Захід України

Тема у розділі 'Де копати?', створена користувачем YKY, 27 лют 2005.

1. -JESTER-

-JESTER- Leutnant

Повідомлення:
    2.081
    Адреса:
    Kyiv
    Якщо сказати чесно і прямо, за останній час тему конкретно підзасрали, трьопом ні про що і т.д., особливо нові юзери...читати нема що :smile_11:

07Ігор07, Rscorpion, вяз@ та ще 1-му подобається це.
    1. Новый скуп заводского изготовления из нержавейки 1,5мм. Размеры: длина 290мм Ширина 200мм Вес 1кг Г...
      1500 грн.
    2. 100 грн.
    3. Продаю усилитель для ушей катушки Equinox 600/800 на размер дополнительной катушки 15". Был в и...
      200 грн.
    4. (в наявності 2 шт.)
      Кабель зарядки Nokta Makro Совместимость: Simplex+ Simplex+ WHP Kruzer Multi Kruzer Gold Kruzer Anfi...
      400 грн.
    5. Новый старательский лоток D 38см…смотрите другие мои лоты…есть новые поступления…
      449 грн.
  2. oniK

oniK Gefreiter

Повідомлення:
    106
    Адреса:
    Ивано-Франковск, Украина
    салют народ! підкажіть, будь-ласка, хто що знає про якихось поміщиків царської Росії (чи як їх там правильно називали, не знаю) на Зах. Укр. за часів ПСВ.
    а то недавно розказав мені один старий партизан, шо біля мене в сусідньому селі був якийсь такий, але треба було йому швидко свою шкуру рятувати і він своє добро зарив в одному урочищі, а сам не дожив потім до того, щоб те назад вирити. а що зарив він той великий скарб ще в 1918 р.
    і так мене чогось та історія мордує шо аж трусить від злості на той сніг - знов блін нині за ніч в коліно випав і ще сипле...

3. oniK

oniK Gefreiter

Повідомлення:
    106
    Адреса:
    Ивано-Франковск, Украина
    ага, і ще. зі слів того партизана тут в окрузі про той скарб тільки троє чол. знає таких як і він (але одного щоправда вже нема...)

4. Krieger 2011

Krieger 2011 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    450
    Адреса:
    м.Стрий
    а де третій дівся шо його уже немає ?

5. 07Ігор07

07Ігор07 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    694
    Адреса:
    Lemberg
    А третій викопав скарб і звалив з того села.

Глаз та Saddam47 подобається це.
  6. doccc

doccc Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.039
    Адреса:
    Галичина
    Хіба на Волині.Бо територія Галичини і Буковини в складі Російської Імперії не була,відповідно,поміщиків російських тут не було.

ovik12 та -JESTER- подобається це.
  7. Danev

Danev Gefreiter

Повідомлення:
    57
    Адреса:
    Lviv Ukraine
    Якщо
    то яке ВІН відношення має до решти поміщиків??? :eek: Ви хочете від камрадів дізнатися адресу ВАШОГО сусіднього села?:D Чи то було сусіднє село того партизана? Навіть якщо і так, то трА питати партизана... З "пристрастієм" і не одною пляшчиною...:smile_9:

8. oniK

oniK Gefreiter

Повідомлення:
    106
    Адреса:
    Ивано-Франковск, Украина
    :)
    опа, а підкажіть як тут процитувати написане можна?
    а ні, вже найшов

9. oniK

oniK Gefreiter

Повідомлення:
    106
    Адреса:
    Ивано-Франковск, Украина
    значить так.
    третій до наших часів не дожив.
    шо то був за поміщик (чи як його там) - не знаю. але це в Івано-Франківській обл.
    та не адресу я хочу знати (я знаю те урочище, де нібито є той скарб), а може хтось щось про тих поміщиків знає на Зах. Укр. за ті часи, так прошу підказати де про таке шось можна вичитати.

10. oniK

oniK Gefreiter

Повідомлення:
    106
    Адреса:
    Ивано-Франковск, Украина
    третій після лагерів уже ніяких скарбів точно не хотів...

11. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Не про скарби, а про поміщиків. Ви впевнені, що мова йде про російського пана? Що йому було тут робити в 1918 році? Якщо щось подібне і було то я б подумав про поляка, який можливо наляканий створенням ЗУНР чкурнув десь до Кракова.

12. oniK

oniK Gefreiter

Повідомлення:
    106
    Адреса:
    Ивано-Франковск, Украина
    ні, я не знаю точно шо то був за пан (може він там тимчасово поселився)... я не хотів дуже допитувати того діда, бо не хотів показувати вигляду, що мене це дуже зацікавило, а лиш так якось невимушено "поверхнево" з ним про той скарб говорив, бо ж самі знаєте, шо колишні партизани такої закалки, що не люблять щоби їх аж так допитували про "скриті діла"...

13. baluy

baluy Stabsgefreiter

Повідомлення:
    278
    Адреса:
    Ternopol
    Крім як про котів, діда партизана і вирубку лісу в приватних цілях є що розказати, в мене є, до прикладу російських панів на території заходу нашої країни не було, зате були польські, один з найвідоміших це Потоцький, маєтки розташовані практично на всій території зах України до річки Збруч яка колись була своєрідним кордоном між нами та польською державою, маєтки практично всі напів зруйновані та розграбовані, деякі використовуються донині як заклади навчання( Тернопільська обл. м. Бережани, маєток в с. Рай.) також є руїни в м. Скала -Подільська і тд. ходив по них декілька разів, в основному копійки, тепер по Хмельницькій обл, біля м. Кам'янець- Подільський в районі 30км в сторону Тернополя є укріп район ВВВ( ВОВ рус.) система дзотів розміщена в шахматному порятку на території приблизно 50 на 50 км, так от, вони всі були підірвані нашими військами під час відступу і з них не було зроблено ні одного пострілу, лазити там не має сенсу але то наша історія, якщо комусь було цікаво то я дуже радий і надіюсь що в даній темі ще буде для мене і всіх присутніх багато цікавого бо 272 сторінки нецікавого флуду я вже прочитав.

14. Rscorpion

Rscorpion Oberstleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    20
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    39
    Повідомлення:
    3.020
    Адреса:
    Західна Україна , перед горбами
    Значить так. Цей скарб закопаний в мене на городі (не глибоко см 30). Так що коли зійде сніг і трохи підсохне город, велкам з лопатами до мене. Де точно і схему , як правильно копати город покажу. А то я вже трохи старий, і самому перекопати город важко. Найдене ділим 50/50.:D

Глаз, Saddam47, Oprishok та ще 1-му подобається це.
  15. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Нащо так глибоко копати? У мене простіше - на глибині 30 см уже суцільні скали.
    А тепер серйозно. Хто б що не говорив - у кожній байці є доля правди, як кажуть "диму без вогню не буває". Під скарбом можна розуміти будь-що, а не тільки золото і інші дорогоцінності. В смутні роки нерідко ховали родинні документи, часто цілі бібліотеки.Чесно кажучи такі знахідки завжди були для мене найбажанішими. Але час робить своє... Тому умовно можна вважати за "скарб" будь-яку сховану річ. З моїм дуже невеликим досвідом пошуків з МД (з липня минулого року), я можу сказати, що за цей час я перевірив кілька (точніше пять таких легенд), три рази мені вдалося знайти те, що було заховане понад 70 років назад. Два випадки безуспішних пошуків не означають, що тих сховків немає. Тобто, якщо правильно і головне критично осмислити подібну інформацію, то і "скарб" знайти реально.

-JESTER- подобається це.
  16. Rscorpion

Rscorpion Oberstleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    20
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    39
    Повідомлення:
    3.020
    Адреса:
    Скарб — таємно приховані в землі або заховані іншим способом гроші, коштовний посуд, монети, ювелірні вироби або інші коштовні речі, власник яких залишився невідомим і не може бути знайдений, або ж втратив на них право власності.
    Все інше, умовно, чи неумовно називається знахідки. А от знахідки бувають різними, одна і та сама для когось може бути цінною, для когось і не дуже, а для когось і "УГ".
    Невже ви думаєте, що хтось (припустим) знаючи про скарб, розказує про нього всім, перед цим не попробувавши його розшукати.
    Думаю, більшість розмов, це красиві легенди. Не спорю, ховали коштовності, тому деколи і знаходять їх, але ніколи не повірю, що при закопуванні були свідки, і вони передавали від покоління до покоління інформацію про місце захованого скарбу, живучи в бідності і не скориставшись цим.

Saddam47 подобається це.
  17. oniK

oniK Gefreiter

Повідомлення:
    106
    Адреса:
    Ивано-Франковск, Украина
    для Rscorpion:
    :D дякую, я поки шо попробую порити в іншому місці, а потім вже у вас на городі:D
    в цій моїй історії нема ніяких свідків про те, шо я писав вище. а історія ця запутана і ніхто тут про неї не знає. та я не про те. про ці краї нема таких історичних даних, завдяки яким можна було б зробити певні висновки, тому пробую випитати загалом про деякі моменти 1-ої Св. В. на території Зах. Укр., зокрема в Івано-Франк. обл.

18. 07Ігор07

07Ігор07 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    694
    Адреса:
    Lemberg
    Те що знають троє - можна сказати що знають всі.
    Ніхто Вам не забороняє - шукайте. І коли знайдете ми за Вас порадіємо.

Saddam47 подобається це.
  19. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Про свідків. Реальний випадок. 1944 рік. Двоє хлопців із старим дідом в лісі дерли кору для дублення шкір. Мотузок не вистачало. Дід пішов у кущі, хлопцям наказавши залишатися на місці. Через деякий час повернувся з двома лентами від патронів угорського кулемета. Хлопці (один зараз уже помер, а другий 80-річний дід) розказували пізніше, що чули удари патронів, які випадали із ленти на відстані 20-30 метрів в кущах. Після цього неодноразово шукали той "скарб" патронів. Пізніше вони про цей сховок розказували своїм дітям - і знову безуспішні пошуки. Дійшло до того, що всі запевняли, що патрони напевне хтось випадково знайшов - не може бути, щоб після скількох пошуків їх не знайшли. Тобто були свідки, були пошуки - а патрони чекали свого часу. Підійшовши до пошуків з точки зору старого діда, а не підлітків (ну і звичайно МД) сховок був знайдений.
    Те ж саме могло бути і з випадковими свідками заховування цінного скарбу - мало знати його приблизне місце знаходження, потрібна ще й удача.

20. fenyks

fenyks Feldwebel

Повідомлення:
    1.658
    Адреса:
    Прикарпаття "БандерштаТ"
    були часи на західній Україні ( тай не тільки), а саме період розкулачення .... зникали невеликі хутора і окраїни поселень... так як люди надіялись що повернуться ..... і як ми знаем що з сибіру поверталися одиниці з тисяч. І всі хто надіявся прикопували все свое, що не хотілося більшовикам дарувати .....і лежить воно в землі як і лежало... і кому як везе в наші часи.

ArtBorsuk подобається це.
  21. ACE-250

ACE-250 Schütze

Повідомлення:
    86
    Адреса:
    УкраЇна
    Народ хто з Франика та області ??!! Візьміть новачка з собою на коп)) Відписуйте в Лічку:beer:

22. oniK

oniK Gefreiter

Повідомлення:
    106
    Адреса:
    Ивано-Франковск, Украина
    для 07Ігор07:
    ні, не знає ніхто. а ті троє партизан самі взнали про це в Мордовії в таборах від деяких людей, чим були здивовані, що самі з тих країв, а вперше про таке чують, а почули того, що вони планували звідти втекти (але цей план провалився і вони відсиділи повних 25 років, самі не шукали бо чекали на кращі часи, близьких родичів і дітей не мали, щоб це розказати, а одного з них я знаю і таке от від нього почув), і про це діло треба було дати вістку на волю, щоби партизани скористалися тим скарбом на благо свого діла... коротче ж кажу що це діло запутане, чим саме - довго пояснювати.
    не сумніваюсь шо пошуки будуть довгі (звичайно як розтане вже сніг), а як що буде - розкажу!
    всім удачі!:)

23. Rscorpion

Rscorpion Oberstleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    20
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    39
    Повідомлення:
    3.020
    Адреса:
    Да сильно запутана історія. Поміщики царської Росії, деякі люди в Мордовії, партизани.... Не в обіду сказано, но Жюль Верн віддихає.
    А пошуки можуть бути не довгі, а дуууууже довгі.
    Наразі з теми вихожу, бо починається непотрібний флуд. ;)

Stach, -JESTER- та Шльома подобається це.
  24. wolfen82

wolfen82 Schütze

Повідомлення:
    8
    привіт всім.хочу купити ace250 і попробувати копати в районі м. івано-франківська.підкажіть куди піти для перших разів??

25. goom

goom Stabsgefreiter

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    532
    Адреса: