Сусіди скинули деякі книги на військову тематику.................можливо когось зацікавить http://forum.violity.com/viewtopic.php?t=976074
Доброго часу доби усім! Прошу вибачення, але хотілось би сказати по цій фразі - "І всі хто надіявся прикопували все свое, що не хотілося більшовикам дарувати ..." Коли визволителі почали вивозити на сибір, брат мого діда був ковалем і мав кузню, так ось він весь інструмент закопав в надії що повернеться. Ніхто не знав де він все сховав, а у 1997 році мені пощастило і я знайшов майже все і повірте що для мене це було набагато цінніше за монети чи якісь нагороди. Скажу лише що наковальня датована 1611 роком, тепер таких не роблять Дякую. Ще раз вибачаюсь за втручання
Доброго дня усім. На рахунок що євреї ховали золото ....... не скажу, а ось що носили на своїх плечах могильні плити з своїх кладовищ на ремонт розбитої дороги під дулами німецької зброї так це було, є ще живі свідки, було що заходили в село і міняли ось як наприклад - золотий годинник в діаметрі десь 60мм за кусок хліба це факт)))) До речі гарний годинник
Не чув про таке, тай часу вибратись зараз не дуже. Мрію що як бог дасть здоровя поїхати цього річ в Карпати, там ще є місця де не ступала нога "туриста"
ага це точно, є там такі місця...тай в мене також нема дуже часу...хіба по суботах по Львівській обл.
Особливо добре пікати в долині біля села де заплави з Полтви)))))) Там мисливського дробу - апарат не перестане пікати ніколи
Карпати великі, і де не ступала нога туриста, то ступала нога місцевих. А вони тоже зараз полюбляють копати
Просто в Журавниках є місце де були рядом дві корчми і трошки дальше фільварок...тай торговельний шлях проходив Тракт Глинянський...якраз попри корчми...а тепер там поле...і ліс..
Доброго дня Один мій знайомий вже товкся з різними апаратами біля Журавник, так крім кількох монет і побутового сміття нічого не знайшов
Доброго дня Місцеві полюбляють ось тільки з часом у них не дуже виходить, ті що там живуть, особливо в тій місцевості куда я їздив, працюють тяжко щоб прогодуватись, а молодь в основному зразу ж після свят розїзджається по заробітках. Деякі предмети по ПСВ, ДСВ знаходив в траві на полонинах, багато попадається НВП
а по при річку Маруньку не пробували ходити...кажуть римські монети попадаються біля Чижикова і Верхньої Білки...
Хочу довести до вашого відому, що теперішнє русло р. Маруньки вже є штучним. Радянській владі не до вподоби було її природнє розташування, а римську монету я знайшов три роки тому у родичів на городі біля с. Підберізці, а під час розробки торфовища було знайдено турецьку шаблю, наконечники стріл залишки кінної збруї татарського походження
Ці артефакти я сам бачив, іх забрав колишній учитель історії місцевої школи, на жаль він уже давно помер
+До речі про оперативніст, я трохи в курсі тієї кухні по піротехнічній групі, на так все там просто і згідно нормативної бази їм дається на все три доби