Металлодетекторы Golden Mask

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем XanteRR, 21 вер 2016.

  1. Хиля

    Хиля Oberfeldwebel

    Повідомлення:
    961
    Адреса:
    Украина
    1. Непонятно, к чему относится фраза "и как Вы от него там избавляетесь"?
    Откуда Вы взяли то, что я от него избавляюся?
    2. Непонятно, какой смысл может вкладывать человек в эту фразу, с учётом того что он не знает елементарного, и слепил в одно предложение вопрос о фазе грунта, в канале дискриминации, и вопрос - как я от него там избавляюсь?
    3. После того как Вы задали мне вопрос, что из написанного мной мне непонятно, не выжу смысла в попытках объяснить Вам что-либо, потому что я считаю что Вы попросту троллите, а я не хочу участвовать в троллинге.
    Снял скриншот ваших вопросов, для истории. :)
     
  2. Цікаві лоти

    1. Бу, в рабочем состоянии, есть коробка и доки
      6500 грн.
    2. Новий,провірений працює
      1000 грн.
    3. Плата для самостоятельной сборки всем известного балансого (IB) металлоискателя Квазар АВР, Quasar A...
      190 грн.
    4. Это современный микропроцесорный универсальный импульсный металлоискатель. Использование прибора в к...
      1300 грн.
    5. На продаж Еквiнокс 800. Повний комплект, вiдмiнний стан, + нова 15та котушка.. 35000грн. 0686894841
      35000 грн.
  3. TANKIST0168

    TANKIST0168 Feldwebel

    Повідомлення:
    1.006
    Адреса:
    Полтавская обл.
    Вот это как раз и нужно в музей
     
  4. Geber

    Geber Oberleutnant

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    7
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    15
    Повідомлення:
    1.689
    Адреса:
    Харьков
    По моему Маске пофиг грунт, хоть лёгкий хоть тяжелый, всё это надумано и высосано из пальца.
     
  5. solovey_2005

    solovey_2005 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    2.900
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    Хиля, TANKIST0168, У вас тупа дискусія,ні про що!1)Потрібно вирівняти підсилення в каналах.2)Правильно компенсувати строб.3)Головне!Має бути правильний датчик.4) Правильно відлаштовані компаратори.= Риже вагою 0,1 -0,3 гр МД чує в грунті(-10 см) чистим кольором,рівна поверхня.Під грудками короткий пук,котрий до заліза ніякого відношення немає.Кришки від пива,некопаю,вони підхрипують чорним.
     
  6. TANKIST0168

    TANKIST0168 Feldwebel

    Повідомлення:
    1.006
    Адреса:
    Полтавская обл.
    Ну не така вона вже й тупа як здається. Пункт 1 то і їжаку відомо. Кришки від пива чути, а от остальне то Вам треба Хилі пояснити.
     
  7. Хиля

    Хиля Oberfeldwebel

    Повідомлення:
    961
    Адреса:
    Украина
    На лёгком - работает отлично. Вчера тестировал Маски на очень тяжёлом грунте. Результаты - начисто опровергают эту теорию.
    Если у Вас нет тяжёлого грунта, проведите тот тест, с кирпичами, о котором писал ysabxe.

    А у вас - дезінформація відклеїлася. :smile_8:
    1. В каналах Маски підсилення відрізняється, в скільки разів? В 100-400 разів, в залежності від конкретного екземпляру Маски? І ви його вирівнюєте??? :D
    2. КОМПЕНСУВАТИ строб? :smile_15:І що отримаєте? Відсутність строба! :smile_16: Дякую, давно так не іржав!

    3. Згоден! Пам'ятаю, як ви писали - правильний датчик, але не той, про який писав ysabxe, бо на вашу думку, не має значення його форма. ;) А от той, який ви виготовили - правильний.

    4. О! І япро це ж писав. А Geber та TANKIST0168, твердять зворотнє. Дякую за підтримку. Тільки, дозвольте дізнатися, що то за виріб з рижого, вагою 0,1 гр., якого Маска чує в грунті на 10 см.? Чи варто було звернути увагу на те, що в дужках стоїть мінус, тож мова йде про те, що таке риже чути на мінус 10 см.? Тобто, в повітрі а не в грунті.
     
  8. solovey_2005

    solovey_2005 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    2.900
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    Хіля не тупи!Після перерахованого я маю тихий МД,котрий солід чує з 30 см в грунті,адекватно,3 т.шт накопав на 15 кв.м.Фортуна біля 50 шт.Я невикопав ні одного цвяха!Цвяхи були середньовічні і сучасні,фортуна зазбирала.У мене залізо залізним озвучується.В мене МД не реагує ні на грудки ні на ями.Саме тупе питання". КОМПЕНСУВАТИ строб? :smile_15:І що отримаєте? Відсутність строба!"Написано !Його потрібно правильно компенсувати".Вчись читати і розуміти прочитане :D.Допродую https://solovey_1962.violity.auction/item .Я думаю осцилограмми,тут немає сенсу викладати.Рівень дописувачів трохи не той .:D Добавлю,компаратори ,мають значення.
     
    Останнє редагування: 27 вер 2020
  9. TANKIST0168

    TANKIST0168 Feldwebel

    Повідомлення:
    1.006
    Адреса:
    Полтавская обл.
    Він такий і є. Не треба йому нічого пояснювати, він і так все знає. Ану такі апаратіща робить. Нехай підсилення вирівнює в фільтрах.
     
  10. Хиля

    Хиля Oberfeldwebel

    Повідомлення:
    961
    Адреса:
    Украина
    solovey_2005, а я й не туплю, на відміну від вас.
    Те що ви пишите - чергова брехня, для тих хто не розбирається в роботі МД.
    В Масці канал дискримінації закінчується компараторами, які перемикають частоту звука. Типове підсилення компаратора - 200 000 разів. Компаратор не блокує звук, а лише переключає тональність звуку. Фактично, цей компаратор працює в ключовому режимі, тому брехня про користь вирівнювання підсилення, це ознака або повного нерозуміння роботи Маски, або відвертої дезінформації! Або і перше і друге, разом взяте. От якщо б він блокував канал звука, тоді дійсно, варто було б вирівнювати і підсилення, і фазо-частотні характеристики.

    Строб в Масці, це звичайний прямокутний імпульс, який просто вмикає електронний ключ (комутатор). Якщо строб зкомпенсувати відчутно більш ніж на половину, перестане працювати синхродетектор, бо не вистачить напруги для того щоб ключі (комутатори) синхродетектора переключилися. Якщо зкомпенсувати відчутно менш ніж на половину - синхродетектор буде працювати так, як працював з незкомпенсованим стробом. Якщо зкомпенсувати приблизно на половину, синхродетектор буде працювати нестабільно, підвищаться шуми, та в результаті погіршаться характеристики МД. Тож, твердження по те що потрібно правильно зкомпенсувати строб, це абсолютно маразматична нісенітниця! Абсолютно!
    Осциллограми ви й не викладете, бо насправді ви не компенсуєте строби! Навіть не розумієте, що це таке, і як воно виглядає. Так, тут є дописувачі, які будуть іржати над компенсацією стробів, тож дійсно - рівень дописувачів не той, якому можна навішати лапшу на вуха.

    Про те що у вас "жирні" місця, я знаю. Люди з інших регіонів нерідко дивуються, коли дізнаються скільки добра можна знайти біля Буга. Тож те що ви демонструєте багато знахідок, майже нічого не говорить про "крутизну" ваших переробок Масок. Просто, треба знайти "жирне" місце, та вибивати його. Я теж не копаю цв'яхів, і що з того? Це якийсь показник, з вашої точки зору?

    А от на рахунок соліда на глибині 30 см., це вже цікаво. Хоча я й розумію, що соліди бувають доволі великими та з великим вмістом срібла. Будь ласка, покажіть відео, на якому видно, на якій глибині ваш МД бачить солід.
     
    nikko10 подобається це.
  11. TANKIST0168

    TANKIST0168 Feldwebel

    Повідомлення:
    1.006
    Адреса:
    Полтавская обл.
    Тобто компаратор не компаратор а ключ? Він перемикає а не порівнює?
    Хоча я й розумію, що соліди бувають доволі великими та з великим вмістом срібла.-- якщо не брати Римські, то 1,24 грами низькопробного срібла при карбуванні, до нашого часу вага тільки зменшується...
     
    Останнє редагування: 27 вер 2020
  12. Хиля

    Хиля Oberfeldwebel

    Повідомлення:
    961
    Адреса:
    Украина
    TANKIST0168, я не знаю як до Вас можна достукатися, тому, прохання - будь ласка, не пишіть мені нічого про електроніку, бо Ви не розумієте елементарних понять. Хочете зрозуміти про що йде мова - почніть з основ. Хоча б з того, що таке компаратори. Якщо будуте уважно читати та перечитувати, то можливо дізнаєтеся, що компаратори працюють в ключовому режимі. А якщо будете перечитувати ті мої повідомлення, які цитуєте, то можливо, зрозумієте що я не писав те, що ви мені приписали. Твердження - компаратор не компаратор а ключ, це плід ваших особистих фантазій, а не мої слова. Таке враження, що ви вихоплюєте з написаного декілька слів, не розуміючи значення інших слів, а все інше - нафантазовуєте, і намагаетеся свої фантазії видати за мої слова! Навіщо???
     
  13. solovey_2005

    solovey_2005 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    2.900
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    Я ніколи небрешу.Про Маску,та інші МД,ти знаєш рівно те що я забув.Тобто нічого.Бачу ще одному профі сподобалось твоє повідомлення.Коц-коц і Маска багато-частотна :D.Про знайденне,слідкуй на аукціонах,там правда не все продається.Доволі великі і вбиті соліди на аукціоні продаються,можеш купити,напишеш що знайшов.В кіно,20 коп 1881 року гуртом в грунті,на глибині фіскаря,повтори успіх,без билінькань на яму :D.Про тебе склдається враження,людина коли розмовляє,в неї з рота летить слюна.Можливо помиляюсь,но щось близько є.TANKIST0168 не звертай на його повідомлення уваги,він несе всякий бред.В авторітєти намилився :D
     
  14. TANKIST0168

    TANKIST0168 Feldwebel

    Повідомлення:
    1.006
    Адреса:
    Полтавская обл.
    Добре. Ну якщо на останок, то ось https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Компаратор. Про компаратор.
     
  15. neoPartizanUA

    neoPartizanUA Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    410
    И мои 5 копеек в тему. Имел Трациана, с доработками А. Соловья+ катушку от него 30 ДД. Это супер прибор. Денарий в тяжелейшем чернозёме, там где всё уже выбито, в лёгкую взял на 30 см, с запасом. Рыжик 0,2 грм. , там же на 10-12 см.. Мд насколько стабильный, что не верилось, что это Маска. Всем , сильно умным, советую сделать то , что делает Соловей, а потом, что-то ему и нам рассказывать. Соловей сделал, а вы только языками чешете. Не можете сделать по параметрам,хоть , что-то похожее, сидите и молчите. Далеко вам всем до Соловья. Очень далеко. Я обычный копатель. Но копаю уже лет 15. И, чтобы кто ни говорил, а мне нужно- глубина, разделение,стабильность и энергономика МД. Тогда и поиск идёт в радость.Потому, что находки есть и ходить удобно. Для начала как то так.
     
    Maus M, WiСKed, bva1971-71 та ще 1-му подобається це.
  16. nikko10

    nikko10 Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    120
    Адреса:
    УКРАЇНА, місто-герой ХАРКІВ
  17. Хиля

    Хиля Oberfeldwebel

    Повідомлення:
    961
    Адреса:
    Украина
    З цих слів вже не тільки на технічному форумі сміються. :D

    Ще раз - я прекрасно знаю, що ваша місцевість дуже багата на монети, тому й демонструєте багато знахідок. Тож посилання на ваші лоти говорять тільки про те, що потрібно збирати монети там, де їх є дуже багато, а не там де їх мало, і аж ніяк не про крутизну МД. Буду в вашій місцевості, теж накопаю велику кількість монет, ы тоді можна буде порівнювати колькість знахідок.

    Де то кіно? Дайте посилання на відео, де 20 коп ваш МД бере на глибині фіскаря.

    Да, далеко! Про его доработки, прекрасно знаю. Они все описаны на технических форумах. Более того, некоторые доработки были предложены мной. Но, я же не все свои доработки описывал людям. Кое -что оставил в тайне, и только потому, что не хотел чтобы они попали к нему. :D Так что сидите, молчите, если не знаете истории доработок...
     
  18. TANKIST0168

    TANKIST0168 Feldwebel

    Повідомлення:
    1.006
    Адреса:
    Полтавская обл.
  19. solovey_2005

    solovey_2005 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    2.900
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
  20. neoPartizanUA

    neoPartizanUA Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    410
    Хиля. Иногда меня страшно напрягают люди, которые ставят смайлики и гоняют ветер в пустоту. Я не пользовался только вашими МД. Были все Маски, кроме с экранами. Все катушки к ним. Были 3 Сикера. Маска от Никко10- продаётся здесь на форуме. Сейчас у меня Редголд от Редрама55. Для того , чтобы доказать, что вы сделали что-то, дайте людям это что-то. Соловей сделал. Я, и много таких как я это оценили. Покажите ваш , такой же супер МД. Или не так. Настройте его так, как это делает Соловей. Не схемы показывайте с компараторами и прочей ...ну вы поняли. А сделайте , что то реальное. А смайлики, от безысходности, я тоже умею ставить. И ещё. Теория это теория. А Соловей практик. К Соловью очередь стоит по настройке и доработке Масок. А к вам записаться можно на доработку Маски? И , сколько людей в очереди? Смайлик ставить?
     
  21. solovey_2005

    solovey_2005 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    2.900
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    На цего також не звертай увагу,я йому тиждень пояснював як намотати датчик,не вкурив.Старкон ніби розібрався.:D
     
  22. solovey_2005

    solovey_2005 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    2.900
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    Ох і таємний ти :D.Шкода що на тормозі.Ти не розумієш прочитаного,не те щоб міг щось своє придумати.
     
  23. Wolfgrey

    Wolfgrey Moderator

    Повідомлення:
    6.303
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Панове, ви знову досягнули межі, за якою дискусія перетворюється у сварку з вирваними чубами. Пропоную трохи попуститися. Бо ніхто з вас вже не чує опонента, ви як ті глухарі на токовищі - кожен веде лише свою партію. Вже до "підсилення компараторів" договорилися....
     
    WiСKed, Geber, Zaporojez та 3 іншим подобається це.
  24. fedya_valki

    fedya_valki Leutnant

    Повідомлення:
    2.533
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Только мелкое и глубокое оцветняет. Неглубокое и крупное, а также ржавые кольца, куски чугунных чугунков, обрывки цепей ржавых - обязательно подхрюкивает чёрным
    От и я о чём! Чистым цветом озвучивала только мелкие ржавые и кованные гвозди с большими шляпками, да и то - выкопав такой гвоздь, в отвале уже всегда отдавал черниной, подхрюкивал. Зато ни единого сомнительного сигнала Маска НИКОГДА не закинула в чернину любое изделие из цветного металла!
    Тут речь идёт о классической Маске, а не о Ваших приборах, схему которых никто не видел и в руках их держали считанные единицы людей
    На тяжёлых грунтах это - первое, что нужно делать в приборе, если позволяет регулировать ток Тх! Схема Маски - позволяет
    Импульсов там не будет, фронты более растянуты
     
    Geber подобається це.
  25. fedya_valki

    fedya_valki Leutnant

    Повідомлення:
    2.533
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Если в Маске есть 2 канала с абсолютно одинаковыми номиналами резисторов и конденсаторов - само-собой напрашивается вывод о необходимом равенстве усиления этих каналов и полной идентичности АЧХ и ФЧХ! И чем точнее это будет сделано - тем лучше! Легче потом компараторами будет хорошо настроить.
    Если не верите - попробуйте один канал Маски собрать по схеме Маски, а второй - по схеме Тесоро Эльдорадо, например, наверное придётся поколдовать ещё и в формирователях стробов, чтобы скомпенсировать ими разные АЧХ и ФЧХ каналов, собранных по разным схемам
    Да не только усиление, там и фазу двигать каналы будут с разными деталями с разным разбросом! А фаза - основа-основ!!!
    Вiн перемикае, але - порiвнюючи!!! А ключ перемикае коли сигнал поступив, але не два сигнали!
    Згоден! Деякi компаратори навiть мають вiдкритий вихiд, який можна зразу на слаботокове реле нагрузити! Або свiтлодiод, щоб побачити як вiн перемикаеться, зрiвнюючи два сигнали на двох входах
     
    Vl_service подобається це.
  26. Хиля

    Хиля Oberfeldwebel

    Повідомлення:
    961
    Адреса:
    Украина
    Намагаюся "повторити успіх". Не можу зрозуміти, чи то поки що не вдається повторити успіх, чи то я не з тим порівнюю свої результати.

    Коли кажуть "на глибині штика фіскаря", це звичайно виявляється 24-28 см. 29 навряд чи може бути, бо тоді лезо лопати буде шкрябати монету, і зазвичай говорять що довелося ще глибше копнути. Ви ж написали - "на глибині фіскаря". Це скільки, в сантиметрах?

    Ще раз, прошу вас, будь ласка, дайте посилання на те "кіно", на яке ви посилаєтеся, звичайно ж якщо ви не збрехали про "кіно". Бо у вашому повідомлені не сказано, яка конкретно була глибина в грунті, приблизно під якими кутами напрямків руху датчика по відношенню до площини монети МД бачив її впевнено, який датчик по розмірам, на якій частоті працював МД?

    Думаю що дискусії немає, бо немає відповідей, по суті питань. Замісь них, майже завжди тільки звинувачення в стилі - "ти дурень", або відверта нісенітниця.
    Я прекрасно розумію, що в Масці компаратор працює в ключовому режимі завдяки гістерезісу, створеному резисторами R31 та R33, але навіщо мені ускладнювати пояснення ефектом гістерезісу, в момент зміни стану компаратора, якщо не вдається хоча б спрощено пояснити роботу каналу дискримінації, навіть не описуючи модель реальної поведінки компаратора, а вважаючи що компаратор має чисто такі статичні характеристики підсилення, які описані в даташитові - Voltage Gain 200 V/mV, а його вхідні токи не залежать від його стану.
    LM393 - Screenshot - 28.09.jpg
    Тут навіть таке спрощене пояснення, викликає дикі суперечки. Якщо я буду писати про ті нюанси, які я знаю, то мене майже ніхто не зрозуміє. Тож доводиться сильно спрощувати пояснення, та оперувати данними з тієї спрощеної документації виробників, яка призначена для поверхневого ознайомлення з параметрами - "даташитами", а не данними з рекомендацій для професійних розробників.
     
    makuha подобається це.