Гудзик напевно австрійський 1 світова. Я також подумав що він срібний і пішов в ломбард там щось капнули і сказали що несрібний. Може якийсь зі сплавів олова. Я його коли в лісі викопав і потер він зразу став білий. Так і незнаю що за метал.
Знов трохи назбиралось і сучасних знахідок і старих. А саме жетон 1 Гетьман 2002, російські 10 копеек, 2 угорські монети 2 PENGO 1941 та 2 filler 1896, ножни але вони погнуті з тріщиною, корпус від швейцарського годинника з написом Remontoir Anсre de Precision, велика натільна іконка напевно російська, ну саме цікаве кремнієвий скребок древньої людини ( дуже дякую кроту який для мене його викопав - на кремінь звісно МД не реагує, так що знайшов очима). Якщо комусь потрібно то кремнієвий скребок , корпус від швейцарського годинника та австрійський гудзик білого кольору з минулого разу можу продати. Ну і останнє фото результат сьогоднішньої вилазки: номерний гудзик 8 нажаль без вушка (спочатку подумав що то вермахта але потім зрозумів що ні, хто в курсі підкажіть? ), майже вбита чеська монета 1 Krone 1943, польській гудзик на зворотньому боці є напис ESEF 1932 MASYWNY та кілька повністю вбитих монет
Давно я щось не писав у своій темі. Просто не знаходилось цінних речей. Але недавно одну цікаву річ знайшов -- це ключик часів Київської Русі. Ну і ще звичайні знахідки: станок для гоління без зубчиків, мельхіорова ложка, монети (зокрема 20 pence 1994), алюмінієвий перстень псв, навигляд старовинний ножик (ще незнаю якого періоду), плати від годинників.
Ось і прийшла весна, протрималась тиждень і знов десь пішла. Так що прийдеться знову освоювати катання ровером по снігу. Саме цікаве серед знахідок: значок самостійна Україна, католицький хрестик, 2 британських гудзика,швейцарський годинник SYSTEME ROSKOPH, монета 5/10 крейцера, 1 крейцер 1868 (угорський різновид-перший раз попався) та дві незрозумілі слабопозолочені речі одна по вигляду нагадує великик дзвоник?
Якщо когось цікавить то цей годинник (знайшов 3 дні назад) та годинникові запчастини з посту №103 та №102 можу продати.
Всіх вітаю зі святом. Ось фото останніх знахідок. Викопав якийсь незрозумілий кусок свинцю, а вже вдома виявилось що це амулет часів КР у вигляді сокири, ще польський собачий жетон, 2 кільця (срібне та бронзове) і інші речі. Амулет та жетон у продажі https://reibert.info/lots/amulet-toporik-kr.264715/ https://reibert.info/lots/polskij-zheton-dlja-sobaki.265885/ Ну і ще знайшов сьогодні таку сокиру??
Ось результат поїздки на 4 дні в іншу область (полтавську): 5 копеек 1793 (павловський перечекан), срібні 10 копеек, тильник від солдатської шашки та інше.
А це вже тут звичайні виходи. Побив рекорд по кількості знайдених 25 копійочних українських монет в одній ямці. Предназначення останніх 2 речей (цинкова накладка що по зображенню нагадує пляшку та латунна штукенція), виставлені на фото, невідомо?
...серед іншого - шматок латунної наградної стрічки (на шапку) "За отлічіе въ 1854 и 1855 годахъ" (Кримська війна) на фото 2, зверху - типу такої:
Нові надходження: 1 reichspfennig 1933, 5 reichspfennig 1936, колодка на радянську медаль, радянський годинник та ножик мисливця, оправи від окулярів вермахта, розбита срібна кришечка від годинника, якісь 2 незрозумілі речі ? ззовні схожі на біжутерію (можливо біжутерія а можливо ні). І ще в останньому поході знайшов якісь сталеві люверси? але напевно не від палатки а від тенту машини (можу помилитись). Їх накопав 6 штук (останнє фото) і трохи залишилось в землі , в тій же ямці ще знайшов сталеву штучку(останнє фото). Якщо ті люверси цінні то я звісно їх докопаю.
Ось результат по знахідках за останній місяць: маленький срібний кулончик, старовинна запальничка напевно французська тому що є напис CLERMONT і ще щось проступає але не розібрати ( запальничка затяжка має вагу 72 грамма), закінчення ножен від якогось кінжала? (я в них не розбираюсь), ну і радянські монети вони звісно є всюди, і решта
Вже виставив на продажу. https://reibert.info/lots/okonchanie-nozhen-finki.291717/ І ще виставив на прожажу запальничку але не цю а знайдену раніше восени. https://reibert.info/lots/zazhigalka-v-vide-gilzy-bonus-zazhigalka.291735/
Знов назбирав монет, а ще більше корків. З цікавого: швейцарський ножик VICTORINOX (зараз він виставлений на аукціоні),половинка жетона військовополоненого в поганому стані, половинка якогось? браслетика.
Звичайний польський латунний гудзик, та ще й без вушка. Якщо хочете то я можу підібрати кілька польських гудзиків з вушками.
lesorion спасибо за реагирование на вопрос. Но польские пуги бывают разные , у меня был вопрос именно по этой. Латунь - понятно. У меня кстати хорошая большая коробка польских пуг( собственного нахождения) , только вот они бывают разные. Тот что Вы сказали - не совсем обычный , во всяком случае встречается гораздо реже. Если у Вас есть такие с ушками - выложите , будет интересно посмотреть. с ув.