Чохол Як було видно з перших знімків граната була знайдена в металічному чохлі.Не можу зрозуміти його призначення.Чохол в дуже поганому стані та невистачає деяких елементів тому його відновлення немає змісту.
Так як внаслідок дії часу та при розборці гранати були пошкодженні деякі деталі підривника то довелося виготовити їхню копію.Знайомий токар вже не допоміг,тому звернувся до товариша в якого є свій інструментальний цех.Трохи помучилися з цими деталями бо різьби всі нестандартні(було зроблено під різьби спеціальний мітчик та ще деякі приспосіблення),та в кінцевому результаті вийшло досить непогано.
Також не можу зрозуміти призначення повздовжніх проточок в корпусі підривника.Коли сумістити дві деталі підривника то утворюється отвір.Перше що мені прийшло на думку що цей отвір призначений для проходження повітря до детонатора.Може помиляюся....
Також цікаве зєднання корпуса гранати з заглушкою в яку вкручується шомпол.Зєднання безрізьбове,виготовлено у формі конуса.Різниця діаметрів на корпусі гранати майже один міліметр.Працює як защіпка.Місце зеднання було заповнене ущільнюючим матеріалом.
...Юлій ? на протилежному кінці шомпола - там, наче, повинна бути мідна ведуча муфточка ?? хіба нЄт ?
В чохлі і проточки, бо це пригаюча граната. При попаданні в землю, спрацьовував пороховий заряд і по тих проточках рвало латуньку та граната вистрілювалася з того чохла, як з міномета вверх. А потім вже спрацьовував основний детонатор. Німці перейняли собі потім це на свого Голуба
Доброго здоровя.Почитайте уважно тему там вже були різні питання щодо чищення та консервації,а також методи і матеріали які використовую.Та повірте ніякі рекомендації не порівняються з практикою.В кожного індивідуальний підхід.Одному підходить такий метод, другому їнший-в інтернеті дуже багато інформації.Так що наберіться терпіння,пробуйте,експериментуйте і все у Вас получиться.