.....думаю що болт треба побільше забити...навіть якщо й є щось варте ..то прийдеться стілки перккубатурити грунту, що край!))) в мене також є місця де траншеї, окопи , ячейки і місця блінів засипані сміттям.............якось став ..закурив ..кинув поглядом навколо...і розумію що в них щось би найшов путне!!!! але кількість видимого і сміття під катушкою просто відбиває бажання...
Серед "сміття" попадаються цікаві речі. А від скла я взагалі прусь... Пост #43 Хорошее открытие сезона. З повагою GINDENBURG.
Якщо з таким настроєм і політикою копати, то ліпше залишити коп. Думаєте у кожного, що не вихід то купа цінних знахідок? І ще я б рекомендував писати все в одному пості, його можна правити на протязі 30 хв, а то трохи задовбує читати підряд кожні 2хв пости одної людини.
Настрою нема тодi коли пiв дня цвяхи копаю та осколки по 2 см) а як щось задзвенить то шрапнель)) Блеать))
Мотайте хоть 5см. iзоленти... Не впливае нi на що крiм ваги ( це простий липучий iзолятор). ..... цвяхи, пробки, рiзного роду залiзяччя, i т.д. зустрiчались у всiх хто займаэться копом!! ..... я ще своэi першоi пряги, не пiдняв ))) но знаю що десь вона мене чикаэ!!! I в Вас прийде свiй час, i Вашi знахiдки десь на Вас чикають!!!.....
На скільки мм-см буде намотаний шар ізоленти , відповідно на стільки ж мм-см зменшиться чуйка. Якщо це 2-3 слоя ізоленти, то незамітно, ну а якщо намотано сантиметри то ...... Самі розумієте, що коли прибор чіпає на 15 см монету чи ще щось(неважно) , то піднявши катушку на см другий, шанс зачепити цю річ пропадає.
вiдколи товщина iзоляторiв почала впливати на вiльне росповсюдження електромагнiтних хвиль?! ..... можливо у Вас катушка прямо по грунтi чи стернi треться при пошуку, у всiх решта зазор мiж ними вiд 0,5-2см.
А при чому тут ізолятори і вільне роспвсюдження хвиль? Мова йшла якщо намотати ізоленту чи зміниться чуйка. Ви відповіли що мотай хоч 5 см, все буде ок, а я стверджую, що збільшивши віддаль між предметом і катушкою на вказаних Вами 5 см, можна вже і пропустити ціль.
Cвалки бувають ризними раз копали по давний Руси шурф глибиною 1.70 плюс заглиблення ями в житлах поряд на глибинах до 60см период неолиту пару шурфiв а за сезон попався цилий горщик випадкова знахидка на кучi смиття прямо поверху радянськi свалки то куча загадок раз попалося вiдро з консервними банками а в ньому печать з бронзи початку 18 ст
.... Якщо так то зрозумiв, згiдний чим вище катушка над грунтом, тим менше чуйка прибора на максимальнiй глибинi. Про товщину iзоленти в 5см. говорив не буквально а як приклад.
Хто чув що в 12 квітня в Брюховичах знайшли склад боєприпасів часів 2 світової війни...http://zik.ua/ua/news/2013/04/13/404026
вони одну підірвали? ......бо щось слабо гахнуло))) всі що були в кадрі якби здетонували ...гілки на урал би сипались і дерева трошки б попадали в кадрі!! ....тай воронка б була на ріст півтора хлопа)))