Захід України

Тема у розділі 'Де копати?', створена користувачем YKY, 27 лют 2005.

1. -JESTER-

-JESTER- Leutnant

Повідомлення:
    2.081
    Адреса:
    Kyiv
    короче хлопакі, як кажуть вскриття покаже))

1 людині також подобається це.
    1. Новый скуп заводского изготовления из нержавейки 1,5мм. Размеры: длина 290мм Ширина 200мм Вес 1кг Г...
      1500 грн.
    2. Якісний щуп з автомобільного торсіону і привареної на кінці кулі Міцний, преварена ручка з металевої...
      1500 грн.
    3. Сумка - кобура для пінпоінтера з кріпленням на ногу – чудове рішення для камрадів, що захоплюються м...
      420 грн.
    4. (в наявності 10 шт.)
      Алюминиевая заглушка для приборов Nokta Makro kruzer / Nokta Makro Multi kruzer / Nokta anfibio / mi...
      55 грн.
    5. Новый лоток D38cm и магнитик…смотрите другие мои лоты..есть новые поступления….
      425 грн.
  2. Клевер

Клевер Hauptmann

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    42
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    122
    Повідомлення:
    5.901
    Адреса:
    Galizia, Gliwice
    Ну блін, якщо сніг не буде падати в неділю я ту яму хакну, попихчу троха але буду знати чи є щось там на дні а тоді і відпишусь:mad:

3. -JESTER-

-JESTER- Leutnant

Повідомлення:
    2.081
    Адреса:
    Kyiv
    мозолі потім теж сфотографуй :)

4. юквест

юквест Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    828
    3 користувачам це сподобалось.
  5. Artyr

Artyr Hauptmann Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    2.083
    Адреса:
    Україна проти течії Стрипи
    Доброго вечора всім, можливо хтось подумає, що цей пост більше підійде до курілки, та я напишу саме тут.

Можливо та людина(хоча її важко так назвати, то вже моє особисте твердження) зараз і читає те що я написав, та суть питання в тому, що є мій напарник по копу dfg(саме я його підсадив на таке) і саме цікаве в тому що сьогодні до його мами(хоча його справжнє ім'я знаю тільки я і ще можливо пару камрадів) прийшов дядько з доблесного МВС і мол заявив, що ваш син тримає в дома всяку фігню(з усіма уточненнями, ніби він дивився мій альбом по знахідках, ну і ще з уточненнями).
    Ну суть мого поста така(якщо вони здогадаються хто є хто, то вже точно будуть наглядати), що краще не тягнути всяку фігню додому(я навіть свої штики сьогодні поховав:eek:) Ну і не подумайте що я щось вигадав, ще сам недавно їздив через пост ДАІ з патронами в багажнику і ходив з штиком К 98 по лісі, та тепер вже певне не буду:(

6. Kurt Cobain

Kurt Cobain Feldwebel Клуб взаимопомощи

Повідомлення:
    1.083
    соррі камрад, а звідки Ви взяли що сюди причетна якась "людина"??? IР начебто ще не відмінили. А міліціянєри зара злі в них місячник!:)

7. Клевер

Клевер Hauptmann

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    42
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    122
    Повідомлення:
    5.901
    Адреса:
    Galizia, Gliwice
    Artyr
    для чого взагалі цвяхи додому тягати*? Ви шо "газда" шо усе на господарстві згодиться? А дивитись альбом Ваш злий дядько міг на 100 %, на форумах є і не один в погонах.
    Наведу приклад. Чи то того чи погатого року написав мені в приват якісь дядько що купить зубочистку, всерівно яку і в якому стані. Стянув з нету фото светки і поставив ціну у 3 рази дорощу, показав невідомому. Ціна його не смутила і захотів придбати але не по нормальній схемі приват банк-нова почта а з рук в руки. Між нашими містами 30 км. Кажу бусіком передам, воділою а той нє,нє,нє.. Не довіряю шоферам)) Ну от що з цього випливає?))) А одного бика знаю (нажаль) який продавав ммг дудочки а то і не ммг було. То покіпці в погонах приїхали, прям на місці і взяли. Вийшов сухенький з води бо камрада нашого здає. ИМХО. На віоліті вже бан вхопив, тут ще активно крутиться. Одним словом ми всі під "ковпаком" отже каку до дому не тянемо..

П.С. Доречі одиночну ямку на палатку є смисл копати? Хабар навкруги був різний. Ямка не одна а з десяток натикано один біля одної)

2 користувачам це сподобалось.
  8. h@ch

h@ch Oberfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    2.123
    Адреса:
    Україна
    Любі друзі вітаю всіз з ДНЕМ ЗХАХИСНИКА ВІТЧИЗНИ....

9. Andriy32465

Andriy32465 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    631
    Адреса:
    Волинський край
    мужикі всіх з святом

10. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Шановне панство. Потрібна допомога у визначенні приналежності братської могили ПСВ. (Ну не копати ж її в кінці кінців). Могила на вершині гори в формі кургану висотою (зараз) близько 3 метри, у діаметрі метрів 5. Частина (близько 1/4) збоку знищена в 1970 роки бульдозером при прокладанні дороги. У знищеній частині слідів поховання, так і зрештою будь-яким металевих сигналів немає. Тобто поховання зроблене досить глибоко (що в камянистому грунуті було зробити непросто). Це наводить на думку що працювали швидше австрійці ніж росіяни. Але в цих місцях проходила лінія фронту в 1916 році і по ідеї позиції перемога мала бути за росіянами.
    Запитання в тому як виглядали поховання російської армії в польових умовах. Відомі мені австрійські поховання все-таки в більшості мають характер окремих поховань, а не братських могил. Поблизу могили знайдено невелику кількість австрійських гільз, і поки-що жодної російської. (Є переказ, що була штикова атака)

11. Andriy32465

Повідомлення:
    631
    Адреса:
    Волинський край
    росіян переважно як ховали то землю зрівнювали а австріякам робили насипчасті горби:beer:

12. fenyks

fenyks Feldwebel

Повідомлення:
    1.658
    Адреса:
    Прикарпаття "БандерштаТ"
    .........вдома речі за які можна схопити неприємності, не повинні бути !!! так як від сюрприза, рано вранці з дядьками в погонах на твому порозі, ніхто не застрахований!

13. Andriy32465

Повідомлення:
    631
    Адреса:
    Волинський край
    це точно я думаю лишні проблеми ні кому не треба

14. Rscorpion

Rscorpion Oberstleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    20
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    39
    Повідомлення:
    3.020
    Адреса:
    Західна Україна , перед горбами
    Ну і нащо воно Вам. Якщо і могила, то нехай спокійно собі вона існує, чия б не була. Чи є другі якісь мотиви?

15. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Мотиви звичайно є:

1. Відновлення могили. Встановлення хреста (питання якого?) Очевидці, які дітьми бачили на могилі камяну стелу (не хрест) говорять що на ній був напис, але не можуть пригадати якою мовою. Памятник зник у роки другої світової. Не думаю що його вивезли на значну відстань. Тобто є можливість знайти оригінал, чи його фрагменти.
    2. Можливо встановити як ішли бої в 1916?. (Особисто для мене цікаво було б знайти російські позиції.)

2 користувачам це сподобалось.
  16. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Напевне не завжди. Я чув очевидця боїв 1916 року( в іншому місці Карпат), який сказав приблизно таке: "Після бою росіяни зігнали підлітків копати могилу і хоронити вбитих. Росіяни були поховані в братській могилі, на якій пізніше (ким?) була насипана висока могила. Австрійців же закопували в іхніх же окопах".

17. doccc

doccc Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.039
    Адреса:
    Галичина
    А яка різниця,хто похований.Хочте поставити хрест - похвально,поставте.
    Не важливо,який той хрест буде.Бо серед австрійців було багато православних,а серед росіян взагалі були мусульмани.
    Якщо є бажання і можливість - відновіть могилу,поставте хрест,і напишіть щось типу "Невідомі солдати,полеглі в Великій Війні".

11 користувачам це сподобалось.
  18. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Різниця є. Надоїли вже памятники, які ставили окупанти зі сходу "Неизвестному солдату". Треба по можливості знаходити і відновлювати історичну правду.

19. Rscorpion

Rscorpion Oberstleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    20
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    39
    Повідомлення:
    3.020
    Адреса:
    Західна Україна , перед горбами
    До речі, ці памятники поставлені нашим родичам, які пролили свою кров за наше майбутнє, і вони вам надоїли? Не важливо , хто поставив, важливо кому їх поставили. А ви, яку зібрались відновлювати історичну правду?

4 користувачам це сподобалось.
  20. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Ну по-перше хто, скільки і чиєї крові пролив і за чиє майбутнє - це спірні питання.

До питання історичної правди:
    Протягом певного часу пробую вияснити долю своїх родичів (більше 20), які загинули на різних фронтах ПСВ. Так от мені допомогли відшукати одну таку могилу в Сербії. На одному кладовищі з військовополеними галичанами поховані вояки інших австрійських частин, полонені турки, померлі від хвороб російські солдати. І до честі сербів треба сказати, що вони і своїх ворогів (а автрійські вояки такими для них були) ховали так щоб і через сотню років моживо було ідентифікувати хто де похований.

В конкретному випадку, для мене важливо, що буде написано на могилі
    ( вояки IR 6 чи І Кубанської козачої дивізії - не має значення), але "Невідомому солдату" памятники ставлять тільки ті, які ДУЖЕ хочуть, щоб він НАЗАВЖДИ залишився НЕВІДОМИМ.

І ворог для мене не той, хто упав на полі бою (незалежно під яким стягом), а той хто залишився переможцем на полі бою і не подбав про належне захоронення хоча б своїх вояків, не кажучи вже про переможеного противника. Допоки у нас будуть при владі творці "неизвестньіх" монументів, допоки буде зберігатися загроза нових Голодоморів, репресій.

Veig, Kruz5, westukr09 та 2 іншим подобається це.
  21. Andriy32465

Повідомлення:
    631
    Адреса:
    Волинський край
    не тяжко було скільки написати:beer:

22. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Повірте ні. Тяжко це коли розорані військові кладовища, а навкруги пустують сотні гектарів землі.

23. Andriy32465

Повідомлення:
    631
    Адреса:
    Волинський край
    помнимо пам;ять прадідів і поважаймо

24. Остап 1979

Остап 1979 Schütze

Повідомлення:
    6
    Адреса:
    Коломыя Украина
    Маю враження,шо де-хто путає,за перепрошенням,яйця з легенями.Совіт,він же окупант,азіат угро-фінський-у побуті,а також в питаннях культових,БУВ,Є,І певно Буде напів-язичником,вахлаком диким.Яскравий приклад цьому-братські могили.І трофейні батальони в дсв.Ховати часу не було.А шманати?....А навит мадяри ховали по-християнськи і клали хрести.Бетонні.Для кождого жовніра.Отак!!!!

Kruz5, XAZIR, Vodomir та 3 іншим подобається це.
  25. Andriy32465

Повідомлення:
    631
    Адреса:
    Волинський край
    правду кажеш камрад