Доброго вечора.Камради,може хтось підскаже що це.Осіла земля в формі ідеального круга.Діаметр десь метрів 6-8.Посередині металева труба.Гілка довжиною 3,5 метра заходить в трубу серед опалого листя і ні в що не впирається.
Просто в метрі біля неї,були знайдені запчастини до німецького противогаза а також два взривака DZ-35.Подумалось що труба це димохід буржуйки,а яма це бліндаж.Правда велика глубина також ставить під сумнів цю версію.
Привіт Сергій.Ну сантиметрів 40 земля нормальна.Глина.А ось дальше суцільна чорна жижа.Так що напевно дійсно це щось повязане з нафтою.
До речі,сьогоднішні знахідки.Знали би ви,як тьохнуло серце коли потер викопаний "царський"перстень,і побачив колір старовинного золота.)))))Лише потім зрозумів що це біжутерія)))
Зустрічав подібну трубу в ямі. В глухому лісі. Тільки яма навколо була трохи глибша. Нафтою там і не пахло, труба йде глибоко. Сам об'єкт далеко в лісі. А Ваша труба в якому районі..?
У нас така традиція по селах від завершення ПСВ. Але "бахкають" на Паску. Багато разів зустрічав місцевих, які цікавились чи не знаходили ми часом снаряди. Правда ми жодного разу їм не допомогли - від гріха подалі... З повагою.
Шановні камради, а хто по Бродівському? Може підкажете, чи є зміст їхати на передову на позиції - там де Дивізія прийняла перший бій? Бував там хто..? І ще - може підкажете.. Виїзджав один раз в район Колтова, і один раз в Гуту Пеняцьку. Перед Колтовом завернув вліво на Опаки, з метою знайти окопи - там та петля, що на схемах... Не знайшов :-( Попав на ПСВ, і вбив весь день. Повівся на дві знайдені Ф-ки, хоча ясно було відразу, що то не те місце. А в Гуті - обійшов всю північну околицю, шукаючи якихось слідів - і знову не знайшов. Отже, чи залишились траншеї в тих місцях, і де їх правильно шукати? І чи є зміст там копати? Також в планах дослідити дорогу від Верхобужу до Підкаменю, але не знаю, чи варто. Буду вдячний за коментарі. П.С. Зараз шукаю переважно в р-ні Золочева.
Дякую. Та я так і підозрював, що багато людей там побувало.. Але, думаю, скільки не ходи - всього не визбираєш. Принаймні, тішу себе такою думкою
Знахідки за вчорашній коп... https://reibert.info/threads/bavarska-kokarda.711122/ https://reibert.info/threads/chiji-pugi.711130/#post-7588263