Через рік, як приіхали на місце, що самі його відвідували не раз, іздили ще туди разів 10, а Ви кажете, що не цікаві. Шукати і слухати треба, а не просто апаратом махати.
динари були у арабськомовних народів, або у Османській імперії. Древнє городище і дЕнарі то трохи різні культури.
Я ще по ЧК не шукав,але на днях вирішив почати,збираю інформацію,хочу зрозуміти принципи пошуку перспективних місць,як їх можна візуально визначити.а то коли дивишся чужі звіти з копу з фібулами і динарами,то починаю думати ,що або я не там шукаю,або хтось п...ить
Ви напевне забули як тема називається, а поспівати один одному або й разом, можна на полянці в лісі. Дивись, обідили Галю, всю ніч спати не буде.
Ну тоді нема чого розказувати камрадам як шукати і як "махати"!хам - це просто хам! А тут зібралися любителі копарської справи, тому хамство залиште для своєї Маруськи і дрімайте спокійно!
ми з вами з різних областей. По дЕнарях дуже гарно копають Тернопіль, Вінниця, Хмельничинна. Місця прості: вода (початок русла, переважно де є "вилка"), сонце (південний схил, щоб максимально прогрівало), перша надзаплавна тераса, чорнозем, кераміка і вперед ...
Ну по війні простіше,вгадувати нічого не треба.карти боїв,позицій,людей послухати,по гриби сходити,все зразу видно,без чорноземів і кераміки.а схрони і криївки то вже інша історія
Біля Уличного було старе городище. Я про нього читав в одній книзі то така собі збірка описів "повєсті врємєнних лєт". видана в Польші на польській мові. І місцеві старожили розказували що місце розташування можна було б оприділити знайшовши рештки моценної.дубової (можливо) в оковці вхідної брами . Що ще на їхній памяті в дитинстві ту браму можна було побачити наполовину просівшу (в горизонтальному положені) і уже зарозшу землею. А по пасовискам шо рядом знаходились різні наконечники. до речі там і окопи недалеко є
Всі основні хребти карпат чи сукупність кількох гір от вам і по війні. Тут головне не лінуватись в гори перти