Зачіплю таке питання, хоча та тема багато обговорювалась, та в цій гілці ще небуло. Цікаво хто як почав копати(що саме підштовхнуло до такого захоплення). Я на початках хотів каски німецької, в районі не міг знайти(хоча першою знахідкою з землі було 10 злотих срібних, знайшов випадково коли збирав гриби і спіткнувся). Так попав в неті на райберт, і випадково побачив розділ знахідки, надивився того всьго і поїхав до Львова за МД. Тепер мене уже мабуть ніхто не розлучить з тим почуттям, коли лопата вдаряє в метал.
нарешті ,вибачте!телефон вперто не хоче працювати.колись давно найшов орлика австрійського та патр невідомий,але тоді ні мд,ні інтернету не було.про рай.дізнався випадково з копалича,і він більше сподобався.ось і вся любов.
(хоча першою знахідкою з землі було 10 злотих срібних, знайшов випадково коли збирав гриби і спіткнувся). Так попав в неті на райберт, і випадково побачив розділ знахідки, надивився того всьго і поїхав до Львова за МД. Я так думаю,що це далеко не випадково Вам земляний дідо підножку поставив.
в мене колега займаэться нумизматикою..... і в колекції дуже пристойні елементи як монетної так і військової тематики. Коли береш в руки ці речі ....відчувається сила історії ..дивишся і розумієш що це оригінал тої епохи. Такі вирішив сам находити і відчувати силу історії! і колекціонувати ...
А мені чомусь здавалось,що як тільки буде в мене МД,зразу знайду меч або щось цінне.Продаж МД масово тоді не було,поїхав в Київ,купив бу Корсар з дісплеем, але нічого цінного не знайшов і дотепер .Райберт дуже довго ігнорував.
А я до Райберта потрапив поступово - з дитинства монетки збирав, захоплювався розкопками, був у Херсонесі, друг подарував декілька уламків старовинних грецьких глечиків з Ольвії, ще я збирав зуби доісторичних акул не березі рідного Дніпра, коли був у геологічному гуртку, та таке інше. Після школи закинув нумізматику, хоча 2 альбома зі старовиною та іноземними монетками досі зберігаю. Коли декілька років тому став подорожувати на гірському ровері з друзями, стало питання GPS. Це підштовхнуло до пошуків геокешингу, однак не надовго, тому що одразу зацікавили сайти з реальними кладами та монетками. Ось тут я і згадав про свої здобутки. З братом назбирали грошиків на МД та ось потроху почали копати. Війну не шукаємо, лише старовину. Райберт сподобався матеріалами та добрими комрадами! Всіх зі Святами!!! Хай щастить!
Поле надоїло,переїхали в ліс,там якось вийшло веселіше .В мене польський ґудзик, Скорпион 5 штук радянських монет,Шльома кільце з алюмінію, в кадр не попало,полюбляє Шльома відірватися від компанії
Як не парадоксально, але за те що попав на Райберт маю подякувати теперішній владі. Після чергового "покріщення" зрозумів, що я дальше фінансово не спроможний займатися моїм давнім захопленням - генеалогією. Після підвищення цін на копіювання архівних документів підрахував що на рік мені потрібно 10-12 тисяч гривень, а тут порівняно дешево - купив МД і ..... весь навколишній світ, як поле для досліджень. Звичайно археологією, як такою, цікавився з дитинства, завжди ходив, дивився під ноги, певні знахідки були завжди, але це не йде в порівняння із пошуком з МД.
Першою знахидкою в мои 7 рокив став напив затертий пятак 1869року та коли за годину в тий самий ямци нини покийний камерад видлубав ще 7 монет и потрощений плетений з дроту гаманець мене проперло Потим в 1987му розвидкова арх енспедиция вид АН в 90х створення музею з 0 на периферии Та коли зрозумив шо великого гроша не зароблю збився так само не дуже перла перспектива сильского вчителя истории десь в деякомусь райони з вичними затримками зарп тай перспектива швейцара з вишкою неприйнятна Та зараз хоч з голимс задом та вильна людина Поки 4ро киндерят та БСЛ ще з 1992року а з мд Аська и жодного пристойного кладца хоча рарикив всяких через мои руки пройшло багацько
Та ви фартовий...польське срібло (зразу на продаж), колечко з правильного металу...разом знайшли, чи десь окремо лежало?
Garrett ACE-250,брав на прокат,завжди мене тягнуло в землі копатись і от,ще було багато гільз і куль з першої. тепер думаю про покупку ,що порадите?
Головне не ціна знахідки,а сам процес!надія має право на вічне життя.і тоді коли вона починає вмирати,тоді,як правило приходить фарт!як сказано ищущий да обрящет!ніс не вішайте,мд в руки і вперед.з пов.vovc2301