Різновиди верхніх ковпачків.Окрім розбірного ковпачки бувають різної форми,різної висоти,також відрізняються висотою різьби та іншими незначними технологічними відмінностями.Та основною відмінністю є діаметр різьби.В більшості діаметр різьби складає 35мм.В багатьох випадках трапляється різьба 34.5-34.7 "неповна різьба".Дуже рідко трапляються ковпачки з різьбою 33мм.Це свідчить про те що Zeitzundergewehrhandgranate виготовлялися різними підприємствами.
Вітаю всіх з Новим роком.Бажаю здоровя та скорішої перемоги.Макет ручної гранати Handgranate M 16 (Sigaro).Ця граната була знайдена осінню 2019 року.Хотів зробити повний макет та ніяк не вдавалося знайти скобу яка зєднує дві половинки зовнішнього корпусу гранати.Було декілька спроб та скобу знайти не вдалося,тому цю деталь вирішив зробити нову.Почав роботу осінню та ракетні удари ,вимкнення електроенергії тай гнітючий настрій дуже сповільнили роботу.
Як я вже сказав вище для пошуку скоби було здійснено декілька виходів на ці позиції.В процесі копу вдалося знайти багато фрагментів зовнішнього корпусу ( ще називають ''скорлупа'' ).Та з такої кількості мені заледво вдалося вибрати пару на один макет.Після копу деякі з них виглядали цілі та коли починав чистити то все сипалось...
Для виготовлення ручки використовував фото з сайту REIBERT за посиланням https://reibert.info/media/dsc_0793-1jpg.452961/ та з архіву продаж https://reibert.info/lots/ruchnaja-granata-handgranate-m-16-sigaro.416182/ за що і дякую авторам фото. Десь після четвертої чи пятої спроби вийло щось подібне.
Довго думав чи фарбувати корпус та скобу.Все ж таки вмрішив фарбувати -метал дуже пошкоджений тотілося якось законсервувати.Че не снаря де корпус має стінку 10мм.Фото перед фарбуванням...
Доброго здоровя.Англійська ручна граната МК-15.Макети з цих гранатя вже виготовляв та повернутися до них мене спонукало декілька причин. Перше-їх назбиралося в мене штук тридцять і вони вже довший час мені заважали Друге-обіцяв зробити макети з чих гранат багатьом знайомим Третє-і саме головне коли перегладав альбом шановного votaga мені впали до вподоби такі гранати як zeitzunderkugelgewehrgranate no15 та Zeitzunderkugelhandgranate15.Я таких ніколи не знаходив та хотілося їх до своєї колекції.В процесі роботи над Zeitzundergewehrhandgranate та МК-15 я поміти що в них різьби бувають різних діаметрів.Вирішив попробувати і вдалося підібрати пари з Zeitzundergewehrhandgranate та МК-15.Вийшло непогано. Отже zeitzunderkugelgewehrgranate no15 та Zeitzunderkugelhandgranate15. мені вдалося зробити ''зхрестивши '' англійську МК 15 та ''кукурудзу ''. Підкреслюю це політ фантазії. Фото з альбому votaga Мої запаси.....
І так поїхали...zeitzunderkugelgewehrgranate no15 .Так як недавно виготовляв макети Zeitzundergewehrhandgranate то ще залишилося трохи запчастин і макет зробив компклектний.Детально не буду зупинятися бо багато з деталей викладені в попередніх постах.
Доброго здоровя.Коли крутив останню партію "шариків" ,дві гранати попалися з запалами в досить доброму стані.Хоча я в попередніх постах вже показував фото з запалами та всеж зробив декілька фотографій може комусь стане в пригоді при виготовленні макета.
З однієї з цих гранат мені вдалося витягнути запал.В звязу з агресивним середовищем наповненням запалу вони майже не виживають,на відміну від шахт.Крутнув я їх не один десяток то мене більш менш "живих" попалося може дві-три штуки.Цей теж трохи покоцаний та для зразку годиться. Розміри: - довжина 54,3 -зонішний діаметр 6,4 -товщина стінки 0,2
Доброго здоровя. Granatenwerfer 16 .... знаходив багато,та всі вони були без стабілізаторів або з залишками від них.Метал відносно тонкий і за стільки років повністю зігниває.Вже хотів робити сучасну копію стабілізаторів та попалися гранати в досить доброму стані.