Кажете профи показав би та навчив як поводитись з ВОП мене аж дрижаки взяли при згадках коли в 90тих при розкопках неолиту студент стоячи на бруствери колбасив лопатою по балванци и при цому примовляючи Мужики кажись снаряд Лусь Точно снаряд и знову лопатою Лусь Прийлосьз метровои глубини плюс бруствер за секу перемахнути и рисачити
Бачив Балванку як ви кажете, довжиною в цілу руку товщиною як нога, повністю навіть і невикопував, присипав легенько і пішов. Але щоб лопатою понеЇ ???? ппц Жестоко))
Вячеслав мабуть мав на увази що на зламах 80х 90х рокив почала занепадати официйна археология и багато хто зрозумивши що нема ТОИ Держави заради якои вартувало надривати пупа брустверуючи шурфи взяли лопату и пишли у вильний пошук заради себе заради своих симей заради справжних друзив по копу
На даній момент ніяких дозвільних документів на металодетектор, чи пошук взагалі непотрібно, ..........но місця історичні, культурні, національні памятники, газонафтові транзити, траси єлектроліній і т.д. якщо там "приймуть" то інкримінують як правопорушення або злочин (замах на злочин). все залежить де зловлять і що встигли "наробити". Також, на даний момент, можна отримати дозвіл на проведення розвідок в місцях життєдіяльності людини, певних видів памятників, і т.д. ... но обовязкова умова ..знаходитись в складі пошукової організації чи обєднання!! ....про дозвіл і законність копу ...я десь на 230-240 сторінках в цій гілці давав відповіді з коментаріями і ссилками на чинне законодавство України.
Камерад с ПiдгiрцI памятник iсторичноi cпадщини городисько Плiснесько копати заборонено точно скаже гугл по ньому Точнiше rozкоркu аt uа там материал на головний
Там форт побудований за Австрii зупинка за цвинтарем коло джерела идти в сторону лисництва потим вгору Хоча я там рокiв з 4 ри не був не можу сказати чи щось там ще лишилось хоча новичкам 100 проц везе
Сердечні гратуляції !!! Нове життя, нова віха... Камраде, від щирого серця вітаю,шануйтеся . Тепер на Ваших плечах ще одна кохана істота. Нехай же росте здоровенька та щаслива на радість Вам і Вашим рідним !