Моя версія - трофеї перших днів війни угорці використовували в кінці війни в якості протипіхотних мін. Бомби не спрацьовані ніхто не збирав в карпатських лісах.Та й не було на тих,що я знайшов,слідів удару або деформації.Не було також зриваків і крильчаток.
Доброго всем времени суток кто нибудь подскажет, что нибудь по Самборскому району Львовской области Может кто нидь копал в этих местах или карты имеет?
як сказати...пока що сам не дуже спеціаліст та з найціннішого знайшов пряжку саксонську в дужжже хорошому стані а решта самі кулі і пару гудзиків...
Я вибачаюсь за мою невпевнену українську, але я українець хоч і рускомовний і буду прикладати зусилля щоб більш грамотно спілкуватися рідною мовою моєї країни а де саме копаєте, бо ми наприклад у себе на городі знаходимо гільзи та патрони, але земля була привезена до нашої оселі, а в самому селі бої не проводились як кажуть місцеві
може хтось знає про село Чайковичи Львівської області самбірського району на Дністрі і які події пов язані з цим місцем (вибачаюсь апострофа не знайшов на клавіатурі)
Не підскажете від чого гільзач? вибачаюсь за стан "хабаря" але поки нічого цікавішого не здобули. Але все ж приємно Я впевнений, що й Ви Шановні починали з малого (додам що гільзи були знайдені там де як кажуть місцеві не було бойових дій )
Наскільки мені відомо в данних теренах була дуже активна партизанка,треба дуже акуратно розпитати старше покоління,тому що вони до сих пір стараються не про все говорити.хоч знають багато.читайте літопис упа,там теж інфи баґато
я перепрошую, а щодо літопису упа Ви не володієте якоюсь інформацією, чи може ссилочку яку зкинете якщо можна
На сьогодні є близько 30 томів.я брав в дорослій бібліотеці вдома,є вони в продажу в книжковому магазині у Львові на пр.Шевченка,але ціна кусається.вам же треба взяти конкретно 19 том,там ззаду є короткий опис кожного тома.подивитесь і будете знати який саме вам потрібен.
Нема за що.в мене інтера ще небуло коли мені іменно 19 передали з канади в дар,а в бібліотеці вони вже потім появились
Літописи УПА часто попадаються на книжковому базарчику біля пам. Федорову (вул.Підвальна) Львів. з пова.