Звиздиш як Янукович. Я тільки на одно місце ціле літо їздив. Деколи і половину всякоразно хабарка прикопував, бо в мій 120 літровий рюкзак не влазило все. уже надоїло тому питаю а біля болехова хтось рив ?
Між інчим. Завтра їду копати ніхто не хоче скласти компанію? Бажано не пющий. Ато мені нині так хреново .
Зайдите в мои теми про манлинхери. Ето только очень малая часть того что я нарилв сколе. Так что не надо ляля . Мне просто не интересно уже стало. В сколе да и в сколе... от завтра їду в Болехуй.
а Жаба яка,Жаба.доброго дня всім!з обіцяного.розвідано давно,но зробили комраду Staruj_Zmey сюрприз фото з моб,сорі.
Итак комраден. Я только что вернулся из лисович. Копал в сторону Болехуя в доль дороги.в радиусе 6 км. Вивод . Хабара очень мало. Но, вся проблема кроется в ожинниках и траве по грудак. Есть резан туда либо зимой, либо ранней весной. А комари просто пипец, я забил репелент дома. Сцуки так пообкусали что просто пипец. Я поездил по миру немало, но такое видел впервие. Тучами просто. Пока достал пипиську чтоби пописать, налетели кагатом. Курча бегал по лесу и писал на бегу. Хорошо невидел никто..
Теке питання на аскі де кріпиться катушка до штанги стоять дві ризинки з часом вони стираються і катушка починае сама згинатись то вверх то вниз чітко не фіксуеться Порадьте що можна придумати щоб цього не було.
Доброго дня друзі,прошу допомогу у вирішенні одного питання. Сьогодні на копі до мене з товаришем підїхали двоє людей і просто кажучи почали грузити! Звісно і раніше у нас були такі випадки,але ми якось все спокійно розрулювали пояснивши,що ми не приносимо жодної шкоди і спокійно далі ходили собі з Мд. Перше питання було таке(Чи є у вас ліцензія на пошук) на ,що я сказав( в Україні не потрібна ніяка ліцензія на мд та пошук до 30 см. вважається любительським і не забороняється у місцях які не мають історичної цінності.) У відповідь на це мені сказали,що все правильно,але це дозволяється тільки длятих в кого є ЛІЦЕНЗІЯ і почали викликати ПОЛІЦЕЙСЬКИХ) Звісно ж ми не дуже горіли бажанням зустрітися з поліцейськими і сказали що збираємося і їдимо. Цікавить таке питання чи дійсно є якась ЛІЦЕНЗІЯ? І що в такому випадку могли нам придявити поліцейські? Та як потрібно поступати в такхи випадках? Буду дуже вам вдячний за допомогу
ну якщо в вас не було в сумці жодних патронів чи інших вопів, то хай би їхали поліцейські. хоча думаю ті що казали, що зараз їх викличуть просто брали вас на понт. Правда не приємна ситуація P.S.За таке як ліцензія нічого не чув, не має такого в нас
Де Ви почули про 30см. і любительство. Це що є така норма в Законах? Існує поняття ДОЗВОЛУ на використання пошукового обладнання, який передбачає його реестрацію в органах охорони культурної спадщини. Але усі ці розяснення та поради гі**на не варті поки Ви не скажете де копали. Можливо, що Ви копали в забороненому місці, а їх перелік доволі обємний, не маючи поняття.
За це я почув від товаришів які вже давно цим займаються. А копав я блія лісу на місці яке немає жодної історичної цінності не загороджене,без жодних табличок там навіть поселення не було суцільна ПСВ.
Достатньо "біля лісу". Однак було би Вам корисно самому поцікавитись статусом цієї місцевості. Не факт що ідеться саме про об"єкт культурної спадщини. Це може бути територія природно-заповідного фонду (далі ТПЗФ). Деякі ТПЗФ типу національних природних парків чи біосферних заповідників охороняються Службою Державної охорони природно-заповідного фонду і мають статус правоохоронного органу. Тобто може Вас затримати, доставити, перевірити, вилучити і тд. майже як поліція. Охорона ТПЗФ інших категорій, хоча би нікчемний ліс чи урочище, покладаються на підприємства установи чи організації у відданні яких вони перебувають. Тобто цивільними особами з числа працівників лісгоспу чи садового товриства наприклад. От і виходить, що Ви копали, а до Вас підійшли працівники лісгоспу чи як там ще і зробили зауваження. Викликавши поліцію були би праві. Відмазки типу я копаю неглибоко мабуть не пройдуть. У законі вказано "застосування металошукачів чи будь-якого іншого пошукового обладнання або відповідної технології" От бачите, а під іншою технологією можна вважати щуп та лозу наприклад. Тобто МИ усі мимоволі порушники де б ми не копали. Тому в таких ситуаціях треба або просто линяти і не перти буром, або пляшка, пару рублів от і мир- дружба.
Популярiзацiя нашого хоббi не йде на користь-кожний вуйко з лicгоспу або егерського господарства може нас щемити,бо вiн на службi a ми поза законом
А то не ви панове у мене сірники просили бо мали дзигарі а немали вогнику? Ви часом в тих краях не пробували копати.? Складемо так би мовити загальну статистику. Для того щоб знати чи достойне місце чи ні...
думаю тупо зігнали конкурентів з хабарного місця.тре в них було спитати-вибачте,а ви хто?так культурненько.то раз.2-а в нас поліція шо-виїздить в поля по жпс координатах?.3-я б вступився,но!відїхавши на км,вернувся пішки і глянув.якщо зайди там самі копають-видзвонив би 102/ми ж добрі/
так,але вуйко на службі,чи охорона,чи....повинні представитись хоча б.ну і пояснити,висловити претензії.тоді все ясно-сорі і бай,ми пішли.а нє-якесь чудо тебе щемануло,ти пішов.а воно твої ямки риє.є і такі піндоси