доброго вечора ...ось сьогодня с пройшлися з напарником по битих місцях-австрійська мусорка як завжди підкинула "сюрпрайз"-ось такий перстеньок...один жолудь відламан-камінчик теж..але срібло і старе гріє душу....і може хтось підскаже шо за така цікава залізяка -на кастет схожа?-конина чи від зброї???
Порадьте будь ласка, де новачку можна покопати в Рівненській області, (Костопільський\Сарненський р-н та околиці). Буду дуже вдячний.
...шкода, маю там багато друзів - чудових людей! ...вони більше в інші райони їздять бо там майже все "монліхеровщина" і на місці окопів тяжко копати через камінці в грунті. Будете туди збиратись - напишіть, можливо разом зберемось на пошук місць боїв. На Сопці і під Міхалковою зі сторони Левад взагалі казали що є місця де солдати поверх каміння лежать... По ВВВ там порожньо бо всі великі бої обмежились обстрілом Сопки артилерією та танками, далі все відбувалось в підпіллі... Детальніше можу розпитатись місцевих.
Сьогодні знову був дуже ,,багатий,, на знахідки виїзд. Погода з самого ранку давала зрозуміти , сиди собі вдома, проте незважаючи на дощ таки поїхав
можливо хтось знаходив і знає що це: 1. щось подібне на заземлення, було запхане в землю. 2.Кришка, в середині має різьбу
Я родом із тих казково-пречудових мальовничих країв.В Уторопах голяк! Копаю Сопку і Михалкову гору,та навкруги із 94го,та і не я один,є тут кілька інтузіастів,зараз там уже також голяк!З останніми роками їх стало більшати,а знахідок меншати!Правда тільки те,що там дійсно по сьогодні,подекуди валяються кістки солдат,котрі загинули,але нікому до того нема діла!
...знаю його та ше ліпше його брата)! ...давайте організуємо поховання останків!...можливо за ідентифікацію зачепитись?
Ну,камрад Штірліц трохи перебільшив,нема там останків по верхах,хоча.деколи фрагменти кісток попадаються.А як попадають цілі - то ми ту справу організовуємо по всіх правилах.
От результат,наприклад:http://www.if.gov.ua/modules.php?name=News&file=article&sid=13302 Боєць,якого знайшов камрад Штірліц,а потім ми оформили всі документи і офіційно перезахоронили. Там же було знайдено чотирьох угорців,які теж вже перепоховані на кладовищі в Львівській області.У трьох були ЛОЗи,імена їх ідентифіковані угорською стороною.