Я русскоязычный гражданин Украины.Украинский язык изучал с детсва.Разговариваю на нем читаю и пишу.Энеиду-цитирую наизусть.Правильно выговариваю слово "паляныця".Бутылью в наших краях называется стеклянная емкость от 3-х литров и выше.Слово "слоик"-сегодня услышал в первый раз.Меня расстрелять?
Та не потрібно спеціально вчити Українську Мову ... хіба недостатньо що кожен день чуєш кілька слів Українською серед людей котрих провів усе життя, щоб могти нею розмовляти ??? ... ну хоча б розуміти ??? Думаю що понад достатньо ... Ось як пише Степан Руданський у гуморесці «Вареники-вареники!» про солдата москаля, яких в старі часи розміщали у селянських хатах: Сидить москаль на прилавку, Прищурює очі… Так і знати: москалина Вареників хоче. Хоче бідний вареників, То й ніщо питати! Та тільки їх по-нашому Не вміє назвати. «Хазяюшка, галубушка! — Став він говорити. — Свари-ка мне вот энтаво!..» «Та чого зварити?..» «Да энтаво… как, бишь, ево У вас называют?.. Вот, что, знаешь… берут тесто, Сыром накладают…» «Та бог його святий знає, Що вам, служба, гоже!.. Тісто сиром накладають… То галушки, може?..» «Не галушки, не галушки, Я галушки знаю… Свари-ка мне, галубушка… Все, бишь, забываю… Уж с глаз долой, так с памяти!.. Вот энтакой бес-то!.. Да знаешь ли, энтак сыр-то, А на сыре тесто!..» «Та бог його святий знає І добрії люди!.. Сир у тісті?.. Хіба, може, Чи не пиріг буде?» «Да не пирог, голубушка… Экая досада!.. Да знаешь ли, туда масла Да сметаны надо!..» А вона-то добре знає, Чого москаль хоче… Та чекає барабана, Заким затуркоче. Як почула барабана… Слава тобі, боже! Та й говорить москалеві: «Вареників, може?..» Аж підскочив москалина… Та ніколи ждати. «Вареники-вареники!» Та й пішов із хати.
"Я русскоязычный гражданин Украины." Громадянин України але не Українець ... ??? Правильно я зрозумів ... ??? Тоді читайте тему спочатку ... вище вже казалося, що розглядаємо жартома лише етнічних Українців ... громадян України не Українців взагалі не зачіпаємо ... !!! І не пробуємо навіть ображати ... !!! А тим паче - РОЗСТРІЛЮВАТИ ... !!!
Так ніхто й не ділить !!! Хоча варто ділити ... хочаб по статі на "Ч" та "Ж" ... бо можна попасти у просак коли захочеться трішки "гречки" ... !!!
Отец мой-чистокровный украинец а мать-русская.Ей взбрело в голову что ребенок должен уметь читать далеко до школы.В три года я читал так как читаю сейчас.Понятно на каком языке?
Знаю багато росіян які в молодості переїхали жити в Україну і десь по 40-50 років вже тут прожили, а вивчити мову таки не можуть, якби ж то говорили чистою російською і далі, а так одне слово наше друге російське, такий суржик що будь здоров. Ну не дається вона їм, всетаки я думаю що це розумова вада. Зрозуміло що патріотизм не виміряється кольором шкіри чи мовою. Російськомовний українець може бути більшим патріотом і зробити більше для Батьківщини ніж україномовний зрадник, це і так зрозуміло і проводити дискусію на цю тему не потрібно. Але я ніяк не можу зрозуміти чому українець який знає мову, вчив її, вміє нею писати і читати, навть Енеїду на пам'ять вивчив, для спілкування принципово обирає мову окупанта та вічного агресора? Що нею зручніше спілкуватися? Чи тут справа в особливих чєлюстях? Я не розумію...
В Україні родовід ведуть по батькові ... отже Ви - УКРАЇНЕЦЬ !!! Не спілкуватися ж мовою свого Батька та живучи на його землі ... ну принаймі я б для себе вважав це неповагою до свого Батька ... Любов до своїх батьків в Україні - ЩЕ ОДНА РИСА УКРАЇНЦЯ !!! недарма у нас прийнято до батьків звертатися на "ВИ" !!!
Питання навіть в іншому: "А нафіга нам таке ось в Україні ... ???" А челюсті ми таким людоподібним ... ще у шкільні роки вправляли ... ще тоді такі як її синок з обкровавленою мордою і на колінах казали : "Вибачте нас мокалів, ми більше не будемо" та кричали у весь голос "Слава Україні" !!! Тому може вони й сьогодні не люблять тих кричалок як кобра руки факіра ... ???
Так москальська мова це і є залишки окупації ... З москалями вона сюди прийшла, з москалями їй звідси і іти ... !!!
Окупанти при тому що у нас зарас чергова війна з росією. Я думав що спілкуватися мовою окупанта це в першу чергу круто, а получається нею просто легше висловлювати свою думку, але якась халепа получається, я в школі вчив російську але я її терпіти не можу, в чому справа?
Це відколи ми на ти перейшли? Відчувати красоту мови окупанта? Це перл. Як же ми не відчували красоту німецької мови в 1941 році?
Читал тему и понял одно ... Ни кто и не чего не может внятно сказать ... А це плохо... Каждый Украинец - если Он Украинец. Должен вдолбить себе в башку : -- Что на планете Земля , в Европе , есть такая Страна --- Называется Украина. Она имеет Государственные Границы , Конституцию . Законы... И это есть Состоявшыйся и НЕ ОСПОРИМЫЙ ФАКТ. В ней проживает более 40 млн. человек . Имеющих на руках паспорт Гражданина Украины. Это и есть - Украинец. У Украинца / по Конституции / есть , как права --- так и обязаности. Вот первостепенная обязаность - Хранение и Сберижение Суверинитета Страны. Украинец это тот кто Выполняет Свои Обязаности перед Страной , П.С. Не туалеты и не мусорки раскрашывает в цвета Государственного флага , не продает за деньги Правительственые награды..... Не разжыгает этнических вопросов , а мирно живет и работает... Какая разница на каком языке Вы говорите ... Самое Главное , что Вы Любите землю на которой Вы живете ../ А это Украинская Земля, а Вы на ней родились и крестились .. жили и помрете на ней... И будут жить Вашы Дети . Пример : Т.Г. Шевченко Бо́льшая часть прозы Шевченко (повести, дневник, многие письма), а также некоторые стихотворения написаны нарусском языке, НО ЭТО НЕ МЕШАЛО ЕМУ Быть Украинцем. Настоящим ПАТРИОТОМ. Правительсва и правители приходят и уходят .... А Земля - Родина остается... А если Вы Христианин и давали присягу Народу Украины .... как можно изменить даной вещи... Лично Мне и Моим предкам это было не присуще... Мы присягали всегда один раз... --- Лично Я --- Народу Украины. Как можно изменить присяге ????? И пока Я еще живой глотки рвать буду , головы откручивать тем --- кто посягает на Мою Землю / Страну/.... И мне пофик на каком Вы языке говорите ... Если Вы со Мной - Вы Мне Брат. Если нет - Вы Мой Враг. А если Вам взбредет в голову изменить присяге и при этом оправдуя Себя / а типа жила ..была... тралалалала/ --- Вам ни чего не будет... Возможно... НО Ваши Дети будут прокляты до третьего колена ... Проклинать Вас то будут , а дети расплачиватся... и потом ихние дети.... Итог: Украинец это тот , кто Любит Свою Землю / Страну/. - Родина называется. Прихожу на поле , беру горсть земли ... и чуствую прилив сил , радость ... Ну все це вже мистика....