Як мені пояснили це спис пшеворської культури. Я ще вернувся туда і знайшов ще один спис і якусь залізячку Перший спис виставив на аукціон
Знову цікава знахідка. Знайшов ланцюжок (шатлен) з кулончиком. Але це не золото як минулого разу а позолота. На жаль створка зламалась. На папірці є напис 8 - IV - 1945 г. Ясно що це загубив советікус, а перед цим десь "позичив". Бо шатлен є німецької фірми UNION (є клеймо), ще є друге клеймо A (шестикутна зірка) D -- що воно означає невідомо ?. Ще з іншого місця монетка 5 пара 1912 (сербія)
Вже є перше срібло (на 1,5 грама) в цьому році. Серед іншого -- австрійська ладанка, ложка по війні, запчастини від годинників, та навіть сучасна турецька ліра.
Іноді ходиш цілий день і в кишені пусто, а іноді кишеня не закривається. Знайшов сброс біжутерії. Йду собі в лісі стежкою де вже ходив раз 50, снігу повно, металодетектор Garrett at pro щось почав барахлити і вирубився, потім якось включився. І раптом сигал викопую кільце, потім ще, потім кулончик і так далі. Стільки біжутерії я ще раніше не копав. Десь через хвилин 40 детектор остаточно зламався, але ж місце недокопано. На наступний день всяв ace250 з маленькою катушкою але сигналів там вже було малувато. Ще в іншому місці знайшов 4 пряжечки та німецький гудзик.
Вже приїхала прошка з ремонту. Пішов туда де був сброс біжутерії. Знайшов ще кілька невеличких запчастин, а потім щось почало лізти мікроскопичне та ліліпутське - то мені вже стало нецікаво. Ще в іншому місці знайшов практично з однієї ямки запчастину від оптики, ножик повністю з нержавійки (але він відноситься до сучасного), кусочок позолоченого шатлена, гудзик та запчастину від годинника.
На цей раз знахідок малувато. Але є цікава знахідка -- польський хрест оборони львова 1918 -22 - ХІ. Це єдина офіційна польська відзнака за ті події. Там проглядається 4-значний номер. Але є неприємність - лучик відломан (витягнув хрест вже поламаний, а другим сигналом підчепив той лучик)
Вже на польській нагороді номер трохи проступив -- 1082 (або ще може бути 1982) Серед нових знахідок тильник на маузер в гарному стані. Сьогодні ввечері виставлю на аукціон. Ще викопується цікава річ. Щось маленьке з монограмою. Вдома я довго голову ламав -- що це таке. І все ж таки знайшов схожий значок. https://dutchmilitaria.com/product/sportabzeichen-dra-miniature-stickpin-mm-l-chr-lauer/ Це виявляється німецький спортивний значок - фрачник DRA. Нагороджували їм за спортивні досягнення. Стан поганенький виявився, без голки.
Земля хоч і твердувата, але вже ліпше копати ніж тиждень назад. Саме приємне з цього сучасне срібне кільце.
Десь два роки назад в мене був випадок що я знайшов сброс поламаних частково посріблених ложок та віделок з мельхіору мнц. І як виявилось тоді трохи недокопав. Але все було як і раніше все поламане та срібла нема
Щось останнім часом знахідок трохи поменшало. Серед цікавого середньовічна накладка напевно на сумку, залишки від запальнички фірми ОНА, французський морський гудзик по першій світовій, значок (не алюміній, з внутрішньої сторони є клеймо АТ) та тильник (потім виставлю на аукціон)
Колись давно попадались польські орлики, але щоб такий невеличкий - це вперше. Ввечері виставлю на аукціон.