вітаю зі знахідками! А чому ви одразу вирішили що то УСС? такі кокарди пішли масово і в інші формування, окрім УСС. До того ж не вони її започаткували (наскільки мені відомо). Треба його вирівняти обережно та прочистити, тоді і можна буде ціну визначити, попередньо, думаю(ІМХО), що до 400-500 грн (якщо привести її до належного стану) Я свою брав за 650 але тут стан, самі бачите інший.
Дякую за поправку. Я образно написав УСС. Знайдена біля міста Заліщики, так що можливо і по УГА і по інших формуваннях. Дайте будьласка ссилочку на її опис
це був спочатку нагрудний знак "Соборна Україна". Потім його використовували як кокарду. Дома маю скани з книг з описом про неї, після 19.00 скину Вам Ось те що на ходу маю: "По свидетельству авторов книги «Галицька Армiя 1918–1920», проект этого знака разработал подданный Австро-Венгрии, один из организаторов Союза Освобождения Украины и Легиона Украинских Сечевых Стрельцов Иван Боберский. Наибольшее количество знаков с цитатой из выступления Михаила Грушевского на обороте появилось в октябре 1917 г. — в преддверии обнародования Центральной Радой Третьего Универсала, провозгласившего Украинскую Народную Республику — Цитата : «Українці мусять лучитися як українці до оборони прав українського народу. Михайло Грушевський в році Свободи України 1917.». В частности, знаки с такими надписями были розданы участникам собравшегося в Киеве 3-го Всеукраинского военного съезда. В 1918–1920 гг. данные знаки использовались, как бойцами Действующей армии УНР, так и Галицкой Армии в качестве отличительных значков и кокард."
згоден, не побачив просто там відразу дату, так 17-й реально більш рідкий-може і набере десь так, хоча знову ж таки, треба дивитися коли він буде готовий до продажу