Всего собрал 2 комплектных взрывателя с ложками. Цинковые трубки которые вкручиваются в корпус имеют клейма. Год производителя ( у меня есть 15,16,17) и на всех буква “R”
Очередной проект. Ручная граната РИА. Безимянная. Устройство как у Лишина. В голове гвоздь, в корпусе направляющая. Корпус под большую кавалерийскую шашку. Первоначально очистил все пескоструем, запаял дыры, отшлифовал. Утеряна была направляющая, пришлось самому сделать. Там маленький треугольник. После очистки спаял все детали и покрыл антикорозийкой. Потом грунтом. Буду подбирать краску потом. В оригинале вроде темно-зеленый цвет. По дереву: замачивается в глицерине, после 3 недель вынимается и удаляются излишки глицерина. Потом воск в перемешку со спиртом.
Спасибо . Vonv 88. Положу фотографии к себе в фототеку. Очень благодарю, что не игнорировали просьбу по Р-1. - С уважением-
Дброго здоровя всім.Вирішили поїхати в розвідане місце і як виявилося недаремно. Як і минулого разу попалися гранати Zeitzundergewehrhandgranate.Стан трохи підкачав,з трудом вибрав цілу ручку до гранати
Все так само як і в шомпольній гранаті.Довго думав запал робити з свинцевого шарика чи петлю з шнурка.Подивився купу фото в інтернеті і вирішив робити петлю.З тканиною теж виявилася проблема,довго не міг підібрати.Порився трохи в інтернеті і щось подібне підібрав,потім зістарів тканину і дальше як кажуть "не судите строго " ну і на великий екран
Лен. Идеально - старая бабушкина простынь. Кстати видел мешки в рорах с синими полосками. Я на такой спал в детстве в лагере. Пионерском. Затереть чуть тряпку бы. А так отлично.
Доброго здоровя.Як я писав в попередніх постах за два виходи ми копнули більше десятка гранат Zeitzundergewehrhandgranate.Серед них були шомпольні та ручні.Я їх круткув і при огляді корпусів не помітив різниці між ручними і шомпольними гранатами,і вибравши два корпуса зробив макети.Потім коли робив порядок з запчастинами що залишилися помітив різницю в корпусах і виправив помилку.Різниця полягає в тому що в шомпольній гранаті проточений верхній торець корпусу гранати для щільного прилягання гайки. Так виглядає у новому корпусі ну і сімейне фото
Доброго здоровя всім,ще одна знахідка з попереднього місця копу-граната Ф-1.Шахта запала,запал та технологічна заглушка аналогічні як в '' ручних гранатах №16''.Для цих гранат я вирішив зробити захистні ковпачки.Для зразків послужили знайдені раніше і описані в попередніх постах фрагменти захистних ковпачків. Підібрав підходящі матеріали,стрічку робив в декількох варіантах незнаю який кращий.Стрічку зістарив.Цинкові копвачки теж зробив з різною глубиню канавки.Як кому до вподоби.
Спорный вопрос. что это РИА, Использовалось, несомненно РИА, а вот поставки скорее британские.. Причем на британском форуме, так и не приводили документов. - З павагаю-
Добрага часу. На Беларуси, гэтыя Ф-ки, так-сама, ня рэдки госць. Але-ж пра яе, мала извесна. Снаражона , як и Нумар 15 , 16 , дрэбядзенью и тяжка казаць, што гэта. Нешта на аснове азотнакислотных зъяднаний, з дабауками магния . Кали ,,рве,, ад ,,дятону,, , сами ведаеце.... Гэтую тэму, ужо абсуждали. Ня то французкия пастауки для РИА, ци ангельския, с запалами Брокка. Вельми можа быць, што РИА палучыла адлиуки карпусоу ды закаплектавала , запалами, атрымаными з Англии. - З павагаю-
Доброго здоровя.На протязі багатьох років пошуку дуже часто попадались шрапнельні снаряди для 3 дм. (76,2 мм.) польових пушок РИА,та майже у всіх снарядах була відсутня ударна трубка.Також я знайнайшов два цілих шрапнельних вистріла,та в них також були відсутні ударні трубки.22 секундні дистанційні трубки РИА на процентів 70-80 були виготовленні з алюмінію і за більше ніж сто років які вони пролежали в землі алюміній настільки окисляється що розвалюється на частини.Я вже давно хотів зробити макет та не було цілої дистанційної трубки і ось недавно прикупив корпус трубки.Корпус попався латунний хоча процентів 90 він з алюмінію.Макет вийшов збірний з різних частин.