300AAC Blackout/Whisper - 2

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем 50_Reichsmark, 18 січ 2024.

1. 300AAC

300AAC Obergefreiter

Повідомлення:
    58
    Адреса:
    Луговая 13
    Screenshot_20240704-213231.jpg Це тил мішені

Titushka, 50_Reichsmark та Unnamed Player подобається це.
    1. (в наявності 2 шт.)
      Aero Precision AR10/AR15 Fix It Kit це набір дрібних деталей та пружин, які частіше за все втрачають...
      1370 грн.
    2. (в наявності 1 шт.)
      Збільшені піни Strike Industries AR15 Extended Pivot / Takedown Pins це чудова альтернатива стандарт...
      1320 грн.
    3. (в наявності 3 шт.)
      Ударник комбинированный - наконечник из сплава титана + направляющая пружины из алюминия, что предус...
      1300 грн.
    4. Затвор від зброяра z-15, в ідеальному стані, без проблем , робочий
      2999 грн.
    5. На 5(пʼять) набоїв, новий
      3500 грн.
  2. crescente_anethum

crescente_anethum Oberfeldwebel

Повідомлення:
    426
    Адреса:
    Миколаївщина
    Ну ладно, похвастався і досить, що там рахувати одна дірка,на більші відстані треба стріляти щоб було що рахувати) а так тільки гадати схоже на до 0.5 моа, точніше не скажеш на 100 воно було в два рази ширше і вже можна було б щось казати

Uffz та Hamer2109 подобається це.
  3. Вадим Кирпота

Вадим Кирпота Obergefreiter

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    84
    Я вижу 1 постріл. :))))

4. Titushka

Titushka Stabsgefreiter

Повідомлення:
    394
    Адреса:
    Україна
    Красівоє!
    А де ж коментарі, рецепти……

5. 50_Reichsmark

50_Reichsmark Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    903
    Адреса:
    Дрезден
    Знайома ситуація, коли жінка в якої менше набагато практики збирає групу кращу ніж її чоловік. Таких краще не доводити:D:beer:

300AAC подобається це.
  6. 300AAC

300AAC Obergefreiter

Повідомлення:
    58
    Адреса:
    Луговая 13
    IMG_20240705_002831_984.jpg IMG_20240705_002831_984.jpg

Unnamed Player та Titushka подобається це.
  7. 300AAC

300AAC Obergefreiter

Повідомлення:
    58
    Адреса:
    Луговая 13
    Написав 150 ні 125гр

Titushka подобається це.
  8. Шерха

Шерха Feldwebel

Повідомлення:
    997
    Таким калібром стріляти на 50 м. це смішно ( купіть воздушку дешевше буде)

9. crescente_anethum

Повідомлення:
    426
    Адреса:
    Миколаївщина
    Перше і головне - стріляла жінка. Воздушку дешевше ...для чого? Робити дірки в папері? Можна і пальцем! Та і для чого взагалі призначений і придатний .300блк ? Для високоточки?)) (питання риторичне, ні, хоча змагання і на поршневй пневматиці можна влаштувати і назвати це високоточкою). Мінусувати людей - так, полювання - так. Надзвук як не крути трохи слабший ніж 7,62*39. Основна фішка це можливість стабільного використання над- і дозвуку, в одному калібрі + уніфікація з АР-15 223 по всьому крім стволу. І які реальні дистанції застосування для цього калібру, для цих завдань? Може трохи більші, але не на багато на мою думку реальні дистанції застосування це 100 +/- 50 метрів, це не значить що далі не можна, можна, це просто те на яких дистанціях з нього зазвичай вражаються живі цілі. Це не з .338 на 50 метрів стріляти...Ну стрільнула дівчина на 50м. і доречі хорошу групу, це навчання і дуже хороший початок. Інколи просто немає дистанції більшої, щоб відстрілятися...а як і є то що, ну прийшло на 50 метрів в одну дірку, ну було б воно на 100 в пів моа...що це міняє? Міняє те, що вказаний набій на конкретній гвинтівці дає хорошу купність? Ні... Шануймося, навчаймося, терпимості теж...
    П.С. Хто поставить лайк той не може зібрати групу менше 3моа;):beer:

Останнє редагування: 6 лип 2024
    50_Reichsmark, Вадим Кирпота та Unnamed Player подобається це.
  10. Шерха

Шерха Feldwebel

Повідомлення:
    997
    Ну що 300 слабший за 39 то це вже все давно розписано ( хто не знає так здивую що ні).
    Для чого цей калібр тут всі знають і притому давно.
    А якщо ви вважаєте що воздушкі тількі роблять діркі в бумазі , то я вас здивую далеко все не так однозначно (хто мав або має мене розуміє).
    Являють володарем двух ПСП гвинтівок RAPTOR-3 ( тема не про пневматику).
    А в 300 BLK закохався іза потужності і тиші , а головне можливості експериментувати.
    Для 50 м. маю ще чізу в 22LR.
    З якої і на сотню в гонгі 10 см спокійно влучає моя дружина.

11. crescente_anethum

Повідомлення:
    426
    Адреса:
    Миколаївщина
    стандартний обєм гільзи 25,10 проти 35,5 грейн H2O, якщо дійсно дослідити тему то чомусь усі заводскі набої 7,62*39 мають більшу початкову швидкість ніж .300блк з кулею аналогічної ваги і воно й не дивно.

Щодо пневматики, так є відповідні калібри і потужності, але калібр більше 4,5 вже підлягає реєстрації і отриманню дозволу, а такі апарати дорожчі ніж багато представників нарізної зброї у відповідному калібрі і всеодно не дотягують по потужності. Наприклад папський псп буде дорожче, геморніше і слабше ніж .22лр. І полювання з пневматикою у нас не передбачено законом (а ні ..перепрошую не непердбачено, а заборонено п. 4 ст. 20 ЗУ "Про мисливське господарство і полювання) і тут я розумію законодавця, бо любителі тихих пуків почнуть стріляти те що пневма не вивозить, нароблять дірок в тваринах без толку і ті будуть пірсинговані ходить у кращому випадку, або гнить по посадкам, полям і балкам.

Тут я вас розумію. Сам із задовленням пускаю 203-226 грейн на дозвуці з .308 правда...

12. Шерха

Шерха Feldwebel

Повідомлення:
    997
  13. crescente_anethum

Повідомлення:
    426
    Адреса:
    Миколаївщина
    Там мова про підтягування характеристик .300блк за рахунок новітніх куль з високим бал кооф, яких у .310 -.311 кал вибір не великий, це не міняє того факту 39 дає більше енергії за рахунок більшого порохового заряду, якщо в нього ставити такі ж продвинуті кулі що є для .308 діаметру то як буде виглядати його протистояння з 300 блк? А вони є, просто не такий великий вибір. А для масового набою 300 блк теж використовують кулі "попроще" а не модні дорогі.

14. Шерха

Шерха Feldwebel

Повідомлення:
    997
    Я зрозумів. Даже не бачу вже сенсу щось доказувати вам. ....

15. crescente_anethum

Повідомлення:
    426
    Адреса:
    Миколаївщина
    У вас одна думка у мене інша та і все. Особливості доказування ... у цьому я мабуть професійно деформований...Моя думка не применшує ваших чеснот і переваг .300блк, між блк і 39 я б обрав перший, його універсальність підкупає

16. 300AAC

300AAC Obergefreiter

Повідомлення:
    58
    Адреса:
    Луговая 13
    Так,це смішно..А знаете що дійсно смішно?
    З жінкою ,ми займаємось цією справою давненько,у неї своя зброя,у мене своя,вона для себе збирає набої я для себе,у неї своя зброя без права виносу з тира у мене своя так сталось спільна така зацікавленість.
    Так от відвідуючи тир ,частенько бачу такі випадки,приходить компанія дві дівчини чи одна с хлопцем .Починають зазвичай дівчата і показують непогані результати,і хлопець щоб не обісратись перед дівчатами на ті й відстані волоче ту мішень в самий кінець рубежу,проводить постріли десь в ту сторону і з виглядом переможця
    - Я ж на дальняк навалив!!!
    На дистанціях 50м ми як под мікроскопом вивчаємо і коригуемо всі помилки, які залежать виключно від нас ,на такій відстані а ні на поганий набій а ні на ще щось ви не з'їдете тільки ваші помилки..І я вважаю що з 8' ствола AR подібного карабіна це досить гарна группа

Uffz, Broduaga, Вадим Кирпота та 3 іншим подобається це.
  17. Titushka

Titushka Stabsgefreiter

Повідомлення:
    394
    Адреса:
    Україна
    Всім доброго часу.
    Щось тема підзатихла.
    А підкажіть будь ласка, можливо хтось знає, що за булька, схожа на Гремлінову, але отвір інший o_O IMG_0852.png

50_Reichsmark подобається це.
  18. Шерха

Шерха Feldwebel

Повідомлення:
    997
    Всім доброго часу.
    Щось тема підзатихла.
    А підкажіть будь ласка, можливо хтось знає, що за булька, схожа на Гремлінову, але отвір інший o_O Переглянути вкладення 25831747 [/QUOTE]

Да тут такі "специ" появились що їм щось доказувати марно. Вони чують тількі себе.
    Куля не погана но як від всіх еспансивних дива кучнрсті від неї не чекайте. На блискій дистанціях ( до 100 м.) з своєю задачею справляється .

50_Reichsmark, crescente_anethum та Unnamed Player подобається це.
  19. blackout

blackout Obergefreiter

Повідомлення:
    53
    Адреса:
    Львів
    Ще трохи мішеней 100м
    Дозвук!
    Найкраща(були і гірші +-1 МОА) група Hornady ELDM 208
    1722843296350.jpg
    Тести посадки кулі трохи затягнулися,купа інших справ.На фото посадка 1,530 що на ,035" більше ніж на попередніх відстрілах цією кулею.
    От звідси і буду танцювати.
    Також спробував на 200 і 250 по гонгу.
    Тут посадка 1,495" В такому варіанті летіла на 100 0,85 МОА фото на попередній стор.
    Ну що сказати в голову гонга попаде,але якось не то.
    Стріляв з трипода тому точка попадання дещо змістилася відносно пристрілки яку робив лежачи.
    Паралельно пробував калібрувати кестрел ,тому все на купу та ще й жінка почала
    дзвонити.
    А це вже чіткий сигнал , що нічого доброго на мішенях в цей вечір, в не буде)).
    На 200м там біля 2МОА без відриву.На 250 приблизно також.
    1722844536622.jpg 1722844536614.jpg 1722845921966.jpg

300AAC, Шерха, Unnamed Player та 2 іншим подобається це.
  20. blackout

blackout Obergefreiter

Повідомлення:
    53
    Адреса:
    Львів
    Тест посадки кулі Hornady 208 ELDM
    BTO (або Cartridge Base to Bullet Ogive - CBTO)
    Дозвук.
    Загальна картина.
    1723402071204.jpg
    Номер лист. /ВТО в дюймах/MOA
    1.1.527/1,45MOA
    2.1524"/1,51MOA
    3.1.521"/0,43MOA
    4.1518"/1,8MOA
    5.1,515"/1,76MOA
    наступні групи перевірка натягу дульця .
    Перевірка відносна,бо мірялася мандрелом, а не робилася бушингами.
    6.1.530" Легк/1,41MOA
    7.1,530 Сердн./1,35*MOA тут поставимо зірочку (хто уважний ,мабуть поставить відповідне питання)
    8.1,530 Туга./1,91MOA
    Всюди 11,4gn CFE BLK
    капс RWS
    гільза S¤B замучена всякими точилками-дрочилками до нємагу(хоча і це не фініш)
    1723402071204.jpg
    Фото найкращої групи 1,521"
    1723402071199.jpg
    Далі стріляв на 200м 1,530" посадка середн. із списку вище.
    1,1МОА 200 м дозвук.
    Лежачи з того ж положення що і на 100м . середн арк. 7 заг.фото
    1723402071193.jpg
    1723403227413.jpg
    Була ще одна група 1,530" посадка туга. аркуш 8. Заг. фото
    1723402071186.jpg
    Сьогодні впевнився що Кестрел ,якщо його правильно налаштувати дає достовірні дані .

Висновки;
    Найкращі групи це те що мене вдовільнить , але стабільним цей результат не є.
    Що також видно і по групах на яких не полетіло.
    Зараз ,так щоб стабільно на 100м - дозвук летить 0.8 MOA грубо.
    Це і хорнадями і алсандками204 SP.
    Причину знаю.
    І це не зброя, не я і не куля .
    Причина такий параметр як combustion( горіння пороху в гільзі).
    Що яскраво видно по цифрах мого хронографа ,який змонтований на гвинтівці постійно , оскільки являється мініатюрним радаром доплера.
    Середнє знач SD (standard deviation) треба вполовинити в меншу сторону.
    Воно має складати до 3 м\с . Не плутати з ES який буде тоді в межах 9 м/с
    На фото є скрін екрану хронографа.
    На цей параметер впливають: гільза(якість ,одноманітність) капс,порох,натяг в дульці гільзи.
    Ідеальних гільз ,300 у нас не має .
    Отже :можна проводити довгий процес(що я і роблю) доведення наявних до потрібних розмірів, та одноманітності в тому числі і по якості поверхні дульця гільзи з середини , товщині стінки дульця (у мене 0,0115")
    На цей відстріл BTO гільзу сортував по натягу в дульці.
    Також можна спробувати інший порох,що у нас не легка задачка.Але і цим побавимось.

Загалом майже задоволений , не вистачає трохи часу що довести це до рівня який собі поставив сам. Думаю осінь дасть більше часу .
    1723407191330.jpg

.

Останнє редагування: 11 сер 2024
    radiowaveserfer, BEZZZ, 300AAC та 4 іншим подобається це.
  21. DoublePaulus

DoublePaulus Oberfeldwebel

Повідомлення:
    522
    Адреса:
    місто Київ
    Браво, камрад! Ви зробили офігєнну роботу! Я б так точно не зміг навіть якби було все обладнання і матеріали...
    Єдине питання про ваші плани: ви плануєте безкінечно наближатись до теоретичного ідеалу чи зупинитись на прийнятному рівні "параметри-ціна (комбінована: гроші, робота, час)"?

50_Reichsmark та blackout подобається це.
  22. blackout

blackout Obergefreiter

Повідомлення:
    53
    Адреса:
    Львів
    Дякую за відгук.
    Офігєнною для мене вона буде колли я стабілізую найкращі результати які тут постив.
    Тому поки що зупинятись не планую.
    Задачу озвучував здається в темі,побіжно.
    Для дозвуку ,в тих польових умовах які я маю , а вони доречі часто міняються і локація мігрує завдяки фермерам , попадати стабільно в "голову металевого" гонга на 300м дозвуком.Тобто не зі стола в тіньочку, попиваючи смузі на стрільбищі, а максимально наближено до умов БД( хочаби в тій частині яка стосується фізичних кондицій локації ).
    Вибір локації (а часто вона не зручна , попередній раз стріляв з трипода і це відбилося на купності) відстріл , аналіз.
    Виходячи з таких параметрів є куди рости.

Що до безконечності, це процес у якому я вчуся. Калібр і специфічність дозвуку дозволяє осідлати усі практики не особливо напружуючись з пошуком дистанцій.
    Релод, Кестрел і саме головне настріл (практика).
    п.Олег, власник відомої всім "Люфа" коли побачив в моїй сумці Кестрел , по батьківськи так сказав що він мені не потрібен))зважаючи на калібр.
    Ну ,бо вони їздять в Карпати на 1км+ стріляти і вже там мовляв ... .
    Насправді це не так. В Кестрел Еліт можна вчитися і тренуватися і з дозвуком -калібрувати швидкість , DSF (Drop Scale Factor) як і всі решта функії .
    І робити це кожен тиждень!!! не напружуючись з подорожами.Просто в селі на своїй ділянці або в полі.
    Побратим , який має 6,5 крід. вже забув коли стріляв останній раз. Саме через доступність відповідних місць.

Останнє редагування: 12 сер 2024
    DoublePaulus, Шерха та 50_Reichsmark подобається це.
  23. Шерха

Шерха Feldwebel

Повідомлення:
    997
    Щоб підняти тему знайшов старі фото .
    Куля мільхіор 25 м. 300 м.с. і старий радянській замок.
    Над нею слід від 22 LR.

Images:

IMG_20240929_084916_019.jpg
    50_Reichsmark, gumovik та Unnamed Player подобається це.
  24. radiowaveserfer

radiowaveserfer Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    947
    Адреса:
    0.01-5940Мгц
    168grain LAPUA SCENAR + CSB-5 / CSB-2

Від 4.5 до 6.5 гран. Дозвук.

АРочна автоматика не працює без доопрацювання.
    12.5'' 1/8 Купа на 50м: 2.2cm по внутрішньому колу.
    З глушником тільки клац курка та трохи газу із вент отворів затвору.

50_Reichsmark подобається це.
  25. radiowaveserfer

radiowaveserfer Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    947
    Адреса:
    0.01-5940Мгц
    Із тупими моськами обережніше бо диаметр в них малуватий. Може вкурвити воблінгом ствол або сквібнути.

Шерха подобається це.