Ов, скільки тут цікавого наговорили...прям сідай в авто і вйо - на коп... Напевно у когось там є городи... Але найліпше місце для копу те, що знайшов САМ! То ви ще зрозумієте....
ЯКЩО ЧЕСНО МЕНЕ ЦІКАВИТЬ ПСВ в Новому Яричіві був там того року, знаходились багато шпор, підківок для взутя по ПСВ, ще паро фібул, наконечників стріл і 1 списа, монети австрія, гудзики, гільзи...пряжки, меч скручений...і ще багато чого...але ходили з Garrett GTI 2500...
Ну то покажіть хоть щось з того всього, а то нам неукам просто важко повірити в такий фарт коло Яричева...особливо хочу побачити скрученого меча
Незнаю як нащод меча стріл та іншого, можливо і є . Я недуже в тому петраю. Но перша світова там валом ,піднімав цілі магазини набиті патронами.Також бачив по другій світовій окопи,хоча по них неходив. Вмене мд саморобний тому всього може і небачу.
всі речі відав в краєзнавчий музей...до того я ходив з 2 людьми які працюють в музею...які мене запросили на розвідки...хоч те вірте хоч те ні, це ваше право...а скручений меч і наконечники, також фібула...були знайдені в поховані пшеворській культурі...разом з спалиними кісточками...
меч і наконечники, фібули були знайдені в лісі не далеко від лісового озера з ліліями на воді, на підвищенні,...не далеко укопи проходять...псв...кажу хоч те вірте хочте ні...в цьому районі були знайдені знахідки...
І в якому музеї це все можна подивитися...? Доречі, граматика ваша сильно шкутильгає....напевно ще в школі вчитеся...?
Я розумію, що в експозиції музею біля комплексних знахідок є детальна карта, де їх було знайдено, але для чого вам "ковдру тягти на себе"...це принаймі не гарно...ліпше б написали, що знаєте, де були знайдені такі от речі (доречі КОП НА ПАМ'ЯТКАХ АРХЕОЛОГІЇ ТА ІСТОРІЇ ЗАБОРОНЕНИЙ) ,а про ПОХОВАННЯ БУДЬ-ЯКОЇ ЕПОХИ ВЗАГАЛІ ЗАБУДЬТЕ!!! За таке треба закопувати разом з покійником! Думаю камради мене в цьому питанні підтримують на всі 100 відсотків.
Я ходив з людьми які працюють археологами, те щоб ми там проводили розвідки, вони мали дозвіл, а саме відкритий лист на проведення розвідок і земляних робіт... а про ПОХОВАННЯ БУДЬ-ЯКОЇ ЕПОХИ ВЗАГАЛІ ЗАБУДЬТЕ!!! це поховання було вже кимось розкопано, але не все було знайдено...
Я за вас щиро тішуся, що ви допомагаєте зберегти і примножити рухомі пам'ятки нашої історії...думаю, що на цій мажорній ноті закінчимо нашу дискусію, ато іншим камрадам стає скучно і не цікаво читати тему.... З повагою, Vodomir.
Чув я комради про коп в даному мicцi i наскiльки чув камеради з музеем спiвпрацював досить легендарний копач з таким стажем що моi 25ть то семечки так що можливо шо пару девайсiв i викопали
Як мені казали що поховання яке ми копали після когось, це був якийсь копач, який знайшов деякі знахідки і приніс в музей, також дав координати, а після того ми з працівниками музею які мали Garrett GTI 2500 але не знали як користуватись, поїхали на це місце і до копали те що, ще не знайшли...ну і походили ще по лісі і в околицях...