Тоді можна зупинитися і на ПСВ. Бо я чомусь грішив на мадярів. У мене поблизу були позиції австрійської артилерії, можливо ці штучки звідти?
"нарив" у одної бабки єврейську молитву, писану на шкірі. колись як німці виловлювали євреїв, то вбігла одна єврейка до хати і лишила 2 такі молитви (другу ще не знайшов). скільки б таке могло коштувати?
ха-ха, та ні хлопці, я цього на руках ще не маю, та бабка казала шо продала б, але ціни сама не може назвати, але я зрозумів по її словах шо вона думає про суму, яку можна назвати в ДОЛАРАХ! і чогось думаю шо вона буде те ще довго продавати... от і цікавлюсь, може хтось з таким знайомий і приблизно знає ціну.
Добрый день всем камрадам, я вот в августе буду в ивано-франковской и закарпатской областях, можете поделится картами или сказать хотя бы какое нибудь выбитое(или не очень) место , что бы покапать немоного, спасибо.
для Глаз: ох блін, та це ж та сама!!! шось та бабка мені не договорила... треба буде ще до неї завітати. а ціна там "ого-го" стоїть!
Якщо ця річ уже засвітилась на аукціонах, то думаю, бабка вже тільки для прикриття, і розводу "лоха", а річ скорше всього належить "баригам" і на халяву її не віддадуть. Це моє ІМХО, може і помиляюь, але вже стикався з подібними "бабками" і дедками".
У своего прадеда ( царствие небесное) нашел кошелек из тонкой кожи ( как в посте №132) с натписями на иврите. Вот думаю есть смысл разрезать нить?
для Rscorpion: поясніть при чому тут "бариги", "лохи", "бабки", "дедки" і шо за "прикриття"? якщо ця річ уже засвітилась на аукціоні, то значить її мали були вже купити давно там, де вона зараз, але не купили! а значить її хотіли перепродати і то дивлюсь, по ціні не такій вже й маленькій. а тепер і я на неї попав, і мене воно теж зацікавило. для MARYAN: і скільки цій штуці приблизно років і яка може бути її ціна?
Этому листу как минимум лет 70. В той деревне от куда мои родители до войны жили евреи. В 1942 году их не стало. всех согнали в Самбир и там расстреляли. По цене не скажу, даже не представляю сколько будет стоить. Может кто подскажет? Кстати вот еще интересные документы ( личные бумаги) найденные с этой рукописью. http://reibert.info/threads/Бумаги-моего-деда-и-прадеда.215325/
Якщо скажете як випадково Ви її "нарили" в бабки, я Вам розкажу про бариг і все остальне. А часом бабка не на п"яному базарі стояла?
спеціально для Rscorpion: ловлю на слові! коротче. розпитував я діда тої бабки (бо давно його знав) біля їх хати десь місяць тому (а він уже помер 2 тижні назад) про його брата, який воював у дивізії "Галичина". а його баба підійшла й каже: "цікавишся шось по історії? то зара щось покажу...", і винесла з хати замотану в газету "експрес" (не знаю якого номера) оту молитву; і сказала, що могла б і продати. на питання "скільки" відповіла: "ну та то така стара річ то такого ніде нема та й то би мало трохи й куштувати". ОСЬ! якщо треба подробиць, то допишу! якщо цікавить купити, то не на базарі, а прям під хату підвести можу. так що там на рахунок бариг і остального?
для Rscorpion: ага, а на рахунок "покупців", які, як я поняв, у неї вже були, ще її запитаю... для MARYAN дякую!