Я делал немного иначе. Гильзу добрал современную. Никогда не попадалось оригиналов. Уплотнительное резиновое кольцо попалось только один раз.
Можно застарить колпачок аммиаком. Подвесить на нитке в банке с раствором аммиака. Деталь не должна косаться жидкости.
Для виготовлення ковпачка зняв розміри з оригіналу,який надав мені мій товариш.І знову до знайомого токара
Для встановлення розмірів дна корпуса гранати використав фото з інтернету,так як в моїх знахідках воно зігнило майже провністю.Надіюся автори цих фото не будуть проти.Зробив креслення дна-може комусь пригодиться....
І знову до знайомого токара.Цього разу майстер мусів пепекваліфікуватися по роботі з деревом.Трохи плювався-та вийшло непогано.
Ну і клейма.Спочатку помітив клеймо на ковпачку.Потім на превелике моє здивування виявив ще клеймо на деревяному циліндрі.На гільзі та корпусі клейм не побачив.
Корпуса оригиналы. Один комплект было не выгодно заказывать. Заказал 10 сразу. В течении 4 лет все использовал для сборки на оригинальных корпусах.
Доброго здоровя.Назбиралося трохи мін до міномета 7.58cm Leichter Minenwerfer.Я вже їх описував в посиланні https://reibert.info/threads/znaxidki-ta-restavracija-vopiv-po-psv.1070919/page-2#post-11972466 З поміж знайдених мін трапився один різновид якого в мене ще не було . Тай стан деяких мін був набагато кращий ніж попередні тому вирішив поновити колекцію.
І так по порядку.Трапилася міна з реактивним двигуном на чотири отвори.Так як їхня будова і елементи однакові з тими що я описував раніше то фотографії кожної деталі я не робив.Приділяв увагу там були відмінності.В даному випадку відрізняється гайка реактивного двигуна та детально я опишу її в порівнянні з іншими типами трохи згодом.