Теперь я понимаю почему "рост1972" вчера выпытывал меня о "росейском народе". Я вижу к чему вы клоните, вы такой же провокатор, уже начали упрекать меня в пропаганде "русского мира", скоро скажите что я сепаратист и т.д. Но постойте!!! Ведь "СЕПАРАТИ́ЗМ - это стремление к отделению, обособлению"!!! А я пишу об общности и объединении, что является абсолютной противоположностью! "Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь!" Свого не цурайтесь! Так почему я должен отказываться от истории нашего народа в угоду теперешнему политическому конфликту? Славяне (ст.‑слав. словѣнє, белор. славяне, укр. слов'яни, болг. славяни, серб. и макед. Словени, хорв. и босн. Slaveni, словен. Slovani, польск. Słowianie, чеш. Slované, словацк. Slovania, русин. Славяне, кашубск. Słowiónie, в.-луж. Słowjenjo, н.-луж. Słowjany) — крупнейшая в Европе этноязыковая общность. Я более чем уверен что все эти вышеперечисленные народы были некогда одним общим этносом, потому и говорили на одном языке.
Вот например козак у Вас на аватаре есть как раз собирательные объединяющий образ, Вы уверенны что он украинец?? Ведь: "Любой беглец из Турции, Греции, Польши, России находил у них приют и мог записаться в запорожцы, если только подчинялся их законам." — Жильбер Ромм. (1786 г.) Он шмалит трубку с турецким табаком, носит в ухе турецкую серьгу, одет в тюркские шаровары, древнерусскую вышитую сорочку, поверх которой одет скифский кафтан, поверх которого натянут кобеняк или польский жупан.. ах да и кожаные крашенные сапоги. На самом деле есть огромное количество исследований доказывающих что русский и санскрит очень сильно похожи между собой.
Знаете что такое шизофрения? Это когда украинец себе на аватару ставит "мёртвую голову" в "немецкой каске" на фоне "железного креста", а в подпись берёт латинское выражение - "Homo homini lupus est". Или когда человек с ником "КЕЛЬТ" себе на аватару ставит запорожского казака, а в подписи цитирует князя Н.С. Трубецкого.
совершенно верно , можно без переводчика разговаривать , и Иисус Христос русским был , на счет Прометея не уверен , Прометей- еврей созвучно , выходит скифы -евреи ???
Трололо?? Дело не в созвучии, а разложении на глаголы и корни. Например такие выдающиеся историки как Мэри Бойс или Бал Гангадхар Тилак, утверждают, что Заратустра родился в городище Синташта на территории Челябинской области.
Здравствуйте! Вы затронули очень интересную тему, которая непременно заслуживает глубокого изучения! Да действительно 2500 лет назад реку Днепр называли Борисфеном, а народ заселявший её берега "скитами". Например "Скит" (греч. σκήτη - пустынь) — в общем случае место жительства отдалённое от крупных поселений людей. Думаю что слова скиты, скитальцы и скифы не просто созвучны, а имеют один общий корень. Так же как и само название БОРИСФЕН, можно разложить на двукорневое как БОР из ФЕН. Где БОР это может быть хвойный лес, так как Днепр именно из него берёт своё начало: А ФЕН это возможно скандинавское FEN - ТОПЬ, или FAN - ВЕТЕР. Или греческое ФЕНО φαίνω - Явление, Обнаружение. Возможно это и значило что река течет из топей в хвойном лесу??? Так же Borr— в германо-скандинавской мифологии один из асов, сын первочеловека Бури и отец Одина. Что тоже вполне себе вписывается в концепцию реки текущей с севера на юг. Это лишь догадки, но я непременно буду копать в этом направлении, кстати не только Днепр изменил название с тех времён, но много других рек и городов. С уважением Коляда.
А еще "фении" у древних ирландцев- "воины,дружинники". Представляете? Река названа в честь некоего ирландского воина по имени "Борис". А еще "фен"-это такой ветер, то есть возможно, что вышеупомянутый Борис страдал метеоризмом на берегу древнего Днепра. Как версия? Дарю, и можете не благодарить. ...такое впечатление что фоменковщина передается воздушно-капельным путем.
Уважаемые форумчане, некоторые из вас постоянно пишут не по теме, засоряют тему бессмысленными сообщениями, провокациями и оскорблениями, огромная к вам просьба если Вам данная тема не интересна, вызывает у вас негатив, прошу не пишите здесь более. Для меня это большой исторический труд и очень важная тема, я искренне хочу пообщаться с людьми по теме Греческой и Скандинавской мифологии, а не насчёт "современной политики и военных конфликтов", но из-за Вас мои сообщения просто теряются в напоре троллинга. Благодарю Всех за внимание, надеюсь на понимание.
Мені достатньо впевненості в тому, що я та мої діди-прадіди українці. І якщо дехто так і не визначився, хто він, чи то "етрускій", чи то "расєйскій", чи то ще якась мєря чи мордва, то це його особисті турботи, котрі він може розповідати зі своєї "Сказачнай Расєі" Нащо наводити цитату французського політика Жильбера Ромма, котрий геть нічого не знав про українське козацтво, а просто деякий час був гувернером у одного відомого московіта графа Строганова... та зачепив Україну лишень проїздом до Криму Краще наведу Вам цитату відомого французького інженера та військового картографа, автора книги "Опис України", Гійома да Боплана, котрий, до речі, з початку 1630-х до 1648 р. майже постійно перебував на теренах теперішньої України. "Козаки належать до грецької віри, яку називають руською (не треба плутати з "русской" в теперішньому розумінні, щоб не підміняти поняття та не вводити в оману читачів - прим. моя.); дуже шанобливо дотримуються релігійних свят і постів, на які в них припадає 8-9 місяців на рік і під час котрих вони не вживають м'ясних страв... Вони кмітливі і проникливі, дотепні і надзвичайні щедрі, не побиваються за великим багатством, зате дуже люблять свободу, без якої не уявляють собі життя. Задля цього так часто бунтують та повстають проти шляхтичів, бачачи, що їх у чомусь утискають... Вони добре загартовані, і легко переносять спеку й холод, спрагу й голод, невтомні в битвах, відважні, сміливі, чи, радше одчайдушні, власним життям не дорожать. Найбільш уміло й майстерно вони б'ються в таборі, під захистом возів (козаки дуже вправно стріляють із рушниць, своєї головної зброї), захищаючи кожний клаптик землі; вміють також воювати на морі ..." А ще краще прочитайте історію українського козацтва у творах Димтра Яворницького, одразу попереждаю - там, геть нема нічого про санскріт та вліяніє "русскава язика" на світосприйняття бога Вішну, після того, як він ледь не побився з богом Шивою на тлі питання "кто каму начальник" ...
Вот я вас прошу не нужно путать русский язык с современным пониманием - "Российского мира". Они называли "Руськой" не только свою веру, но и язык свой звали Руським, и сами себе считали людьми Руськими. Руськими от слова Русь, от названия своих предков и земель на которых они жили. Мне вспомнился Тарас Бульба: - "Вы слышали от отцов и дедов, в какой чести у всех была земля наша: и грекам дала знать себя, и с Царьграда брала червонцы, и города были пышные, и храмы, и князья, князья руського рода, свои князья, а не католические недоверки. Всё взяли бусурманы, всё пропало." С этим я не спорю, скажите лучше, много ли из выше перечисленного исполняете лично Вы? Как называете Вы свою веру? Соблюдаете ли пост? Не едите ли Вы мясо по 8-9 месяцев? Являетесь ли вы щедрым и проницательным? Не гонитесь ли вы за богатством, любите ли свободу? Закаляетесь?
кстати эта табличка не как не указывает ни на славянскость ни на не славянскость русского , т.к. там разница в основном из за заимствований , особенно названия месяцов ни как не русского происхождения .
У них такие названия месяцев только из-за реформации Петра I, так как он сильно был влюблён во всё европейское. Я более чем уверен что до 17-го века население России таких слов и не слышало.
Я перепрошую, Ви українською принципово не послуговуєтесь, чи, можливо, не знаєте, що це мова, котрою користалися наші предки, ще з часів Русі, столиця якої була й залишається у Києві? Тоді вона називалася руська, проте до сучасної Росії, котра тоді мала назву Московія (Московское царство), не має жодного стосунку. В Русі-Україні часів Б. Хмельницького іноземці фіксували дві мови – типове явище для середньовічної Європи. А саме - книжну, котрою писалися церковні книги (мертва мова, котрою народ не розмовляв) та жива народна мова. Орест Субтельний констатує, що Козацька ера – це "церковнослов’янська мова, яка все ще використовувалася на Україні як літературна" і мова "жива народна – руська". Посол Венеціанської республіки Альберт Віміна, що був у нас в 1650 р., називав нашу країну – Україною, але мову – русинською (рутенською)-lingua Rutena. Всесвітньо відомий лінгвіст Юрій Шевельов-Шерех, говорячи про Середньовіччя і "типові понаднаціональні, церквою плекані літературні мови", зокрема латину, наголошує, що "літературні мови на Україні мінялися, вони творилися, вживалися й виходили з ужитку". Для кожної літературної мови є більш-менш точна дата постання. Староцерковнословянську створив Кирило з Солуня близько 863 року, як згодом німецьку – Мартін Лютер своїм перекладом Біблії 1522-1542 років, італійську – Данте писаннями початку 14 ст. Але неможливо знайти таку дату для "живої" мови. На думку Шевельова, "про історію певної "живої" мови можна (і слід) говорити, відколи відбулася перша зміна, що не була спільною з сусідніми мовними одиницями, хоч, звісно, одна така зміна не дозволяє ще говорити про наявність нової мови". Справжня "жива" українська мова, на думку вченого, "поставала й постала з праслов’янської, формуючися з VI до XVI ст.". Якщо Вам буде конче цікаво, про що в мене є деякий скепсис , то ознайомтеся з його працею "Історична фонологія української мови". Це одна із засадничих праць з українського мовознавства. У книзі розглядається фонологічний розвиток української мови як послідовність звукозмін від самих її початків як діалектної групи у складі праслов'янської мови і аж до нашого часу. Книга вперше побачила світ у 1979 англійською мовою і є продовженням "Передісторії праслов'янської мови" (1964) Поняттями "Русь"-"руський", "русский"-"Россия", вже давно полюбляють жонглювати та маніпулювати московити, ставлячи їх поруч, або перемішуючи, та, як ми знаємо, диявол криється в дрібницях. В часи середньовіччя та аж до середини 18 ст. сучасна Россия сприймалася, як Московія, а її мешканці, як московити (пскопскіє, рязанскіє, костромскіє, муромскіє, проте аж ніяк не "руські", "русские") В ті часи "руськими" самоназивалися мешканці саме теперішньої України, так само, як теперішні білоруси в ті часи самоназивалися литвинами, литовці - жемойтами, а москалі (зараз самоназиваються "русские", "россияне") називалися або московити, як народ, хоча, коли їх питали, хто ти, вони відповідали "муромския мы", "рязанския", або просто "барина Потапова холоп"... Теперіншіх "русских" зробив "русскими" Пєтя "пєрвий" та всі, хто був після нього, особливо німкеня Єкатєріна переймалася переписуванням історії та робила з московитів "русскіх", не гребуючи нічим...бо вона була в шоці, коли зрозуміла, що почала керувати напів-азійською країною.
тоді наведіть, будь-ласка, не запозичені приклади використання назв місяців у московитів, чекатиму з нетерпінням