...... о возможности исполнительных органов в юредическом поле я отписывал давно в єтой ветке, на 170х страницах. О внесении законопроекта о ужесточения ответственности для "копарей" также обсуждали в этой ветке !!! промотайте найдете.. ...... а теперь о "бреде" .... за порчу лесных угодий , нарушения мелеораци и посевных угодий штраф, все в административном кодексе четко черным по белому ... и до определения меры наказания, и лопата, детектор , вещь мешок , и все что не имеет отношение к средствам первой медицинской помощи и питанию изымаеться!!!!!!!!!!! все просто , ямку вырыли , корни дерева подрубили в лесу , лесник нарисовался на горезонте ...и головняк поймали !!!!!!!( благо что половина мозга у них занята тем как лес своровать, а на толкового нарветесь и влипните за простую ямку, аналогичная ситуация и с посевными участками). это так я минимум понимания дал в формате админ правонарушений и элементарной ответственности которую Вам запросто могут инкриминировать! ...... как избежать уголовного преследования возвращаясь с "копа" и неся в рюкзаке кое что подпадающее под статтю хранения и оборота боеприпасов и взрывчатых веществ ,--- я также давал ответ в этой ветке. ...... другими словами ...никогда незнаеш на кого нарвешься с исполнительных органов, что за чел и на сколько он соответствует своей занимаемой должности( тоесть юредическое образование и знание нормативной и законодательной базы по своему профилю работы). но если на таких нарветесь ... поверьте наслово...поймаете "мама не горюй")))
...... дуже простенька ситуація зустрічаете під лісом біля села участкового і двох в цивільному ... добрий день добрий день, шановний а що у вас в рюкзаку?! нічого важливого 100 грам , бутерброди , вода . .... 3 1 серпня у нас в регіоні проводиться операція по виявленню незаконного обігу наркотиків зброї та боеприпасів, так що вибачайте прону показати що у Вас в рюкзачку і в кишеньках, також поясніть а що це у Вас в руках, і з якою метою Ви в данний момент тут знаходитесь?! .......... думаю Ви розумієте що все покажете і з кишень и що в рюкзаку.... себе назвати грибарем чи прийшов за ягодами в ліс також не вийде .... (вони прекрасно знають що це у Вас в руках, ....коротше кажучи з одної ситуації все перетікає в іншу ... все залежить від того як ви себе будете вести . включите борзянку ...стопудово будете доставлені ( що там напишуть в рапорті і підстави для доставлення в відділ ...будуть потім)..і немаловажно залежить від цих двух в цивільному , так як це майже 100% опера. ....... теорія дуже хороша справа ...коли сидиш і просто роглагольствуєш , при цьому не відчуваючи психологічного тиску і незручних запитань і т.д. з сторони хоча б участкового. на практиці все зовсім по іншому !!!!!!!!!!!! чому так кажу ?!..... в свій час 5 років відтарабанив в розшуку в офіцерському званні,.............. так що повірте наслово .... можна так влипнути !!! Прокуратура буде цікавитись лише тоді коли були порушені процесуальні дії в Вашу сторону, чи перевищення службових повноважень , і то коли Ви це самі зможете довести !!!!
Фенікс. Ніяк не можу зрозуміти де Ви копаєте. У заповіднику чи біля відділку МВС, в міському парку чи у лісі? Яке село, які участкові? Заїхав машиною в ліс тай ходеш собі горя незнаючи і дуже дуже рідко кого зустрічаючи..
Підтримаю 100%. Тут коли необхідно до ментів додзвонитися не можна. Напевне, вони в цей же час по лісах ходять - копарів шукають))) та їм ... рати на Вас і на Ваші копалки.
...... я не писав що ліси кишать ментами і так далі))) ...... я про те що 100 виходів тихо а 101 можна влипнути! і постійно себе відчувати на розслабоні )))
та ні ...ситуацію я просто змоделював. а от сільский участковий затримував браконєрів.. один.. лупили рибу єлектроудочками. кішцевий результат ... всїх 3х доствлено ...один зх вогнепальним в ногу! непокора , опір , напад . 5 місяців ходив в прокуратуру ...перевищення службових і незаконне використання табельної зброї не найшли ... 1 штраф, 2 умовно, 3 півтора роки позбавлення волі! от це в же не придумане ..а дійсно було !
все припиняю тему не в тему))) ....я лише хотів сказати все прекрастно і кольорово майже завжди ... но коли блискавка влупить тоді і півень жарений якось в жо*у починає клювати!))
Я дойшов висновку. На Франківщині люди миролюбивіші. Про два випадки які я згадумав що зтикався з лісниками один з них був на Львівщині. Другий вже і не пригадаю де... Ось і відповідь)
Маячня повна.Багало чули випадків ,коли "за порчу лесных угодий , нарушения мелеораци и посевных угодий" когось притягнули? Якщо людина не є кретином,не залишає після себе місячний пейзаж,не знищує посіви і уміє нормально спілкуватись з іншими людьми - завжди все нормально закунчиться.А кретинам штраф не помішає.
Люди скрізь різні бувають.Зустрічаєш у лісі - в очах німе питання в чоловіка.Станеш,заговориш,розкажеш,що тут була війна,цікавишся,як відбувались події - в більшості випадків людину зразу відпускає,іноді ще й корисну інформацію підкине.А коли копар починає тікати або морозитись - ну то й відповідна реакція. По старовині ,коли по полю ходиш,попадали індивиди,які в розмову не вступали і категорично вимагали забратися з поля - ну то розвернувся й пішов. А була бабка,яка казала,що тут у сусідки на городі не шукайте,ходіть краще на мій город)) Але щоб якісь проблеми ....
Додам зі свого досвіду. Якщо пошуковець не завдає полям-лісам реальної шкоди. Як правило ніяких проблем немає. Один єдиний раз якийсь довбограй викликав міліцію. Але спокійно поспілкувавшись з правоохоронцями розійшлись мирно і спокійно. З повагою GINDENBURG.
Як правило проблеми не на копі, а коли людина назбирає в домі хабар (хо ,вогнепал і тд.) . Хтось прошепочить куди треба , ось і проблема.
............. "в кожного своя доля і свій шлях широкий", згідний ,- в більшості випадків навпаки проявляють цікавість і щей інфу підкидують! ............. "місячний пейзаж" після себе лишають купа копарів... і бувало що чиїсь ямки намагаються прикрутити тобі))
............. притягнення по адміністративці за пошкодження угідь велика рідкість!!! в основному інкримінують щоб бабла трішки нарубати, ...до протоколу справи не доходять!
Дільничним зараз тільки щоб на "сходняки" до начальства встигати (часом по кілька разів на добу). Так що більшість з них мріють не про те, як знайти собі зайвий клопіт, а як відпочити хоча б кілька годин.
Вчора був на копі біля Львова в лісі..знайшов це: http://reibert.info/threads/12-монет-з-одної-ямки.385700/
Доброго дня всім , я сам з Чернівців ,але на даний момент навчаюся у львові в Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності (ЛДУ БЖД), простіше кажучи МНС ( може хто чув вже ДСНС) . Більшість часу у Львові , а копати тягне не по дитячому , може хтось підскаже містечко у самому Львові або навіть складе компанію... Дякую за увагу , з нетерпінням чекаю відповіді..
вибачайте за 5 копійок.А лісники та участкові це реальні людиська чи то шось з Братів Грімм.Копаю практично в центрі Европи. а про них лише страшні казки читав тут!