Зажигалка.

Тема у розділі 'Реставрація знахідок', створена користувачем донцов, 14 кві 2021.

1. донцов

донцов Stabsgefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    22
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    40
    Повідомлення:
    450
    Адреса:
    харьковский район
    Здравствуйте. На днях поднял крышу от зажигалки которую нашло двумя годами ранее. И хочу её восстановить. Есть вопрос , нижний части откручивается?
    Заранее благодарен.
    И ещё в том лучше замочить чтобы проще было раскрутить. Материал бронза.

Images:

1618380644262151908556438354974.jpg
    16183806924025222339998522910409.jpg
    16183807458382554604176026170868.jpg
    Jawist, gheka, qwerl12 та 2 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. 50 грн.
    2. Распродаж коллекции . Все свои лоты сам хорошо упаковываю ! Лоты разбиваю и комбинирую ! Отправлю...
      600 грн.
    3. Оригінали з однієї ямки. Стан по фото. Ціна бліц за всі 5 штук одразу.
      495 грн.
    4. Распродаж коллекции ! Вес = 10 грамм серебра 84 пробы ! Лично сам хорошо упаковываю все свои лоты...
      1500 грн.
    5. сост.на фото
      200 грн.
  3. Rudolf Ritter

Rudolf Ritter Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    847
    Адреса:
    Донецк
    Добрый день! В свое время я откручивал печать. Для начала отмочил в мыле, чтобы ушли отложения. После этого - ВД40 и долго крутил вправо и влево, чтобы резьбу "сорвать" с места - потихоньку пошла. Камрады советовали греть и в воду: ХЗ, я не захотел. Советовали еще отстукивать потихоньку, но латунь мягкая, могли остаться зазубрины и вмятины - тоже этого не делал.

С Уважением!

gheka, qwerl12, Otryta та ще 1-му подобається це.
  4. донцов

донцов Stabsgefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    22
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    40
    Повідомлення:
    450
    Адреса:
    харьковский район
    Большое спасибо. Попытаюсь с менее агресивного метода.

Останнє редагування модератором: 15 кві 2021
    gheka, qwerl12, Otryta та ще 1-му подобається це.
  5. ENTREGA

ENTREGA Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    816
    Адреса:
    Украина
    восстановление возможно. Правда весь механизм нужно будет сделать заново.
    Как правили сказал предыдущий коментатор, нужно сначала отмочить и затем пробовать откручивать.
    Я правда пользовался нагревом и охлаждением при подобных залипухах. Т.к. зажигалка копаная, сам метал "устал" и стал мягким и как Вы его не будете оберегать, на нем все равно останутся следу от тисков или плоскогубцев которыми будете фиксировать корпус и крышку.
    Пробуйте разные варианты и что-то сработает.

gheka, qwerl12, Otryta та 2 іншим подобається це.
  6. Allour

Allour Feldwebel

Повідомлення:
    1.321
    Адреса:
    Russia, East Siberia
    Чтобы сделов от зажима не оставалось, использовать поверх предмета листовой свинец. И еще, если спешить некуда, то кинуть предмет на пару-тройку месяцев в емксоть с керосином, которая закрывается герметически, (да в обычную пластиковую бутыдку с керосином) и поставить эту емкость в теплое место. Перед раскисанием в керосине прокипятить немного, минут 5-10 в воде, с добавлением в воду средства для чистки канализационных труб, практически получится проварка в слабом растворе щелочи, с повержности уйдет часть окислов, да и первые витки резьбы тоже захватит.

gheka, qwerl12, Rudolf Ritter та ще 1-му подобається це.
  7. Otryta

Otryta Oberst

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    29
    Лоти
      на продажу:
    2
      продані:
    48
    Повідомлення:
    3.819
    Иван Скрипник, gheka, hohol579 та 3 іншим подобається це.
  8. SHLAMOFON

SHLAMOFON Feldwebel

Повідомлення:
    189
    Адреса:
    Кам'янець Подільський
    Нижня частина мала б відкручуватись , більше того в деяких запальничках цього типу у нижній кришці є подвійне дно- своєрідний ковпачок на різьбі з місцем під запасний фітіль, кремені або записку , я б радив закинути її для початку у слабкий розчин лимонної кислоти (дві чайні ложки на стакан) на деньок , далі все як казали камради , деньок в керосині дуде хороша ідея після кислотки , я думаю що вона руками розкрутится без проблем після цих двох маніпуляцій
    Можливо після кислоти вдастся роздивитись стан крем‘яної трубки : якщо вушка коліщатка живі то можна розпаяти корпус від трубки і окремо кинути її вже в концентровану кислоту щоб роз‘їло окисли самого коліщатка , потім бормашинкою висвердлити штифтик , зняти старе коліщатко і підібрати нове
    Після кислотки самого корпусу пройти латунною щіткою різьби , дрібнозернистою нождачкою сам корпус , полірнути і будете мати гарну живу латунь

Images:

7F959549-D965-4321-AAC9-DCEEB7318DD3.jpeg
    521F66BE-8859-456D-821C-2212DFD2103E.jpeg
    E6E04990-6979-4E74-AE0C-6D8829388213.jpeg
    Otryta, Олег Грабовский, Gasser та 4 іншим подобається це.
  9. SHLAMOFON

SHLAMOFON Feldwebel

Повідомлення:
    189
    Адреса:
    Кам'янець Подільський
    Цю запальничку подарував один камрад , я дуже здивувався що там є подвійне дно і в ньому записка з якимсь номером і шматочком кременю
    У тих запальничках знизу останнім шаром ставили якись дуже цікавий матеріал сіро коричневого кольору , не скажу що це бо запальничка не зі мною зараз

Останнє редагування: 18 тра 2021
    Otryta, A10A, Олег Грабовский та 3 іншим подобається це.
  10. Gasser

Gasser Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    31
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    49
    Повідомлення:
    1.314
    Адреса:
    Kharkov
    То можливо був кружок з шинельного сукна або войлока.Щодо записок - у подібному "снарядику" знайшов клапоть радянської газети тих часів українською мовою.Тобто в мене це вже явний трофей.Записки в таких запальничках можливі ,є вільне місце всередині.

SHLAMOFON, Олег Грабовский та донцов подобається це.
  11. донцов

донцов Stabsgefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    22
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    40
    Повідомлення:
    450
    Адреса:
    харьковский район
    Заинтриговали. Там как раз пять рублей может поместится.

Олег Грабовский подобається це.