмоктує... Жах...
Ось просто в центрі Києва - знову кляті мисливці винні?.... В сусідній темі Камрад викладав! https://vechirniy.kyiv.ua/news/horyt-holosiivs-kyy-zapovidnyk-u-kyyevi-dykiy-tvaryni-vypalylo-ochi Бобер з випаленими очима прийшов до людей за допомогою!!! (нажаль помер від опіків), щось п...бола борейка з його сворою - ніхто ніде в такого плану місцях, ніколи не бачив!!! Тут заробітку - нема! Ех, люди люди, якщо всі хто котить бочку на мисливців, дійсно люди.....
Кабаны надышались. попадали и уже потом обгорели. Очень даже легко и неожиданно живой организм теряет сознание. Обычный противогаз не спасает в такой ситуации (нужен кислородный - изолирующий), нет кислорода и неожиданный обморок, без всякой "прилюдии". И потом уже всё остальное.
Борейко та іншим зоо-грантоїдам дали грошей й команду "ФАС - мисливці", дадуть ще грошей і команду "захищати полювання та мисливців", вони з неменшим ентузиазмом кинуться відпрацьовувати гроші хазяїв.
Тролите или как? У Вас на «родине» вообще охота уже открыта. С мая на козла трофейного пойдёт. И шо? Зверь есть, правда?
Даже мысли небыло трилить. Я с уважением отношусь ко всем участникам,просто я не владею такими знаниями. А узнавать и изучать новое я всегда рад. С уважением.
На счет сезонов охоты я не владею информацией. Знаю что и зверей много и охотникам есть раздолье для охоты. Кстати,даже в супермаркетах встречал в продаже мясо дикого кабана и каких-то козлов или оленей мелких. Буквально вчера в мясном видел мясо лося. А в кафе и ресторанах часто встречаются блюда из дикого кабана. На Виланове есть хинкальная в которой готовят хинкали с мясом дикого кабана. Довольно вкусные.
Зате , Ви дужо добре знаєтє і 100% впевнені, що мисливці - це єдине і не виправне зло, яке потрібно викорінити!!! І безапеляційно стверджуєте це не зважаючи на докази, що не всі хто в руках зі зброєю, мають право носити звання - мисливець. Я, горжусь тим, що я вже 40 вий рік - мисливець. Це звання - здобути, ще потрібно і заслужити. А не просто купити зброю, мисливський квиток і все інше. 100% впевнений, Вам цього не зрозуміти - ніколи!!! У Вас інші свої власні вивернуті погляди на все, що Ви бачили в своєму житті, нажаль....