цена лома. Делаете спектралку и считаете от содержания чистого, обычно в диапазоне 900 - 999 выходит.
Доброго. Ціна залежить від проби. Проба золота ЧК може бути від 750 (електр) і до 999. Тому і ціна буде від 1400 і до 2000+.
багато хто так пише, може я не там копаю але останні 6 рижиків були 750 - 870 проба, навіть 900 не було. Хоча це може бути зза того, що я знаходив вироби, а при виробництві могли додавати срібло і тому проба менша...
Серебро бодяжили как при производстве, так было и уже готовое содержание, с месторождений. Те кто в теме, обычно по цвету сразу соображают, что за проба, хоть к ювелиру не ходи. Если электрум 50\50 блестит чисто белым, а золото 999 ярко желтым, проба сплава "на месте" определяется по оттенку и весу..
В ломбарді я колись здавав то вони сказали що проба 900 але ми вам рахуємо 750.Тому що,без клейма ніде не приймають. Тому краще продавати на сусідньому ресурсі.
то Вас надурили. Но это нормально, ломбарды ж по определению с этого живут. Они как бы не скупают, а дают в долг часть стоимости заложенного имущества. Можно неплохо сдать, если на прямую ювелирам, они кстати умеют делать ту пробу, что надо.
Як сказати,у ювелірних сказали що без проби не беруть,я їм хотів запропонувати 56 пробу,вони відмовились. Якось так. Тому і пішов у ломбард.
До того ж там є люди, які збирають саме різноманітні заготовки, та як їм до вподоби ваш уламок, то буде трошки вище лому.