Так я ж кажу ... я навчу ... !!! Правда за гроші !!! Ну такі ми вже куркулі Галичани, задарма нічого робити не будемо ... навіть у колгоспах не хотіли працювати - у ліси тікали !!! Ще маленькими, коли ми були неслухняними, нас батьки бородатими москалями страхали (ваші вас - бабайками ) тому ми виросли, а "страх" перед момкалями та ксенофобія перед москаломовними так у нас і залишилися ... !!!
Не похоже что ты из села.Типичный городской "покруч".С намесом крови.Как картошку покупать "на ведро" не знаешь.Может знаешь как гнать самогон "на банку"?.Если нет-ты не украинец!
Гумор-да согласен."энеиду" нужно в школе изучать.Это наш эпос.Как для грузин-витязь в тигровой шкуре.В мое время была-"внекласное чтение" А как сейчас?
О кумедний чоловік ... !!! Щось белькоче москальсько а ти його - РОЗУМІЙ !!! Та невже ти що белькочеш "по-модньому" претендуєш бути більшим Українцум за мене ... ??? Використовуй Українські вислови то тебе й зрозуміють ... а москальських висловів жоден Українець не зобовязаний торопати ... Картоплю (а не картошку ) у нас купляють або кілограмами, або мішками ... "на відра" москалі нас не встигли навчити ... Самогонку також женемо або у СЛОЇК ... http://sum.in.ua/s/slojik або у БУТЕЛЬ ... http://sum.in.ua/s/butelj а для чого вам банка то москаль вас хіба второпає ... ??? Ба́нка (от нем. Bank или нидерл. bank) — мель в океане, глубина над которой значительно меньше окружающих глубин. ... причому капає самогонка у нас у слоїк або у бутель ... а не як у вас мимо посуди - себто "на банку" ... нафік самогонку задурно розливати та марнувати ... ???
Не знаю як зараз, я вже застарий, але у 80-х я вчив "ЕНЕЇДУ" в школі ... це тільки москалі могли написати заяву про відмову вивчати Українську Мову, що вони і козли робили ... я вчився у російсько-українській школі, це із укр. та моск. класами ... москалів було у школі менше а українцям не вистарчало навчальних місць, в укр. класах було по 50 учнів а в москальських ледве 20 чоловік, та ніхто не збирався розширяти укр. класи ... до москалів було ставлення як до привілейованих, майже усі були дітьми офіцерів окупаційної москальської армії ... відповідно у нас дітей було ставлення до них як до прокажених псів, бо вони відкрито насміхалися із нашої мови ... за це ми їх лупцювали як "гаманів" ... і вони були завжди биті, бо нас було більше і ми були у себе вдома а вони - непроханими приблудами !!! Часто від старших людей у Галичині можна почути, що 8 березня – це день Гамана. Що це означає? Справді, існує багато українських народних висловів, прислів’їв та приказок, у яких згадується ім’я Гаман. На них, зокрема, часто можна натрапити в творах класиків української літератури. Одну з них, наприклад, наводить Іван Франко у своїх тритомних “Галицько-руських народних приповідках”, які виходили протягом 1901-1910 років як окремі томи “Етнографічного збірника” Наукового товариства імені Тараса Шевченка. Він пояснює, що вислів “Били, як жиди Гамана” – це “натяк на біблійне оповідання про Гамана, жидівського ворога, що погинув через те” (т. 1, с. 31). Дійсно, в Біблії в Книзі Естери (Старий Завіт) описано, як Аман (мабуть, пізніше в нас перетворилося на Гаман), радник перського царя Ксеркса, через ненависть до Мардохея – юдея, який не хотів схиляти перед ним голову, замислив винищити всіх євреїв, що мешкали в Перській імперії. Він навіть домігся того, що цар прийняв відповідний указ, згідно з яким це мало статися одного дня. Однак, завдяки цариці Естері задум Амана не тільки провалився, але й спричинився до його загибелі. Цар Ксеркс після розмови з Естерою страшенно розлютився на Амана й звелів його повісити. Відтоді євреї відзначають день смерті Амана як свято, коли їхній народ урятувався від загибелі з рук ворогів. Воно називається Пурім. Цього дня євреї читають в синагогах Книгу Естери, а також обмінюються подарунками і влаштовують спеціальні вистави. А, як повідомляє Українська загальна енциклопедія (т. 1, с. 722), видана у Львові в 1930-х роках за редакцією професора Івана Раковського, того дня євреї не тільки перевдягаються задля участі у виставах, обмінюються подарунками, а й печуть так звані “гаманові вуха” (очевидно, якесь спеціальне печиво). Нині про ті єврейські традиції в нас мало хто знає, а колись у Галичині ім’я Гаман широко використовували, називаючи так “потвор, недобрих людей, попихачів” (Українська загальна енциклопедія, т.1, с. 722), а саме свято Пурім відзначали в містечках, де мешкало дуже багато євреїв, досить колоритно. Як пише Іван Франко в поясненні до наведеної приказки, “жиди... по місточках на свій празник наймають бідного християнина, перебирають його за Гамана і з радісними криками б’ють його, нераз так сильно, що бідолаха тяжко ся відхорує” (т.1, с. 31). А оскільки Пурім відзначають приблизно в той самий час, що й совдепівський жіночий день (наприклад, цього року 7 березня), то, мабуть, галичани саме тому пов’язали день 8-го березня з цим єврейським святом, назвавши його, і, здається, небезпідставно, по-своєму – днем Гамана.
Ну тебя не переслушаешь."Слоик"-это-ж надо!Выйди на улицу и спроси у первых встречных 10000 человек-что такое слоик?.Хоть с десяток ответят?
В таком случае предлагаю срочно менять тест.Не спрашивать-"чей Крым?" а спрашивать :-" что такое слоик?"
Навіщо? Крим вважають російським кацапи і москалі, в цього бидла немає національності, серед українців досить багато такого бидла, так само як серед росіян нормальних людей. А не знати що таке слоїк чи бутель, це вже ознака незнання української мови, а не політичної орієнтації як у вашому порівнянні з кримом.
Русский если не учил мову сдетства.На украинскм языке разговаривать не может.Это медецинский факт.Для меня удивительный.Украинец на зароботках в Москве через неделю говорит с московским акцентои.Это факт.Но слоик...извините.Это диалект
слоїк не діалект, звичайне літературне слово, старшим поколінням використовується повсемісно, молодшим майже ні , бо не дивлячись на 25 років незалежності русифікація у нас і надалі продовжується
Руский хай не знає, а українець таке слово мав би чути в розмовах або хоча б знати його значення, звісно якщо він українською не спілкується і з дитинства чув лише як спілкуються російською. Слоїк це широко вживане слово в Україні , яке вживають і на Поділлі і на Полтавщині, а не якесь екзотичне слово яке відноситься до діалекту жителів якогось конкретного регіону, наприклад Галичини чи Буковини, де можна почути такі слова що і українець буде думати що воно знеачить.
Це москальська мова в Україні - ДІАЛЕКТ ... !!! А що таке "СЛОЇК", що на Полтавщині, що в Галичині - кожна дитина знає !!!
А москаль проживши в Україні усе життя не розуміє не тільки що таке СЛОЇК ... багато із них не знають навіть що таке "КОМА" ... !!! То ХТО ТУПІШИЙ ... ???
Отож , ватнік він , та ше й ідейний . Зате розмовляє і пише українською . Так шо якась нестиковочка виходить
Я тому і запитав його чи він українець і живе в Україні. Получається українцям іноземна мова дається з легкістю, а кацап все життя живе в Києві і не може розмовляти українською. Може це діагноз такий, чи розумова вада?
І такі самі як кацапи з розумовими вадами і америккнаці та британці , бо не вчать ніяких мов . І диво чомусь їх всі розуміють . Кацапську зрозуміють на всій території бувшого соц табору - от тому кацапи і не вчать нічого .
Е ні !!! Усе по феншую ... за зовнішньою ознакою - Українець ... !!! А за внутрішньою - МОСКАЛЬ !!! В Галичині таке гавно називали "перекінчиками", спочатку служили в УПА, а потім ішли до москалів і не міняючи військової форми, різали своїх селян, кидаючи підозру на УПівців ...
Ну і яка різниця якою мовою той зрадник розмовляє ? Як на мене ділити на україінців і не українців тільки по мовному признаку чи кольору шкіри чи навіть національності - це повна дурня .