Покопався у пісочку коло Львова гарний собачий жетон (45 номер) вискочив ну і настрій після прогулянки на найвищому рівні !!!
Чесно сказати я не по цьому, але знайомі металоломщики говорили, що навіть з цим вже туго. Вже навіть до того дійшло, що риють по місцях де були старі цегольні ще за часів Австро-Угорщини і фільварки шукають .
Трохи порили цієї неділі, в сумі 12 монет (напарник 19, з них два динарики), місця ті самі - околиці Кам'янеччини. Спочатку поїхали на одну корчму - в реалі там зараз смітник, ну певне і де вона була проходить колія. На досузі зліпив невличке відео з фоток. Кому цікаво можна глянути:
Біля мене близько немає ферми там де можна накопати чи назбирати, але я взагалі за знахідками ходив але іх недуже було а знайшов лом і взяв !
щодо Самбірського району, будьте ласкаві поділітеся інфою, що за бої там проходили, може ссилка є на якусь літературу?
та ми без металошукача знаходимо на городі гільзи від мосіна, старі люди розповідають про криївки в болотах, про збитий літак, німецького снайпера, але всі історії розмиті, хотілось би зібрати побільше інформації. З повагою
певно в кожному селі, якщо вислухати "легенди", після бойових дій залишився літак, танк, пару криївок, та з десяток кладів......інтернет та "чуйка" Вам допоможуть! а карти, особливо рідкі та платні, навряд хто захоче виложити, а тим більше показати хабарне місце
але ж є й підтвердження в історичних документах : 2) оборонительный бой сотни ВО-4 УПА-Запад «Булава» (31 воин, 5 пулемётов, командир Иван Наконечный-Орленко) с тремя ротами МВД на болотах около села Билына Велика Дублянского района Дрогобычской области (уничтожены 25, в т.ч. 2 офицера, и ранены до 30 военнослужащих, легко ранен 1 воин УПА). На следующий день МВД целый проводил облаву и прочёсывание на болотах (1500 человек, артиллерия, 7 самолётов) 3) ночное столкновение роя Верхового сотни ВО-4 УПА-Запад «Булава» (командир Иван Наконечный-Орленко) с разведкой облавной группы МВД (15 военнослужащих) в селе Былина Мала Дублянского района Дрогобычской области (погиб командир роя Верховой и прорвались остальные воины УПА) 4) захват поисковой группой МВД крыивки ОУН на поле возле села Цапивцы Товстенского района Тернопольской области (застрелились все боевики)
я аматор) взагалі займаюсь реабілітацієй наркозалежної молоді, та й металошукач берем у сусіда, який тількі на відра дзеленчить) але ми надаєм різнобічні мотивації для здорового способу життя, та зацікавлюємо будь чим нашіх підопічних. А щодо місць копу, чи інформації по цім місцям з радістю поділюся будь з ким - все не вибьють)
Є книжка "Прикарпаття 1939-1955" там суто документи по діяльності ОУН-УПА.Досить часто згадується самбірський район.
Ще досить непогана книжка Іван Карпинець "Військова історія Галиччини 1914-1921" там також часто фігурує Самбірський район.
Дякую, перегляну неодмінно, ато по ПСВ я тільки з художньої літератури знайомився з історією цих країв( може читали Яна Гашека? знаєте там теж є над чим поміркувати
І знову знахідки за 3 вихода, сьогоднішній день був най продуктивнішим !колесо від січкарні напарника спеціально ходили за ним ! допоможіть по монеті !