в темі оприділення вам вже написали! капен гарний, без голки - десь від 300-400 грн, зацепчик - 20-30
мої місця,давались мені потом і навіть грішми...............немаю бажання їх роздавати но є такий вуйко Гугл,попитайте в нього...............він досить таки щедрий
"...жмура австро-німецького підняв з кошильочком" - може то якийсь інтурист-отдихающий з санаторія водички перепив...
Камради,не хотів писати,бо болюча тема,але як я розумію дану ситуацію:зачепили бійців на сигнал.Тобто солдати лежали в обвісі.Якщо б не хотіли мародерити(інакше слово підібрати не можу) - побачили б кості - закопали б назад.Інакше для чого витягувати останки з землі? Випили ,помянули... А якщо вони були поховані як люди,могила осв"ячена капеланом,нафіга ви лізете?.Нафіг їм ваше поминання? Я вже не кажу про такий момент,як самовільна ексгумація.Правопорушення,яке карається ,і відповідальність не адміністративна. Тепер,якщо ви люди,зв"язуйтесь з Львівською "Долею",бо тільки вони мають право офіційно проводити ексгумацію солдатів. Ви! Братку! Спочатку думайте, що пишите а потім своі настанови будете іншим давати.
Копаючи по ПСВ ви динарії не найдете. Читайте книги українських істориків. Там є багато інфи про городища та населені пункти яких зараз не існує. Для загального доступу з допомогою вікіпедії лише в Львівській області ви найдете принаймі півсотні старовинних міст і сіл яких зараз просто не існує. Допомогти також можуть місцеві топоніми в окремому регіоні. Копати прийдеться дуже багато але воно того варте
Шукайте місцеві назви місцевостей. Напрклад на Львівщині є село Тулиголови лісок неподалік місцеві називають дружинним. На картах дядька гугла друг відмітив місце баньки біля Трускавця. Просто тут треба реально читати шукати інфу спілкуватися з людьми на місці. Навіть сходити в місцеві музеї. Нічого просто так не приходить хіба випадково.
Якщо брати Стрий і околиці то раджу район Журавно а в бік Закарпаття то Уличне і Орів. Біля Моршина є кілька цікавих місць. Напрямок дав а далі самі старайтесь. Точною інфою думаю ніхто не буде розкидуватись. При бажанні самі досить швидко зорієнтуєтесь.