Мне сапсан понравился, очень точная и мощная винтовка, имеет свежий конструктив, в прикладке удобная нету той валкости и дисбаланса которым страдают буллпапы старых конструкций.
Раптор можно разогнать, или сразу заказать в версии High Power. Сапсан, насколько я помню, сильно не разгонишь
вітаю камрадів, хочу трохи оживити цю тему щоб не плодити нову, маю сапсана 550 і маю кулі 1.3 нм. хочу щоб гучність була на 50-80м і відповідна швидкість під 290мс. підкажіть будьласка що робити в налаштуваннях? куди копати?
Вітаю! Так як сам себе загнав на пошуку купної швидкості важкої кулі, можу поділитися відстрілами даної кулі. Куля H&N SLUG HP 1.3грам. Поки все вірно? Досить купно полетіла на швидкості 277м/с з Козака зі стволом LW з TR 1:16. На відстань 50м+. Надіюсь теж все зрозуміло. Є камрад на УКЛПО, в нього ця куля з Раптора на швидкості 295 м/с летить почти куля в кулю (?) на 100метрів.? Ваше питання? швидкість 290м/с і куля 1,3грам. З ствола Зброї ( Козак, Сапсан, Хортиця 550) на 80 метрів? Або експерементуйте, і діліться досвідом. Або чекайте поки форумчани (і я також) не вістріляють ці кулі з ствола Зброї. А копати можна в різні боки. Поясню. Заредукторний об'єм 50куб. см. Заредукторний тиск 130 бар. Куля 1,3 гр. Всього 27 пострілів. Не знаю, чи правильні такі налаштування ?? Можливо треба заредукторрий тиск збільшити до 150бар? Це потягне за собою і пружину ударника, і саму вагу ударника (це мої думки, можливо і не вірні ) Сам чекаю на обгрунтовані поради.. І не стою на місці. Кручу,стіляю- записую. Знову кручу-стіляю записую.. Гарні, і не дуже відстріли викладую у темі « відстріли куль» А як багато аіргунерів хочуть готовий рецепт важкої кулі на далеко, і з високою швидкістю.. І головне - дуже- дуже точно Сам чекаю, ось хтось викладе повний розклад по куоі 1,3 грам: Ствол. Твіст. Заредукторий тиск. Швидкість. І відстань 100метрів І все це в калібрі .177 . І повний барабанчик Сапсана за одну сесію пострілів.
Так, це цікаве поле для творчості, але думав може хтось вже пройшов тернистий шлях, і має свої напрацювання. Може хтось перетачував заредукторний обьєм? Чи тиск підіймав до 190? Мене не лякає мала кількість вистрілів, хочеться подалі і влучно стріляти
Фух. Ще раз. Маю на козаку заредукторний об'єм 50см.куб. Маю можливість регулювання заредукторного тиску 0-180бар.без розбору редуктора. Зараз налаштовано на 130бар заредукторного тиску. Питання до самого себе (а вірніше відсутність часу) : А чи вірні ці налаштування?? Чи треба підняти тиск ЗО до 145-150 бар? Сенс в 190 барах? Це прямоток. Чи я Вас не вірно зрозумів.
190 це я видивився у рашистів, крюгерган вони так тюнінгували. Я гадаю що великим тиском і малим обьємом вони підвищували початковий потік повітря для розгону. Тобто у вас при 50см3 і редукторі 130бар 27 пострілів?
На рахунок тренувань я з вами згоден, но поки що я стріляю зі стенда, щоб нівелювати людський фактор і довести рівень кучності до потрібного.
За тюнінг до 190 бар з наших авргунерів на редукторі ще ніде не попадалась інфа. Значить, або Вам бути першопрхідніком в даному напрямку, або чекати. Після деяких маніпуляцій, планую збільшити тиск ЗО до 150 бар. Чекати можете довго. Я не обіцяю, що це буде завтра. Можливо, хтось, десь. Знає правильні налаштування для даної кулі. Прочитає і поділиться знаннями і досвідом. Я поки що сам в пошуках вірного рішення. І пишу те, що вже маю на практиці.
Да я і сам не пальцем зроблений, теж планую робити апгрейд самостійно, є манометри високого тиску, своя токарка. Хотілось напрямок задати що робити і з чого починати
Так Ви ж самі відповіли на своє питання. Зробити тиск регульованим. Зробити піджим ударника регульованим оперативно. Без виймання заліза із ложе. І по досвіду (чи не відсутності знань?) треба мати штук три ударника різної ваги (20-50грам) і пружин ударника теж штук три.. А поки що, ніде не знаходив готового рецепта на Зброю під кулі 1,3грам на швидкість 295 м/с. Тим паче є станочний парк.. Це Ви можете поділитися практичними напрацюваннями. А як, і куди рухатись, уже написано. Грошей правда потрібно як на два Сапсана. Щоб пізнати Дзен. З повагою. Олег
Мій профіль роботи ремонт бурових установок, а отже практичних навиків в пневматиці пострілу нуль. Ну нічого, поступово осилимо) От тільки я не розумію як зробити ззовні регульований редуктор на сапсана, треба ще повивчати тему. З приводу FX гарна іграшка, майже ідеальна (для Шульги на жаль не підходить) але вартість занадто велика як для іграшки
Вітаю! Я замовляв редуктор з зовнішнім регулюванням, і з заредукторним об'ємом Саші PI®AT. І весь інший АП гвинтівки. Майстер з великої літери. Як він дійшов до уміння виготовляти такі редуктори? Я думаю це його проф. таємниця. має право. FX, AEA, RTI, EPIC, і багато інших гвинтівок мають зовнішнє регулювання редуктора. 290м/с і куля 1,3 грам. Це 54,6 дж. На гвинтівках ЕРІС на стволах 550 мм (LW,або CZUВ) виробник заявляє 65 Дж.(1,05 грам) при ЗО 70 см.куб. або 101 см.куб. На ЕРІС 1. на стволах 700 мм 65 Дж (1,05 грам)
О це дійсно цінна інфа, тобто збільшення ЗО я так розумію обовʼязкове, щоб дійти Ваших параметрів. У сапсана зо окремо стоїть як у фх треба поміркувати щоб стало туди гармонійно. Поки що буду йти вашими стопами по обʼєму зо. Мені я гадаю і 55 жолудів вистачить з головою, бо потім і колбу міняти і то вже корч получиться. Є ще ідея ЗО зробити з нержавійки, щоб виглядало більш пристойно і надійніше, десь в ютюбі бачив програму по вирахуванню навантаження на розрив, треба перевірити як воно буде і зробити опресовки
невірно написав.на стволах 700 мм 79 дж (1,05 грам) стволи LW i CZUB Не буде корч. Якщо уважно прочитаєте сусідню тему «Сапсан 6,35», то я там писав, що сапсан є дуже гарним донором під велику енергетику. Там резервуар можна поставити більшого діаметру, і мати об'єм резіка біля 450 см.куб. І при цьому він не буде франкінштейном. І з заредукторним так же само. Там уже ЗО виконано аля FX. можна збільшити. Сапсан в якості донора - недешева задумка. Формактор гарний. В мене терпіння не вистачило чекати продажу свого Козака, щоб купити Сапсана, або FC 2. Повний АП Сапсана може легко по фінансам досягти вартості ще одного Сапсана. Якщо нема халявних матеріалів, і доступу до станочного парку.