Захист від ланцету

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем lipovkaru, 7 чер 2023.

1. lipovkaru

lipovkaru Stabsgefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    11
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    31
    Повідомлення:
    101
    Адреса:
    Киев,Украина
    Мої вітання!Друзі!Підкажіть на вашу думку який захист додатковий може бути від кумулятивної струї?Броня (сау) тримає не погано але всерівно буває пропалює,підкажіть будь ласка щось дієве(хоч на вашу думку),є думка наліпіти товстої резини(від 1см і вище),тубуси від зарядів з землею,але постає питання з кріпленням.Прошу вашої допоги та рекомендацій.З повагою

1. (в наявності 7 шт.)
      Разные трофейные шевроны 2022г. 100% оригинал Цена за 1штуку
      4000 грн.
    2. 1000 грн.
    3. Нарукавні стрічки русаків. На вигляд не ношені, але зі слідами тривалого зберігання. Виготовлені з с...
      380 грн.
    4. (в наявності 7 шт.)
      Шеврони рф В наявності: шеврон розвідки рф 1 шт. шеврони ПВК вагнер (кольорові) 3 шт. шеврони ПВК ва...
      4000 грн.
    5. Шеврон русні спарта
      970 грн.
  2. Maxximum_77

Maxximum_77 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    750
    Вітаю, навряд хто має такий досвід і має час Вам допомогти. Але те що натягнута рибацька сітка з крупним вічком або дві сітки крупна та мілке вічко дасть можливість зупинити в натягнутому стані такий дрон комікадзе. Його вага близько 12 кг то сітка точно витримає і недасть здетонувати при ударі об тверду поверхню. А впіймаєте то кличте інжинерів щоб зняли ну і фото улову з Вас.

Надіслано від мого SM-A226B, використовуючи Tapatalk

Schanz та Komo подобається це.
  3. Вуди87

Вуди87 Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.476
    Кумулятивна струя , вона ж не пропалює а пробиває за рахунок великої зконцентрованої енергії в одній точці!! Боротьба з цим явищем давно відома- це чередування різних за щільністю матеріалів з деякою дистанцією між ними!! Тобто можна взяти метал 10 мм потім з інтервалом 50 мм кераміку а потім знову метал теж з інтервалом!! А краще на «ланцет» не потрапляти!! Ну і звісно як писав камрад сітка з мілким і крупним вічком, на мою думку теж має право на життя но її треба багато інатягування гадаю буде проблемою!!

4. Roomster

Roomster Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    1.417
    Адреса:
    Kalush
    Не треба нічого навішувати на машину! Щось дієве буде важити поза тонну, це лишнє навантаження на ходову, двигун, розхід палива.... Практика показала ефективність застосування навісів з сіток. РЕБ, навіть саморобний (що працює в діапазоні Ланцету) - розробок в мережі теж купа.Але те все ідеально в комплексі. Універсального варіанту не існує. Удачі, богам війни від піхоти! :)

Prozium, Luftwaffen, Камча та 2 іншим подобається це.
  5. lipovkaru

lipovkaru Stabsgefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    11
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    31
    Повідомлення:
    101
    Адреса:
    Киев,Украина
    Дякую що завітали в тему!Сітки рябиці допомогають,але лише в схованках,треба захистити верх башні,кормову частину та механіка водія.

6. Maxximum_77

Maxximum_77 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    750
    Ні я кажу не за рабіцу а за міцну сітку рибаболовну з ріними вічками в два шари з відстанню 10-20 см між ними. При влучанні в сітку не йде мова навідь про спрацювання бойової частини ланцета він просто зависає на такій конструкції. І за одно нижня сітка може бути маскувальною!

Надіслано від мого SM-A226B, використовуючи Tapatalk

7. lipovkaru

lipovkaru Stabsgefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    11
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    31
    Повідомлення:
    101
    Адреса:
    Киев,Украина
    Вітаю!Броня майже витримує,я думаю що якщо додатково щось "наліпити" то наслідки будуть мінімальними.Розглядаємо варіант з "екранами".Дякую Вам!

Вуди87 подобається це.
  8. lipovkaru

lipovkaru Stabsgefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    11
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    31
    Повідомлення:
    101
    Адреса:
    Киев,Украина
    Мої вітання "цариці полів"!Тяжкого нічого не будемо кріпити,розглядаємо варіант з сітками-екранами.З повагою

9. lipovkaru

lipovkaru Stabsgefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    11
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    31
    Повідомлення:
    101
    Адреса:
    Киев,Украина
    Розумію,просто натяжка не завжди буде,вона розтягнеться.Потрібен захист саме на машину,машини постійно переміщаються і звичайна сітка розтягнеться(вітер,гілля,тощо)

Maxximum_77 подобається це.
  10. Дід Змій

Дід Змій Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.045
    Адреса:
    Київ
    Нам казали - бч кумулятив. Не знаю... Біля нас влупили саушку, ланцет "дзьобнув" згори башту - метал не пропалений, листи металу розірвало та загорнуло всередину. Як добротний фугас.

Images:

IMG_20230311_080628.jpg
  11. Дід Змій

Дід Змій Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.045
    Адреса:
    Київ
    Одного, що нас атакував, підстрелили, але він здетонував.
    Але зібрали шматки та роздивились.
    Передній планер має крила довжиною 70 см, розмах - десь 150 см. Через брак матеріалів зробили необхідний мінімум - з дротів зі столбів натягли саморобну подобу сітки, з вічком 50х50 см, щоби крила обламав.

curbis, General Vlasov, Володимир(Amilkar) та ще 1-му подобається це.
  12. zmey4404

zmey4404 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    111
    Адреса:
    Frankonia
    Може то ударне ядро?

Ger_Leshiy та Ph@ntom подобається це.
  13. RuslanUA

RuslanUA Stabsgefreiter Клуб взаимопомощи

Повідомлення:
    179
    Там інженерний кумулятив на 4.5 кг

14. 7614610

7614610 Obergefreiter

Повідомлення:
    302
    Я так понял,что последние свежие версти идут с дистанционный взрыватель
    Это подразумевает малую эффективность защитной сетки,к сож

15. Дід Змій

Дід Змій Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.045
    Адреса:
    Київ
    У кожного своя мета. В нашому випадку - сенс є - він не долетить до сховку бк, а від уламків захист з ящиків та мішків з землею.
    І гармати - одне діло, якщо буде пряме влучання, вважай 100 відсотків все, виведене з ладу. А друге - осколки, вони нас били вже неодноразово, але не змогли завдати серйозних ушкоджень, на щастя.

Luftwaffen, динар, Maxximum_77 та 7 іншим подобається це.
  16. Дід Змій

Дід Змій Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.045
    Адреса:
    Київ
    Що він собою уявляє, чим від звичайного кумулятива відрізняється?
    Чи ви маєте на увазі ударне ядро, як в ТМ-83?

17. Прокоп01

Прокоп01 Leutnant

Повідомлення:
    1.352
    Адреса:
    Запорожье
    Вже є технології, прості і дешеві.
    Не потрібно вигатувати щось нове, що вже винайшли найкращі спеціфлісти найбільшого в галузі бронетехніки в Україні (і, свого часу, найбільшого в СССР), конструкторського бюро ХКБМ (КБ Харківського танкового заводу Малишева).
    Беріть за приклад форму, розташування, відстань між пластинами (саме пластинами, смугами , а не дротом, арматуррою і т.д.) обрешітки харківського БТР-4 (не плутати з київським БТР-3). Просте рішення реально тримає попадання серйозних комулятивів. Випробувано війною.
    Всяка там резина може допомогти, якщо її товщина буде метр.
    В середині лобової броні корпусу Т-64, Т80, Т-90, Т-72.... дві пластини склопластику товщиною приблизно по 7 см., а в башті вставки з кераміки. Тільки склопластик та кераміка реально розпилюють комулятивну струю (якщо не брати до уваги всякі екзотичні технології типу вольфраму та збідненого урану як в Абрамсі).
    Ні рабіца, ні риболовна сітка, ні інша фігня нічим не допоможуть. Комулятивна струя пролетить і не зачепиться.
    Ловити Ланцет, це дурня. Весь сенс і мета решіток, їх форма, не для того, щоб "впіймати" снаряд, або викликати вибух на більшій відстані від корпусу (як помилково багато хто думає) , а щоб зруйнувати, пошкодити форму комулятивної воронки, що б при підриві не утворилася комулятивна струя.
    Десь було , 5 попадань РПГ-7, машина пошкоджена, є поранені, але всі живі і навіть скло ціле і своїм ходом їхав...

Останнє редагування: 3 сер 2023
    kukolnikgan, Камча, gaucho2 та 4 іншим подобається це.
  18. Army2402

Army2402 Obergefreiter

Повідомлення:
    5
    Адреса:
    Київ
    гумові "хеджехогі" як на пзг2000 або товста гума (ще краще гасить кумулятивну струю - поліуретан та інші псевдорідини поліетіен, склопластик).

59f5994b74f34bd190d697e9e22c8bb3.jpg

Останнє редагування: 22 сер 2023
  19. Влад_КРАМП

Влад_КРАМП Schütze

Повідомлення:
    1
    Адреса:
    Суми
    Ми боремось з Ланцетами, прикриваєм ЗУ 23 2, і ПКМ 7.62, все інше не допомагає.
    Сам стою спостерігаю, якщо з'являється Zala по частотах 870, значить можливо наводить Ланцети 3 чоловіки ЗУШКА і 2 кулеметним розрахунок і СПОСТЕРІГАЄМ В ОБА))) тільки замітили ПРАЦЮЄМ, у нас на рахунку збитих вже Ланцетів 12 шт, але нажаль і 2 САУ підбили, так що ідеального рецепту немає

kukolnikgan, Prozium, _AURUM_ та 11 іншим подобається це.
  20. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    50.604
    Адреса:
    Коростень Украина
    Це важливо для збереження життя наших Воїнів тому розміщую тут. Інформація надана а все інше то вже кожен вирішує що йому потрібно.
    Dmitry UA
    Тільки я не зовсім виробник ) Сайт виробників https://drone-spices.com але замовлення відправляйте завтра

Сергей Флэш

«Цукорок» це «коробочка», яка сигналізує солдату, що десь поруч російський безпілотник.
    Пам'ятаєте, скільки я написав колись побажань та критики до цього приладу виявлення БПЛА?
    Автор швидко доопрацював софт і на цей раз, випробувавши його на Сходи, я був дуже задоволений приладом!!!
    1. Хибних спрацювань на дипазоні 2.4 ГГц НЕ на Мавіки мінімально. Можна користуватися для виявлення дронів поруч.
    2. Я відключив детекцію "Орланів", якими кишить фронт (це вже можна у меню). І прилад показував мені тільки Ланцет та Залу, не відволікаючи постійним писком на Орлани.
    3. Я виставив порогове значення так, щоб прилад не турбував мене даремно Залою та Ланцетом які за 40 кілометрів від мене (на рівні слабкого сигналу). Тепер прилад мені показує реальну небезпеку, коли сигнал сильний і БПЛА десь поруч (2 – 5 кілометрів).
    Щоб ще хотілося:
    1. Аналіз наявності роботи РЕБ на 900 діапазоні, щоб наші пілоти FPV знали – дрон зараз запускати не можна.
    2. Вихід на якесь реле з контактами, щоб можна було виводити сигнал тривоги. Я знаю, що автор має такі напрацювання.
    3. Додати нові сигнатури найпопулярніших БПЛА РФ типу Суперкама.
    4. Зовнішній роз'єм на живлення п'ять вольт для РОП та КСП.
    5. Дві виносні антени з кабелями для РОП та КСП.
    6. Уточнити з фахівцями частоти Ланцента (щоб у меню можна було вибирати тільки його)
    Однозначно рекомендую пристрій артилеристам та піхоті для сигналізації наближення Ланцента та iнших БПЛА.
    Для військових Сумської та Чернігівської областей буде корисним на всі типи БПЛА.
    Автор https://www.facebook.com/dmytro.selin
    Допомагає із виробництвом Dmitry UA та https://drone-spices.com
    Ціна близько 3 тисячі гривень. Коли на партію виробів приходить фінансова допомога від волонтерів, то ціна для ЗСУ у половину менша. Автор "замучений" зверненнями та замовленнями. Об'єми виробництва вiн «тягне» тяжко (мабуть на 5%), люди пишуть, буває повертає аванс. Богато хто чекає черги 2 месяцi .
    Ласкаво просимо до реальності малого гаражного ВПК без підтримки держави.

Images:

384483691_6645598408841820_658487565025278964_n.jpg
    curbis, sombre, kukolnikgan та 15 іншим подобається це.
  21. Камча

Камча Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.036
    Адреса:
    Україна, м.Київ
    Наприклад бубагатошарова
    транспортереа стрічка з сталевим кордом. Кріпиться на двері,дах,пол кузова. Берем на елеваторах, шахтах, фермах. Вона щеслугує гарним тепловим екраном.

А загалом допоможе тільки комплекс заходів. Сповіщення про дрони (магічна коробка вище), РЕБ на їх частотах, чорний/білий дим (похер нехай думають що влучили ) та чарівну ЗУ з Покемончиками.

Останнє редагування: 24 гру 2023
    lokomotiv88 подобається це.
  22. lokomotiv88

lokomotiv88 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    433
    Адреса:
    Дніпро Україна
    Так, саме дими, наприклад над БМП, але на висоті з дрона, завісу підсилювати, при необхідності, доки ланцет не здохне,
    дрон, або кілька дронів задимлиня, впораються...

Лорд Грегори подобається це.
  23. lokomotiv88

Повідомлення:
    433
    Адреса:
    Дніпро Україна
    Вже чув думки, про багатоствольний пристрій, з стрільбою шротом, по дронам.
    Як воно бачиться, якщо застосувати принцип, безвіткатної гармати Девіса, з противагою
    Картеч пострил.jpg мМ 202  ..jpeg М   202 . ..png Fligerfaust  ...png
    світлини М 202, як можливий дізайн.
    Ствол (труба) калібром (діаметром) 40 мм. довжиною 900мм. товщиною 2.5 мм.
    при вазі 2340 г. може мати значно більш потужний заряд шроту, ніж
    мисливські рушниці, до того ж, без віддачі.
    Невелика вага, дозволяє, зробити пристрій з чотирма стволами (вага, не зарядженого, близько 9400 г.),
    постріл електроспуском на єлектродетонатор, що робить не потрібним робити
    якісь пропили під капсуля, вивід дротів через стволи.
    По разрахункам, розліт шроту вуглом близько 10 градусів,
    на відстані 40 м. дає коло уламків діаметром 8 м. тобто 50 кв. метрів,
    При загальній вазі шроту 500 г. (як приклад, сталевих кульок 0.35 г. діаметром 4.5 мм. з пневматики)
    маємо 1428 шт. кульок, тобто щільність враження на 40 м. буде 28 кульок на 1 кв. метр,
    що дає, більше за 90% враження дрону.
    Як перевага, технологічність пристрою.
    До тогож, при необхідносі, є можливість застосовувати, проти піхоти ворога

Останнє редагування: 2 кві 2024
    Лорд Грегори, rumun та capt.A.Smollet подобається це.
  24. Камча

Камча Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.036
    Адреса:
    Україна, м.Київ
    То може тоді використовувати для цього РПГ (бо вони у кожному відділенні) з його зменшеним стандартним вишибним зарядом. Тільки у якості БЧ використовувати щось спокійніше.

Лорд Грегори та lokomotiv88 подобається це.
  25. lokomotiv88

Повідомлення:
    433
    Адреса:
    Дніпро Україна
    Так РПГ можливо, але якщо його вишибного заряду, буде
    досить для розгону шроту, до потрібного...
    БЧ по піхоті, можливо з меншою щільностю ( тобто вагою), але по дрону
    потрібна БЧ з більшою щільностю уламків, бо ціль маленька, та дуже рухома,
    але хто забороняє іспити? Все одно, краще за мисливську зброю,
    бо там уламків, не висачає, хоч і з нього дрони вражають.
    Чотири стволи, такі дають, більше шансів...