в мене EXPLAY PN-970 здоровий єкран ..ози єксплоєр встановив ..люба привязка любі карти.. запис треку проходу ..запис маршрутних точок і купа решта , яке навіть не використовую))
все ж вважаю,що на коп навік має бути-повністю болото,водо,ударо,сирість тримаючим)))тому зупинився на гармін дакота 20..З.И.Ну і батареї щоб хоча б добу тримали..
Для води і різних випадків є водонепроникні чохли для підводного плавання, кладеш туди телефон, чіпляєш на шию, і він не падає і не промокає гарантовано! Хіба прогризеш зі злости коли ведмедя побачиш..
Пропоную купити собі HTC Wildfire S По цені не дорого,бо вже старенька модель,зато в кішені буде повноційнии КПК Андроід,вдома згружаете по WiFi в кеш ділянки з гугл мапс,а в лісі автономно іх використовуєте,без платного зєднання поGPRS,або Яндекс мапс,а головне,підвязуєте старі топографічні мапи в oziexplorer,інсталюєте в смартфон oziexlorer,або androzic з підвязанними мапами і ведете пошуки вже по старих мапах,я підвязав австріиські мапи так що почті на фундаменти вихожу будинків яких вже давно немає!)))) з пов.Отто
Теж голосую за смарт.Все те саме що в GPS-сі,тільки ще плюс телефон(в мене HTC Desire SV ).Гугл мапс в наявності,нічого не треба скачувати.GPS працює без мобільних операторів на ура. P.S Хлопці,хто копає в районі М.,дядько звонить до вас,но неможе дозвонитись. "Були в червні.........шестеро..........біла машина........толі бус толі джип..........телефонами обмінялись............я до них дзвонив,но не дозвонився" Неділя,район М.,між ямками
По навігації і телефону є такий варіант, зараз хочу придбати: http://boloto.com.ua/ctproduct/runbo_x5.html
Без образ,але за 5098 грн.,можна купити Гармін Дакота 20(1300 гр),який також витримує до метра глибини,добрі удари і нормально тримає акб(тим більше там звичайні 2 пальчика),а на здачу айфон 4(для розмов) і рацію в межах 400 гр.. З.И.Підрахувавши ще раз,зрозумів що там ще й на Нікон Кул Пікс вистачить за 800 гр..Щоб знахідки якісно фотографувати..
Новий айфон 5-ка коштує зараз офіційно 740 у.о. плюс має вийти ще 2 моделі наступні,звичайна 4-ка скоро відійде взагалі, платити за нього навіть 3000 грн. не бачу змісту. Тут ми бачимо батарею 3800мАч, дві сім карти, вказано що витримує падіння з 10-метрів на бетон під любим кутом і годину під 2-х метровим шаром води. В мене в дружини айфон 4с, вже два рази міняли екран от і підрахуйте в скільки він виходить з часом,ті з моїх друзів, хто користується айфонами, теж, мінімум по разу вже замінили екран, а хто і по три рази ..Фотік в мене теж був звичайний, через рік копу, накрився через погодні умови.... Короче, в мене своя арифметика...
Звичайно про айфони,рації,фотоапарати це була аллегорія(порівняння),але тепер дійсно не бачу потреби Вас відмовляти..))Звичайно купіть це геніальне творіння китайських військових інженерів..Надіюсь побачити від Вас маленькі відео тести падіння хоча б з 5 метрової висоти(на бетон),ну й занурювання на пару метрів..І рацію в лісі хоча б на 1 км первірити б.. З.И.Також десь лежить батарея на якій написано 3500...Займаюсь на дозвіллі ремонтом телефонів(років так вже 11..)..І чомусь аналізатор батарей ну ні як не хоче показати мені ємність 3500..все 1200 показує..Ну не вірить аналізатор написові..До чого все це я..До того,що НЕ МОЖЕ нормально(довго)робити річ китайського(хоч і фабричного) виробництва.. Ну не славятся китайскі речі надійністью і довгими роками служби..Але зрештою вибір за Вами.. Хоча тут не телефон,а внеземне створіння!! Навіть екскаватор витримує!!
Дивно, а я думав зараз всі телефони в Китаю збираються...і навіть якщо в Кореї то з китайських запчастин)) Р.S Я ще остаточно не визначився з вибором телефона, моніторю ринок. В цьому все добре окрім розмірів,можливо щось з катерпілерів перегляну...
Дійсно,ключове слово ЗБИРАЮТЬСЯ.Фірма виробник завозить свою лінію,свої запчастини,а працюють китайці..За 200 дол...Так як завод Леоні в Україні біля Стрия..Все німецьке,привезенне з собою..А працюють українці,за 2500 гр.,а не за 3000 євро як захотів би німець.. Не бачу сенсу в подальшому сперечанні.Вдалої Вам покупки. З.И А якшо по темі,то зверніть увагу на смарфони фірми Casio.Там мав вийти G-Shock,хоча по моєму є й інші достойні моделі..Фірма солідна,відома.
http://e.mail.ru/cgi-bin/link?check=1&refresh=1&cnf=51306e&url=http://www.notus.com.ua/Runbo-X5&msgid=13788933750000000439;0,1&x- тут ціна краща, зекономити не вийде))
Камеради копаю проф з 87го року тому скажу просто легше груз нести в собi нiж на собi ходив без дж пс i ходжу уявiть що навернувся ваш 500баковий апаратiк у тела нема мережi в звязку з обслуговуванням даного напрямку результат той же 15км по пересечьонцi якщо не вивчити шкiльну програму по орiентуваннi елементарний гуманiтарний груз на сiру речовину не втягость нiколи
В цілому підтримую. Треба вміти орієнтуватись в лісі, без додаткових пристроїв, але для зручності вони не завадять, а також можуть виручити тоді, коли навики підвели. P.S. Не соромтесь ставити розділові знаки. Це суттєво полегшує спілкування
Сидів і мониторив всю ту техніку, зупинився на двох моделях: http://japanese-phones.com.ua/NEC-phones/ca201l https://www.google.com.ua/url?sa=t&...NZFWoAYQZ_rHrTh5-xaDU8g&bvm=bv.52109249,d.Yms Перший чипляє залізом, другий, тим що є білим з офіційним представництвом і гарантією на Україні. Що порадите? Staruj_Zmey одне одному не заважатиме
Як сказати якось на вiйськових навчаннях один камерад також вирiшив що вказiвка викласти все зайве до лишнього лiмона не стосуеться а потiм сантиметрове багно з ряскою вiдстiрував думаю не потрiбно пояснювати що все мае бути сухе а й вiдкантоване до шести тридцять ранку тай мене банка кiльки пiдвела
.............. хоча єлементарне орієнтування на місцевості, в любому випадку повинно бути!!! всі існуючі гаджети для орієнтування це велика сила))) ... но... зараз працює ...а потім сів чи від сирості глюканув, і що в лісі на сосні ночувати?! .... знання ходіння по азимуту , вихід до курсової точки по зірках чи робота з "курвиметром" не потрібна точно... но знати де ви знаходитесь по відношенню до тої точки де ви ввійшли в ліс , скільки пройшли, звертати увагу на місця які легко запамятати ...для того щоб по них вернутися назад, само собою необхідно!
якщо уже блудити то краще звісно двом . Наприклад я не користуюсь нічим, тільки фотками на телефон гугл мапс і нічого, ще в лісі не ночував
А я одного разу ночував в лісі, правда історія була дещо інша, в глухому лісі де до найблищого села 7 км застрягли машиною вже коли вертались додому, добре що то був пижик груз + матраци + жарена картопля і шашлик )
Згодин с тим що глюкнути може любий пристрій ,тому спостережливість та уважність не буде зайвою що до маршруту. На мою думку перед виходом ми повині по максимому запастись всіма необхідними і навідь запасними речами які моглиб нам допомохти в тій неприемній ситуації в яку може наш брат потрапити. Доречі хто шо бере і з чим хто ходить на коп неодноразово обговорювались на цьому форумі.